راه حل چالش های صنایع و سازمان ها در دستان فناوران و صاحبان ایده های نوآورانه

پارک علم و فناوری دانشگاه تهران دومین رویداد دمودی ( جلسه ارائه به سرمایه گذاران) در حوزه فناوری اطلاعات، نرم افزار و اپلیکیشن و هوش مصنوعی را در راستای برنامه تانا ( طرح توسعه و ارتقا زیست بوم نوآوری استان ها) استان تهران برگزار کرد.

دکتر علی اسدی، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را قدیمی ترین پارک علم و فناوری دانشگاهی و شهری خواند و گفت؛ جامعیت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران سبب شده تا این سازمان به عنوان مرجعی برای کل کشور به ایفای نقش بپردازد و در اکثر مراکز تصمیم گیری حضور داشته باشد.

اسدی ادامه داد؛ تلاش بر این است تا بستر لازم برای تسهیل ورود تمامی بازیگران اصلی زیست بوم فناوری و نوآوری در فرایند کارآفرینی فراهم شود و دانش و تجربه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز به جهت تسهیل فرایند نظام نوآوری و فناوری به کار گرفته می شود.

وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان دبیرخانه طرح توسعه و ارتقا زیست بوم نوآوری استان تهران (تانا) مشغول به فعالیت است، توضیح داد؛ بسیاری از استارتاپ ها، واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان راه‌حل‌های موثری برای مسائل موجود در صنایع و سازمان‌های مختلف دارند و نیاز است تا در مسیر جذب سرمایه قرار گیرند، از سوی دیگر سرمایه گذارانی با نگاه توسعه ای هستند که می خواهند سرمایه خود را در زمینه توسعه زیست فناوری و نوآوری به کار گیرند که در این میان وظیفه ما این است تا تعامل لازم و اثربخش را بین بازیگران اصلی زیست بوم ایجاد و تقویت کنیم.

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، از تجاری سازی محصولات دانش بنیان به عنوان موضوع مهم و مورد توجه این سازمان یاد کرد و افزود؛ برای تحقق این موضوع از هیچ حمایتی دریغ نخواهیم کرد.

دکتر اسدی به افتتاح ناحیه نوآوری تهران در ۱۰ خرداد اشاره و اعلام کرد؛ با افتتاح ناحیه نوآوری تهران؛ وسعت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به ۸۰۰ هکتار ارتقا یافته است و تمام کسانی که عضو پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نبوده ولی در این ناحیه در حال فعالیت هستند، به عنوان زیست بوم فناوری و نوآوری تهران مطرح می شوند.

وی امضا تفاهم نامه چهارجانبه راه‌اندازی ناحیه نوآوری تهران را حرکت جدیدی در توسعه فعالیت های زبست بوم فناوری و نوآوری دانست و اظهار داشت؛ امیدواریم این حرکت سبب شود تا بازیگران زیست بوم نوآوری با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و فرایند ایجاد و تقویت ارتباط و شبکه‌سازی میان شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فناوری سراسرکشور، سرمایه گذاران، سرمایه پذیران، ایده پردازان و…. به صورت موثر شکل بگیرد.

رییس اداره تجاری سازی و خدمات تخصصی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در خصوص این رویداد گفت؛ پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان دبیرخانه طرح تانا استان تهران با همکاری پارک های علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی، امیرکبیر و تربیت مدرس طرح تانا را در استان تهران اجرا می کند.

دکتر مریم حسنوند با اشاره به برگزاری سلسله رویدادهای تانا در طول سال گذشته تا به امروز توضیح داد؛ در رویداد دمودی ۹ اسفند سال ۱۴۰۱، ۲۰ طرح دریافت و پس از ارزیابی ۷ طرح انتخاب شد که جلسات تجاری (business to business) طرح های انتخاب شده در حال برنامه‌ریزی و برگزاری است.

وی گزارشی کوتاه از دومین رویداد دمودی ارائه داد و افزود؛ در دومین فراخوان جذب، ۲۰ طرح دریافت شده که پس از بررسی های اولیه ۱۴ طرح انتخاب شدند تا در مرحله ارائه به سرمایه گذار حاضر شوند.

حسنوند از برگزاری رویداد دمودی نهایی با حضور چهار پارک همکار در طرح تانا استان خبر داد و گفت؛ دمودی نهایی در مهرماه ۱۴۰۲ و در پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.

مدیر پروژه الکترونیک مرکز نوآوری افق با بیان اینکه توسعه اکوسیستم نوآوری استان مستلزم ارتقا فرهنگ نوآوری است، گفت؛ برای تحقق این موضوع نیاز است تا دوره های آموزشی در زمینه فرهنگ نوآوری برگزار شود که خوشبختانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با داشتن سابقه طولانی در زمینه های آموزش، پژوهش و نوآوری همواره در این حیطه پیشگام بوده است.

دکتر مبینی این رویداد را برنامه موثری در کمک به بومی سازی نوآوری در بخش صنعت با محوریت توسعه اکوسیستم نوآوری استان تهران خواند و افزود؛ منابع و بازار مالی از سوی صنعت ارائه می شود که تکمیل کننده چرخه نوآوری است و برای بومی سازی فناوری در بخش صنعت، از مدل کاربردی نوآوری باز بهره می گیریم.

گفتنی است؛ در بخش دیگر این رویداد صاحبان طرح های انتخاب شده طرح و ایده خود را به سرمایه گذاران ارائه کردند. این طرح ها با محوریت فناوری اطلاعات، نرم افزار، اپلیکیشن و هوش مصنوعی با عناوین پلتفرم تامین و خدمات B2B، ربات گفت و گوی هوشمند، توسعه محصول فناورانه بوبام زی، آزمایشگاه مجازی مدارس، سامانه جامع هوشمند دانش بنیان سلامت و کارآفرینی با پنل های متعدد و منسجم، روان طبیب، سامانه هوشمند مخابراتی چند منظوره، موتور هوای فشرده توربینی، ایجاد زیرساخت اطلاعات زنجیره ارزش محصولات کشاورزی تحول دیجیتال از طریق تامین داده های به روز و دقیق، سامانه‌ی هوشمند مدیریت آسیب‌پذیری‌ها و امنیت رایانه‌ها، تحلیل تجارت تیوا، ساخت پردازنده بومی GPS/GNSS، زیرساخت سخت افزاری خودرو های متصل، تولید و تامین زیرساخت سرویس موقعیت یابی دقیق در کشور بوده است.

در دومین رویداد دمودی ( جلسه ارائه به سرمایه گذاران) در حوزه فناوری اطلاعات، نرم افزار و اپلیکیشن و هوش مصنوعی که در ۲۴ خردادماه برگزار شد، دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، مهندس محمدعلی گودرزی معاون اجرایی و فنی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر مبینی مدیر پروژه الکترونیک مرکز نوآوری افق، صاحبان طرح های فناورانه و نوآورانه، سرمایه گذاران و جمعی از علاقه‌مندان به حوزه فناوری اطلاعات، نرم افزار، اپلیکیشن و هوش مصنوعی حضور داشتند همچنین مرکز نوآوری افق، شتابدهنده تاپ تک، ستیغ فرا افق و امیدینو از جمله سرمایه گذاران این رویداد بودند.