شعبه دانشکدگان علوم

معرفی شعبه
شعبه دانشکدگان علوم پارک علم فناوری دانشگاه تهران در مهر ماه سال ۱۴۰۱ تاسیس شد. هدف از تاسیس شعبه دانشکدگان علوم پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در جهت ترویج کارآفرینی و نوآوری در سطح دانشگاه، افزایش هدفمندی پژوهشهای دانشگاهی، تعمیق مفاهیم فناوری و مالکیت فکری و حمایت از کسب‌و‌کارها در زنجیره تجاری سازی می¬باشد.
برنامه¬ها:
۱- جذب مخاطبینی از حوزه‌های آموزشی، تحقیقاتی و صنایع؛ دانشگاه‌ها، مراکز تحقیق و توسعه و شرکتهای خصوصی
۲- انتخاب ایده های مناسب سرمایه گذاری و حمایت از صاحبان ایده و کسب و کارهای فناور برای ورود به بازارها (هدایت و تجاری‌سازی ایده‌های علمی به‌ویژه ایده‌های دانشگاهی)
۳- اجرای برنامه ها و رویدادهای کارآفرینی در سه بخش ارائه ایده‌ها (توسط دانشجویان)، ارائه نیازهای دستگاه‌ها و سازمان‌ها و همچنین معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف علوم زیستی در جهت کمک به حل مسائل جامعه، دولت و بخش خصوصی و ایجاد فضایی برای معرفی و هدایت ایده‌ها و کسب ‌وکارهای خلاق مساله‌محور در حوزه علوم زیستی
۴- برگزاری کارگاه (تئوری و یا عملی، با حضور مدیران و کارشناسان شرکت‌هاى خلاق در دوره‌هاى آموزشى و نشست‌هاى پرسش و پاسخ و ارائه مشاوره‌هاى مورد نیاز شرکت‌ها) برای جهت دهی به پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی به سمت کاربردی شدن و بازار هدف
۵- تهیه خبرنامه فصلی، بروشور راهنمایی دانشجویان و پنل مرتبط با اخبار پارک با همکاری دانشجویان خلاق و دارای ایده دانشکدگان علوم
۶- برگزاری رویدادهای مرتبط با رونمایی اختراعات شرکتها، دانشجویان و اعضای هیات علمی مرتبط با شعبه دانشکدگان علوم
حمایت¬ها و خدمات:
۱-آموزش: برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی تخصصی در حوزه‌های مختلف
۲-مشاور: بخش مشاوره با بهره‌گیری از اساتید و مشاوران متخصص و با تجربه، خدمات مشاوره و منتورینگ شرکت‌ها و واحدهای فناوری در زمینه کسب وکار و سایر موضوعات مرتبط با مسائل شرکت‌ها ارائه می‌دهد.
۳- استقرار: تیم‌ها و واحدهای فناور پس از انجام فرایند ارزیابی و پذیرش، می‌توانند در ساختمان‌های پارک در این شعبه با توجه به نوع و موضوع فعالیت خود مستقر شوند. اختصاص فضای استقرار با توجه به حجم فعالیت و میزان نیاز تیم‌ها و واحدهای فناور صورت می‌پذیرد. استقرار واحدها در قالب عقد قرارداد رسمی انجام خواهد شد.
۴- مالکیت فکری: واحدهای فناور جهت ارائه محصول خود به بازار نیازمند حمایت‌های مختلفی می‌باشند. خدمات مالکیت فکری به این واحدها کمک می‌کند تا حقوق مرتبط با آنها (محصول و خدمات) محفوظ بماند.
فضاها:
این شعبه دارای واحدهایی در خیابان وصال- کوچه شفیعی-ساختمان شماره ۶ دانشکدگان علوم- پلاک ۵ و همچنین در مزرعه آموزشی و پژوهشی پردیس علوم واقع در استان البرز و در شهرستان محمد شهر می¬باشد.

ارتباط با شعبه:
نشانی: تهران، میدان انقلاب، دانشگاه تهران، دانشکدگان علوم
سرپرست شعبه: دکتر مرجان سیدی
ایمیل:mseyyedi@ut.ac.ir
تلفن همراه: ۰۹۱۲۸۰۸۹۶۳۶

شرکت های عضو و یا مستقر در شعبه:
شرکت زیست فناوران طبیعت آرمانی
آدرس: مزرعه آموزشی و پژوهشی پردیس علوم واقع در استان البرز و در شهرستان محمد شهر
در حوزه تکثیر و پرورش زالوی طبی فعالیت دارد و کلیه مجوزهای لازم در این حوزه، به ویژه مجوز از سازمان غذا و داروی کشور را اخذ نموده است. زالوهای تولید شده آماده ارائه در داروخانه های مورد تایید سازمان می باشند. امروزه استفاده از زالوی طبی در طب سنتی و طب نوین به نحو چشمگیری افزاش یافته است، ولی متاسفانه اغلب زالوهای مورد استفاده از طبیعت جمع آوری شده اند. این موضوع علاوه بر اینکه نسل گونه زالوی طبی Hirudo orientalis را در معرض خطر قرار داده، ممکن است منشا آلودگی های مختلف به انسان باشد. بنابراین تولید زالوی طبی سالم و بهداشتی که بتواند در مراکز درمانی مورد استفاده قرار گیرد، از اهمیت خاصی برخوردار است. تحقیقات در این حوزه از سال ۱۳۸۸ در مزرعه پژوهشی پردیس علوم دانشگاه تهران آغاز شد و مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت از مراکز مختلف دنیا شامل، آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و مالزی بازدید بعمل آورده و در سال ۱۳۹۱ بیوتکنیک تکثیر و پرورش زالوی طبی H. orientalis به ثبت رساند. سپس حدود ۱۵ پروژه تحقیقاتی کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری در زمینه های مختلف شامل بیولوژی تولیدمثل، تکوین، ذخایر ژنتیکی، فلورباکتریایی، آنزیمهای بزاق و …. به انجام رسیده و ۱۴ کارگاه آموزشی ملی و بین المللی برای پرورش دهندگان زالوی طبی کشور و کارگاه آموزش مسئولین فنی برگزار شد. با توجه به دانش کسب شده و با توجه به اهمیت تکثیر و پرورش جانوران به خصوص زالوی طبی و برای پاسخگویی به نیاز جامعه پزشکی به زالوی طبی سالم و بهداشتی، تولید آن را در دستور کار قرار داد و شرکت زیست فناوران طبیعت آرمانی در سال ۱۳۹۹ ثبت رسمی شد. با توجه به تجارب کسب شده و تیم متخصص شرکت که شامل متخصصین جانورشناس از دانشگاههای تهران، همدان و سمنان و همچنین پزشک داروساز می باشد، با مشکلات این صنعت و چگونگی تولید آشنایی کامل داشته و این مرکز تکثیر و پرورش را با استاندارهای بین المللی بومی سازی شده تاسیس کرده است. در این شرکت هدف تولید ۱۰۰.۰۰۰ قطعه زالوی طبی استاندارد و بهداشتی جهت مصرف در سلامتکده ها، بیمارستانها و مراکز درمانی داخل و خارج کشور است.
شرکت دانش بنیان گوهر پژوهان سپندار
آدرس: خیابان وصال- کوچه شفیعی-ساختمان شماره ۶ دانشکدگان علوم- پلاک ۵
شرکت دانش بنیان گوهر پژوهان سپندار GPS با اتکا بر نیروهای متخصص جوان و پر آتیه کشور و بهره‌مندی از مشاوره استادان گرانقدر دانشگاه‌های تهران و صنعتی امیرکبیر در بخش‌های مختلف علوم زمین شناسی از سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را آغاز نموده است. اکنون این شرکت با در اختیار داشتن مجموعه‌ای از نخبگان و متخصصان حوزه‌های مختلف علوم زمین شناسی و مهندسی نرم‌افزار، در حال حاضر ۶۲ نفر (۴۵ نفربصورت تمام وقت و ۱۷ نفر مشاور و پاره وقت)، آماده ارائه خدمات فراسرزمینی است. این شرکت از سال ۱۳۹۶ به عنوان شرکت دانش بنیان در معاونت علمی ریاست جمهوری ثبت و در سال ۱۴۰۲ به عضویت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران درآمده است.
اهداف اصلی چهارگانه این شرکت به شرح زیر است:
۱. کمک به توسعه فناوری در حوزه اکتشاف و توسعه منابع طبیعی شامل نفت، گاز، آب و معادن،
۲. کمک به افزایش بهره‌وری استحصال و بهره‌برداری از منابع طبیعی،
۳. کمک به پایداری بیشتر کسب وکار و
۴. ایجاد و توسعه کسب و کارهای نو
در این راستا این شرکت تاکنون اقدام به طراحی و تکمیل ۶ نسخه آزمایشگاهی از نرم افزارهای ابتکاری مورد نیاز در حوزه‌ی مطالعات علوم زمین، با بهره‌گیری از دانش روز دنیا در جمع آوری و تکمیل پایگاه‌داده عملیاتی و استفاده از فناوریهای مختلف هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نموده است.