دکتر مهدی فکور؛ حل مسائل و مشکلات شرکت ها، گامی در جهت حفظ نیروی انسانی در کشور
نشست مشترک سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و مدیران عامل شرکت های عضو و مستقر در پارک به صورت حضوری و مجازی ۲۰ دی ماه برگزار شد.
دکتر مهدی فکور سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در ابتدای این نشست به اهمیت آگاهی از مسائل و مشکلات موجود اشاره کرد و گفت: دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی و الگوی سایر مراکز و موسسات در تصمیم گیری ها، می بایست همواره پیشرو باشد. آگاهی از مسائل و مشکلات می تواند به تصمیم گیری های بهتر و اجرای موفق امور منجر شود.
دکتر فکور به تشریح نسل های مختلف دانشگاه پرداخت و تصریح کرد: در دانشگاه های نسل یک، مبحث آموزش مورد توجه است و دانشگاههای کشور نیز به خوبی از عهده این موضوع برآمده اند. دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تهران و سایر دانشگاه های کشور در دنیا از جایگاه خوبی برخوردارند و تقاضا برای حضور ایشان در مقاطع مختلف و برای ادامه تحصیل وجود دارد. این موضوع نشان میدهد که مبحث آموزش در دانشگاه ها به خوبی انجام می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه در نسل دو دانشگاه ها بحث پژوهشی مورد توجه است، گفت: دانشگاه های کشور در فعالیت های پژوهشی نیز، موفق عمل کرده اند، انجام تحقیقات مرز دانشی و داشتن رتبه خوب در منطقه نشانه این امر است.
سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با یادآوری این نکته که کلیه امور مرتبط با آموزش و پژوهش به دانشگاه وابسته است، اظهار داشت: تحقق نسل بعدی دانشگاه ها، به عوامل خارج از دانشگاه مرتبط است. مباحث مرتبط با فناوری، کارآفرینی، نوآوری، کسب وکار و ایجاد اشتغال از جمله موضوعاتی است که می بایست بخشی از آن توسط دانشگاه و بخش دیگر آن توسط عوامل بیرون از دانشگاه از جمله شرکتهای کارآفرین و صاحب ایده انجام شود.
دکتر فکور با تاکید بر اینکه هدف دانشگاه های نسل سوم و چهارم خدمت به جامعه است، گفت: در دانشگاه های نسل سوم و چهارم، مسئولیتپذیری اجتماعی وجود دارد و حرف جامعه شنیده می شود. در واقع صنعت به دانشگاه و علم تولید شده در دانشگاه نیاز پیدا میکند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه تهران و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران جدا از یکدیگر نیستند، اظهار داشت: تلاش بر این است تا بتوانیم امکانات بهتری را در اختیار شرکت ها قرار داده و از ظرفیت های ایشان نیز به نحو احسن استفاده کنیم و خروجی خوبی را از لحاظ علمی و نیروی انسانی برای شرکت های عضو و مستقر فراهم آوریم.
دکتر فکور به نقل از دکتر مقیمی رییس دانشگاه تهران، این نکته را تصریح کرد که امکانات دانشگاه تهران را صرف تجاری سازی یافته های پژوهشی خواهیم کرد که بخش عمده آن به شرکت های عضو و مستقر بر میگردد.
فکور با تاکید بر حمایت از واحدهای فناور، شرکت های دانش بنیان و صاحبان ایده گفت: مطرح شدن مسائل و مشکلات شرکت ها و تلاش برای رفع آن ها، ما را به دستاوردهایی از جمله ارائه خدمات بیشتر به بازار، اشتغال زایی افراد مستعد و حفظ نیروی انسانی متخصص در کشور می رساند و این موضوع مایه افتخاری برای دانشگاه تهران و آموزش عالی خواهد بود.
بخش دیگر این نشست به طرح مسائل و مشکلات مدیران عامل و پاسخ به ایشان اختصاص یافت.