نشست مشترک پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران
نشست مشترک پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران برگزار شد.
این نشست با حضور دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر علی مقاری سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران و جمعی از معاونین و مدیران روز شنبه ۲۶ آبان در محل پارک علم و فناوری برگزار شد.
در این نشست مشترک دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ از ناحیه نوآوری تهران صحبت کرد و گفت: ناحیه نوآوری تهران با ۸۰۰ هکتار بزرگترین ناحیه نوآوری شهری به شمار می رود و در جهت اجرایی شدن تفاهمنامه چهارجانبه و پیادهسازی قوانین و برنامههای حمایتی پارک علم و فناوری در این ناحیه، دریافت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا مصوبه هیأت دولت ضروری است و اقدامات مرتبط با این موضوع از سوی پارک علم و فناوری در حال پیگیری است.
دکتر اسدی ضمن تاکید بر ظرفیتهای شهر دانش دانشگاه تهران که در ناحیه نوآوری تهران واقع شده است، توضیح داد: در حال حاضر ۵۰۰۰ متر از ظرفیت شهر دانش از سوی پارک علم و فناوری مورد استفاده و بهره برداری قرار گرفته است و میبایست تلاش کنیم تا فرصتی را جهت بهربرداری بیشتر از این ظرفیت، فراهم آوریم.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت و ضرورت اجرایی شدن دیپلماسی دانش بنیان گفت: جلساتی با دانشگاههای مختلف از سایر کشورها مانند عراق داشتهایم و در نظر داریم تا با طی مسیر اصولی، همکاریهایی را تعریف کنیم که از جمله آن میتوان به ایجاد پارک علم و فناوری مشترک با دانشگاه بغداد اشاره کرد.
دکتر اسدی از برگزاری جلسات مشترک با سفرای ونزوئلا، نیکاراگوئه، ژاپن و کنیا صحبت کرد و ادامه داد: این جلسات را میتوانیم تلاشی برای ایجاد ظرفیت و اجرایی شدن دیپلماسی دانش بنیان بدانیم که در نهایت این همکاریهای مشترک بستری برای تجاریسازی و بین المللیسازی دستاوردهای شرکتهای فناور و دانش بنیان عضو و مستقر در پارک علم و فناوری خواهد بود.
مهندس میثم یوسفی رییس مرکز رشد پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ضمن تاکید بر زنجیره ارزش پارک علم و فناوری، معرفی کاملی از برنامهها و فعالیتهای پارک علم و فناوری ارائه داد.
مهندس یوسفی گزارشی از فعالیتهای در حال انجام پارک علم و فناوری ارائه داد و افزود: درحال حاضر ۸۵ هسته فعال (تیم فناور) در مرکز نوآوری و کارآفرینی داریم که تعدادی از این تیمها منشعب از پایاننامههای دانشگاهی هستند، این هستههای فناور، تیمها و یا اشخاص حقیقی هستند که هنوز شرکت ثبت نکردهاند.
وی در ادامه به توضیح سطح دیگری از برنامههای حمایتی پارک علم و فناوری پرداخت که شامل برنامههای حمایتی مرکز رشد از شرکتها است که در سطوح شرکتهای رشدی و پسارشدی قرار میگیرد. در حال حاضر با توجه به ظرفیتهای پارک ۹۹ شرکت رشدی و ۹۵ شرکت پسارشدی در پارک علم و فناوری عضویت و استقرار دارند.
رییس مرکز رشد پارک علم و فناوری با تشریح فعالیتهای مرکز ترویج و توسعه پارک، خاطر نشان کرد: در این بخش، شرکتهای بالغ و یا توسعهای به صورت مستقل و یا به عنوان خروجی برنامههای حمایتی مرکز رشد، حضور دارند و هم اکنون ۲۳ شرکت توسعهای در پارک عضویت و یا استقرار دارند. همچنین ۴ شرکت کارفرمایی نیز در پارک حضور دارند.
یوسفی ادامه داد: از مجموع شرکتهای عضو و مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ ۱۲۴ شرکت دانش بنیان هستند که مطابق با گزارشات ارائه شده در مجلس، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بالاترین تمرکز شرکتهای دانش بنیان را داراست.
در این نشست، از ظرفیتهای موجود دانشگاه تهران نیز صحبت شد و پیشنهاداتی جهت بهرهبرداری پارک علم و فناوری ارائه شد. همچنین پیرامون موضوعات متنوع دیگری نیز از جمله برنامهها و پروژههای در حال اجرا، ضرورتها و نیازهای پارک علم و فناوری، چالشهای پیش رو و …. بحث و گفت وگو شد.
در بخش پایانی این نشست از پروژههای عمرانی و شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری بازدید به عمل آمد.