سومین کافه فناوری های همگرا : پر انرژی و هوشمندانه
سومین کافه فناوری های همگرا (NBIC) با محوریت “هوش مصنوعی” و با عنوان “رویداد تخصصی انرژی هوشمند” روز سه شنبه ۱۵ بهمن ماه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
از اهداف اصلی برگزاری این کافه می توان به بیان نقش و جایگاه مهم تکنولوژی هوش مصنوعی در جهان و روند پیشرفت این تکنولوژی، نقش هوشمندسازی در بخش های مختلف انرژی و سیستم های مدیریت و کنترل مربوط به آن، الزام ترکیب سیستم هوشمندسازی با بخش های مختلف انرژی و معرفی نمونه های انجام شده در این زمینه و معرفی “نیروان” به عنوان شتاب دهنده ی حوزه انرژی هوشمند اشاره کرد که توسط صاحب نظران این حوزه ها ارائه و توسط علاقمندان حاضر در این کافه مورد پرسش و پاسخ قرار گرفت.
مهندس الاهی، نماینده گروه توسعه ی بن دا در سومین کافه فناوری های همگرا (NBIC) با موضوع “انرژی هوشمند” با معرفی شتاب دهنده انرژی “نیروان” گفت : شتاب دهنده زیرساختی است که بتواند یک سرمایه گذار را به یک پدیده ی کسب و کاری متصل کند. شتاب دهنده انرژی “نیروان” مفاهیم و الزامات هوشمندسازی انرژی را برای گروه هایی که می خواهند در این زمینه کار کنند را به پشتوانه شرکت هایی با تجربه بالا در این حوزه ، مشخص می کند. در حقیقت خرد انرژی موجود در این شتابدهنده د راختیار این گروه ها قرار می گیرد.
الاهی با تاکید بر این موضوع که محدودیت های موجود در حوزه انرژی کشور می تواند ایده ساز و کسب و کار ساز باشد گفت : با توجه به محدودیت ها و مشکلات موجود در حوزه هوشمندسازی انرژی کشور، کار بر روی دو مورد مشترک هوشمند ( سامانه مدیریت هوشمند/مدیریت مصرف انرژی، شبکه خانگی) و شبکه هوشمند (مدیریت دارایی فیزیکی، هدایت و کنترل هوشمند، هوشمندسازی مدیریت شبکه توزیع و …) بسیار حائز اهمیت و قابل توجه خواهد بود.
سومین کافه فناوری های همگرا (NBIC) با محوریت “هوش مصنوعی” و با عنوان “رویداد تخصصی انرژی هوشمند” در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر سید مهدی خلیق رضوی، مدیر عامل شتاب دهنده همتک در سومین کافه فناوری های همگرا (NBIC) با محوریت “هوش مصنوعی” و با موضوع “انرژی هوشمند” به ارائه ای پیرامون ترکیب هوش مصنوعی و انرژی پرداخت.
خلیق با بیان روند پیشرفت هوش مصنوعی از ابتدای ظهور این تکنولوژی تا به الان و با تاکید بر نقش مهم این تکنولوژی بر تحول های دنیا گفت : امروزه هوش مصنوعی به هر بخش که پا گذاشته و با آن ادغام شده است، تحولی عظیم در آن بخش ایجاد کرده است. مطمئنا حضور هوش مصنوعی در بخش انرژی نیز اتفاقات بزرگی را تاکنون رقم زده و در اینده نیز بیشتر شاهد این تغییرات ویژه خواهیم بود.
در ادامه خلیق به بیان مثال هایی از ترکیب انرژی و هوش مصنوعی پرداخت که دو بخش اصلی این ترکیبات مربوط به بخش صنعتی و خانگی و به منظور بهینه سازی سیستم های مصرف انرژی در این بخش ها بود.
دکتر سید مهدی خلیق رضوی، مدیر عامل شتاب دهنده همتک در سومین کافه فناوری های همگرا (NBIC) با محوریت “هوش مصنوعی” و با موضوع “انرژی هوشمند” به ارائه ای پیرامون ترکیب هوش مصنوعی و انرژی پرداخت.
مهندس هرندیان، توسعه دهنده کسب و کار در سومین کافه فناوری های همگرا (NBIC) با محوریت “هوش مصنوعی” و با موضوع “انرژی هوشمند” به ارائه داستان موفقیت استارتاپ آپلایت پرداخت.
روح الله مقدسی، دانشجوی دکترای اقتصاد نفت و گاز و مدیر عامل شرکت آرتین توسعه تدبیر میثاق در سومین کافه فناوری های همگرا (NBIC) با محوریت “هوش مصنوعی” و با موضوع “انرژی هوشمند” به ارائه خود پیرامون ایران و عصر گاز پرداخت.
مقدسی در این ارائه با بیان موضوعات کلی حوزه گاز در کشور به وجود خلاهای موجود در این صنعت پرداخت و با تاکید بر نقش مهم این خلاها گفت : خلاهای موجود در سیستم های مختلف می تواند بستری برای ایده پردازی و ایجاد کسب و کارهای جدید در آن حوزه فراهم کند.
مقدسی در ادامه به بیان خلاهای موجود در صنعت گاز پرداخت و گفت : چهار حوزه مدیریت هوشمند، گازهای محاسبه نشده، اپراتور انرژی و جذب سرمایه خرد از خلاهایی هستند که باتوجه به برررسی های مشخص شده اند.موضوع مهم در مدیریت هوشمند توزیع مناسب گاز با اولویت گازرسانی به مشتری است. اینکه برای گاز رسانی به مشتری های مختلف مانند خانگی، صنعت، CNG و … مدیریت با هدف اولویت صورت گیرد تا به طور مثال در شرایط بحرانی به کمبود گازرسانی به خانه ها مواجه نشویم. در مسیر انتقال گاز از تولید به بخش توزیع گازهایی وجود دارد که از دسترس خارج و یا اصطلاحا گم می شوند که به آن ها گاز های محاسبه شده گفته شده و باید برای این گازها تدبیری اندیشه شود. در بحث اپراتور نظری باید به دنبال ایجاد سیستم و فضاهایی باشیم تا به صورت اپراتوری خدمات مربوط به این صنعت را ارائه دهند، مانند آنچه اپراتوهای همراه اول و ایرانسل در خدمت رسانی مخابراتی انجام می¬دهند. فضای سرمایه گذاری در صنعت گاز باید به سمتی برود که تنها وابسته به یک سرمایه گذار بزرگ مانند بانک ها در دولت نباشیم و سرمایه گذاران خرد بتوانند در این بخش سهمی داشته و سرمایه گذاری انجام دهند.