دفاتر ارتباط با صنعت، حلقه اول اشتغال در کشور
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، روز دوم نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری، فن بازار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمد سیف مدیر کل ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر هاشم آقازاده معاون اجرایی و پشتیبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و دکتر آصف کریمی معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری امروز در نشست مشترک مدیران ارتباط با صنعت وجامعه با دانشگاهها و پژوهشگاهها در بیست و دومین نمایشگاه هفته پژوهش، فناوری و فنبازار با بیان اینکه وضعیت بودجه و نیروی انسانی کشور نسبت به سایر کشورها در وضعیت خوبی نیست، گفت: بودجه علم و فناوری کشور نباید در میان مشکلات کشور ذبح شود، چرا که نباید اثربخشی دانشگاهها در کشور کاهش یابد.
دکتر پیمان صالحی با یادآوری این نکته که در حوزه تولید نمونه محصول باید به سطح فناوری توجه شود، اظهار داشت: اغلب فناوریهای تولید شده در کشور دارای TRL حدود ۴ تا ۵ هستند، ولی برای تجاریسازی محصولات ضروری است به سمت ارتقای سطح فناوری حرکت کنیم.
صالحی خاطر نشان کرد: بسیاری از کشورها به محض قرار گرفتن در تنگناها در حوزه پژوهش و فناوری سرمایهگذاری کردند، نمونه آن آلمان و ژاپن بعد از جنگ بوده است.
معاون پژوهشی وزیر علوم با یادآوری این نکته که کشور از نظر نیروی انسانی متخصص و بودجه تحقیقاتی در وضعیت خوبی قرار ندارد، گفت: این درحالی است که ایران یک کشور چهار فصل و از ۱۳ اقلیم آب و هوایی دنیا دارای ۱۱ اقلیم است، ضمن آنکه دارای ۸ هزار گونه گیاهان دارویی یعنی بیش از کل اروپا است؛ ولی تا زمانی که همگرایی ایجاد نشود، به نتایج مورد نظر نخواهیم رسید.
وی با بیان اینکه هم اکنون زمان خوشه چینی از زیست بوم توسعه فناوری در کشور است، تشریح کرد: در این مسیر اگر چوب ارتباط با صنعت به دست دانشگاهها داده شود، تبدیل به استارتآپ، GDP، بازار و مهمتر از همه اشتغال خواهد شد.
معاون پژوهشی وزیر علوم با تاکید بر اینکه اشتغال صرفا در شرکتها و کارخانه های بزرگ حاصل نمی شود، گفت: ۹۰ درصد از اشتغال در کشورهای پیشرفته در شرکت های کوچک و متوسط ایجاد می شود. ضروری است که ما نیز راه خود را تعریف و انتخاب کنیم. دفاتر ارتباط با صنعت، حلقه اول اشتغال در کشور است.
صالحی ضمن اشاره به رویکرد وزارت علوم در ارتقای اعضای هیات علمی تصریح کرد: تلاش بر این است که اعضای هیات علمی در کنار پذیرش دانشجو و اجرای پایاننامه و رساله چندین قرارداد ارتباط با صنعت نیز اجرایی کنند.
وی در ادامه از تجربه برخی از دانشگاه های کشور یاد کرد و افزود: اعضای هیات علمی برای ارتقا به استادی باید سه طرح با صنعت داشته باشند.
معاون پژوهشی وزیر علوم بر ضرورت بازنگری و بازطراحی ماموریت تحصیلات تکمیلی در راستای مشارکت در پاسخگویی نیازها تاکید کرد و گفت: تدوین و اجرای یک نقشه کامل و منطقی در توسعه همکاریها با بخشهای دولتی و فرهنگسازی را از دیگر اقدامات مهم این وزارتخانه در ارتباط همکاری دانشگاهها با صنعت نام برد.
دکتر محمد سیف مدیر کل ارتباط با صنعت وزارت علوم از اجرای بیش از ۳۱۰۰ قرارداد ارتباط با صنعت از سوی دانشگاهها خبر داد.
مدیر کل ارتباط با صنعت وزارت علوم در نشست مشترک مدیران ارتباط با صنعت وجامعه با دانشگاهها و پژوهشگاهها در بیست و دومین نمایشگاه هفته پژوهش، فناوری و فنبازار گفت: تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی، متخصصان دانشگاهی، رتبه اول مالکیت نفت و گاز در دنیا، دارا بودن ۵۸۰۰ کیلومتر ساحل در کشور و وجود آلودگی محیط زیست، رشد بیکاری و بالاترین سرانه مصرف انرژی از جمله دغدغه ها و فرصت های کشور محسوب می شود.
وی ضمن اشاره به اجرای طرح تحول طی دو سال اخیر، اظهار کرد: در این طرح قرار است دانشگاهها شریک تدوین برنامههای راهبردی باشند. بر اساس طرح تحول، ۲۵ درصد پایاننامهها باید مستقیما به سفارش بخشهای کارفرما باشند تا از این طریق پایاننامهها هدفمند اجرایی شوند.
دکتر سیف، مهارت افزایی را یکی دیگر از برنامه های ارتباط با صنعت دانست و افزود: اگر دانشگاهها نیازمند نیروی ماهر باشند، باید دورههای کارورزی و مهارتی را با مشارکت دستگاهها برای دانشجویان برنامهریزی کنند، چرا که دانشگاهها چهار سال برای تربیت نیروی ماهر وقت دارند، بنابراین در این بخش ما نیازمند همکاری دانشگاه با دستگاهها هستیم.
وی با بیان اینکه صلاحیت حرفهای از موضوعات مهم دیگر در خصوص ارتباط دانشگاه با صنعت است، اظهار داشت: در گذشته صلاحیت حرفهای در همه رشتههای دانشگاهی وجود نداشت، در حال حاضر دربرخی از رشتهها از قبیل رشته حقوق توسط کانون وکلا و رشته مهندسی با نظام مهندسی این امر وجود دارد.خوشبختانه در برخی از رشتهها ارائه صلاحیت حرفهای شروع شده، در وزارتخانه کارگروه مهارت افزایی و صلاحیت حرفهای را مصوب کردیم و جلسههایی در این خصوص نیز تشکیل شده است.
سیف در خصوص دیگر فعالیتهای ارتباط با صنعت، افزود: مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی در دانشگاه تشکیل شده و در حال حاضر این مرکز در ۴۰ دانشگاه کشور راهاندازی شده و ۴۱ برنامه در خصوص برگزاری دورهها دریافت شده است.
مدیر کل ارتباط با صنعت وزارت علوم به فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی اشاره کرد و گفت: طبق روال دانشجویان بعد از پذیرش در دانشگاهها تا مقطع دکتری ادامه تحصیل میدهند و بعد به عنوان عضو هیات علمی در دانشگاهها مشغول به فعالیت میشوند، بدون آنکه تجربه همکاری با صنعت و جامعه را داشته باشند؛ از این رو طرح فرصت مطالعاتی در صنعت اجرا شد.در سال ۹۹ تعداد ۲۶۰ نفر جذب این دوره شدند.
وی در ادامه افزود: این تعداد در سال ۹۸، ۱۱۴ نفر و در سال ۹۷ تعداد ۵۰ نفر و در سال ۹۶ تعداد ۱۷ نفر بوده است
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران،برنامه ای برای این حضور مجازی طراحی و تدوین شده است.
در روز دوم نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری وزات علوم، تحقیقات و فناوری تیم اتاق رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با دکتر ساسان علی نیایی فرد رییس هیات مدیره شرکت پاک رستن چشمه میهن و دکتر مجتبی امام وردی مدیرعامل شرکت رادین دام فرتاک، دکتر مینو حیدری کارآفرین و دانش آموخته پردیس البرز دانشگاه تهران و مهندس نیلوفر اسکندری کیا؛ مدیر بازرگانی شرکت ارتباطات فرهنگ آزما به مصاحبه و گفت وگو پرداخت.
مصاحبه اتاق رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با شرکت پاک رستن چشمه میهن:
شرکت پارک رستن چشمه میهن، مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به ساخت پلنت فکتوری شد. به کمک این دستگاه میتوان در یک محیط ایزوله، محصولات سالم گیاهی تولید کرد بدون آنکه با معضل کمبود آب روبه رو شد.
علاقه مندان میتوانند این مصاحبه را از طریق لینک زیر مشاهده نمایند.
مصاحبه با شرکت پاک رستن چشمه میهن
مصاحبه اتاق رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با شرکت رادین دام فرتاک:
شرکت رادین دام فرتاک، مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از تولید محصولات خود در حوزه دامپروری، کشاورزی و شیلات با قیمت رقابتی با نمونه وارداتی صحبت میکند.
علاقه مندان می توانند این مصاحبه را از طریق لینک زیر مشاهده نمایند.
مصاحبه با شرکت رادین دام فرتاک
مصاحبه اتاق رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با دانش آموخته پردیس البرز دانشگاه تهران:
دکتر مینو حیدری؛ از فعالان صنعت داروسازی از فعالیت و دستاوردهایشان و تاثیر دانش در مسیر توسعه کسب وکارشان صحبت می کند.
علاقه مندان می توانند این مصاحبه را از طریق لینک زیر مشاهده نمایند.
مصاحبه با دانش آموخته پردیس البرز دانشگاه تهران
مصاحبه اتاق رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با شرکت ارتباطات فرهنگ آزما:
شرکت ارتباطات فرهنگ آزما، از ساخت سیستم کنترل و مانیتورینگ شرایط محیطی بر اساس جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا توسط این شرکت خبر داد.
علاقه مندان می توانند این مصاحبه را از طریق لینک زیر مشاهده نمایند.