جلوگیری از خروج ارز با طراحی و تولید دستگاه اندازه گیری زاویه تماس سطح توسط شرکت دانش بنیان ایرانی

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، شرکت نانومهندسی سطح ژیکان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با طراحی و تولید دستگاه اندازه گیری زوایه تماس سطح موفق شد تا سالیانه میانگین بین ۳۰۰.۰۰۰ تا ۴۰۰.۰۰۰ دلار از خروج ارز جلوگیری کند.

دکتر فرشید چینی مدیرعامل شرکت نانومهندسی سطح ژیکان در گفت وگو با تیم رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در خصوص طراحی و ساخت دستگاه اندازه گیری زاویه تماس سطح گفت: این دستگاه برای اندازه گیری زاویه تماس، کشش سطحی و انرژی سطح برای مشخصه‌یابی سطوح مختلف از نظر آب دوستی و آب گریزی استفاده می شود.

وی افزود: این دستگاه در سه کلاس مختلف طراحی و تولید شده است و در صنایع مختلفی که با سطوح کار می‌کنند، مثل تولید توربین، مقره‌ها، صنایع نساجی، تولید رنگ و … کاربرد ویژه ای دارد. به طور کلی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی (رشته های رنگ، پلیمر، فیزیک، شیمی، نفت، نساجی و …)و مراکز صنعتی (تولید رنگ و پوشش، صنایع بسته بندی، پلاستیک، کاشی و سرامیک و…) از جمله مشتریان این محصول به شمار می آیند.

دکتر چینی در ارتباط با فرایند ساخت محصول اظهار داشت: به غیر از قطعاتی مثل دوربین و سرنگ که وارداتی است، تمامی فرایند طراحی و ساخت دستگاه در داخل و توسط متخصصین شرکت انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت نانو مهندسی سطح ژیکان در تشریح وجه تمایز دستگاه های شرکت با نمونه های مشابه گفت: کیفیت و دقت بالاتر دستگاه‌ و همچنین نرم افزار قدرتمند اندازه گیری، تضمین کالا و ارائه خدمات پس از فروش سریع و با کیفیت و همچنین قیمت مناسب موجب برتری محصول تولیدی شرکت شده است.

ایشان در تشریح رقبای خارجی و داخلی و سهم بازار شرکت ادامه داد: شرکت Kruss آلمان و شرکت Rame-hart آمریکا و همچنین گروهی از تولید کنندگان ایرانی در این زمینه فعال هستند و شرکت نانومهندسی سطح ژیکان توانسته ۶۶ درصد (دو سوم) از کل بازار این محصول در ایران را در اختیار داشته باشد.

فرشید چینی با تاکید بر جلوگیری از خروج ارز یادآور شد: با توجه به میزان نیاز بازار داخل و قیمت دستگاه های خارجی (حدود ۴۰۰۰۰ دلار)، شرکت توانسته سالیانه میانگین بین ۳۰۰,۰۰۰ تا ۴۰۰,۰۰۰ دلار از خروج ارز جلوگیری کند.

چینی در خصوص صادرات گفت: تاکنون صادرات نرم افزار انجام شده و به زودی صادرات خود دستگاه (سخت افزار) نیز صورت خواهد گرفت.

وی در پایان به موضوع اشتغالزایی نیز پرداخت و افزود: در حال حاضر ۱۴ نفر (به صورت تمام وقت و پاره وقت) در شرکت مشغول به کار هستند.