۱۰ مهارت مورد نیاز در سال ۲۰۲۵
مطابق با گزارش آینده شغلی مجمع جهانی اقتصاد، ۵۰ درصد از کل کارکنان، می بایست مهارتهای جدیدی را در راستای تطبیق با روند رو به رشد فناوری و تغییرات جهانی بیاموزند.
کارفرمایان معتقدند مهارت تفکر انتقادی و مهارت حل مسئله، در ۵ سال آینده در صدر لیست مهارتها قرار خواهند گرفت.
در سال ۲۰۲۰ مهارتهای حیطه خود مدیریتی مانند یادگیری فعالانه، تاب آوری، تحمل اضطراب و انعطاف پذیری مورد توجه قرار گرفتند.
نتایج نظرسنجی آینده شغلی نشان میدهد که نزدیک به ۴۰ درصد از نیروی کار میبایست ظرف شش ماه یا کمتر، به یادگیری مهارتهای جدید بپردازند. همچنین نیمی از ما نیز باید ظرف ۵ سال آینده مهارتهای خود را به روز کنیم.در جهانی با روند رو به رشد اتوماسیون شدن مشاغل، تاثیرات اقتصادی پاندمی فعلی مانند یک اختلال مضاعف عمل میکند. اختلالات و تحولات تکنولوژیکی گسترده، تغییر و تحولاتی را در مشاغل به دنبال دارد و حتی روزنهای برای خلق مشاغل جدید محسوب میشوند و میتوانند نقش مفیدی در یادگیری مهارتهای جدید داشته باشند.
مجمع جهانی اقتصاد پیشبینی میکند: ” تا سال ۲۰۲۵، تغییرات در تقسیم کار بین نیروی انسانی و ماشین آلات سبب جابه جایی و دگرگونی ۸۵ میلیون شغل میشود. حتی ممکن است این تقسیم کار جدید میان مشاغل، انسانها و الگوریتمها سبب پدیدار شدن مشاغل تطبیق پذیر بیشتری (حدود ۹۷ میلیون شغل) شود.
داده های لینکدین و سایر پلتفرمهای یادگیری این امکان را فراهم آورده است تا مجمع جهانی اقتصاد بتواند به بررسی انواع مهارتهای تخصصی مورد نیاز برای مشاغل در آینده بپردازد. حاصل این بررسیها، مشخص شدن ۱۰ مهارت مورد نیاز ۵ سال پیش روست.
۱۰ مهارت مورد نیاز در سال ۲۰۲۵
۱. تفکر تحلیلی و نوآوری
۲. یادگیری فعالانه و استراتژیهای یادگیری
۳. حل مسائل پیچیده
۴. تفکر انتقادی و تحلیل
۵. خلاقیت، اصالت و ابداع کردن
۶. رهبری و اثرگذاری اجتماعی
۷. استفاده از تکنولوژی، نظارت و کنترل
۸. طراحی تکنولوژی و برنامه نویسی
۹. تاب آوری، تحمل اضطراب و انعطافپذیری
۱۰. استدلال، حل مشکلات و ایدهپردازی
آموختن مهارتهای جدید، چه مدت طول میکشد؟
اکثر قریب به اتفاق رهبران کسب وکاری ( ۹۴ درصد ایشان )، انتظار دارند که کارکنانشان مهارتهای جدیدی را در کار بیاموزند. همانطور که گفته شد پیشبینیها از الزام یادگیری مهارتهای جدید برای حدود ۴۰ درصد کارکنان در ظرف مدت شش ماه یا کمتر مهارتهای جدیدی صحبت میکنند. این عدد در صنایع مصرفی، صنعت بهداشت و مراقبتهای بهداشتی بیشتر است. در بخش انرژی و خدمات مالی، تعداد کمی از افراد دوره مهارت آموزیشان از شش ماه کمتر است و این به علت ماهیت برنامههای آموزشیشان است.
وقوع پاندمی کرونا نیز، روند مهارت آموزی آنلاین را تسریع کرده است. بسترهای آموزش آنلاین جهانی مانند کورسرا (Coursera) از افزایش چهار برابری افراد داوطلب برای مهارت آموزی در فاصله ماههای آوریل تا ژوئن امسال خبر میدهد. همچنین تعداد کارفرمایانی که فرصت مهارت آموزی آنلاین را برای کارکنان خود آماده کردهاند، پنج برابر افزایش یافته است. همچنین آمارها از ۹ برابر شدن تعداد یادگیرندههایی که از طریق برنامههای دولتی به منابع آنلاین دسترسی پیدا کرده اند، صحبت میکند.
گزارشات پلتفرم کورسرا به نکاتی قابل توجه در حوزه بازه زمانی لازم برای آموختن مهارتهای جدید میپردازد، که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
• آموختن و تسلط بر یکی از این ده مهارتهای برتر در حرفههای نوظهور از طریق مردم، تولید محتوا، فروش و بازاریابی حدود یک تا دو ماه به طول میانجامد.
• دو تا سه ماه زمان لازم است تا یادگیرندگان، مهارتهای خود را در زمینه توسعه محصول، هوش مصنوعی و داده گسترش دهند.یک برنامه یادگیری ۴ ماهه به افراد کمک میکند تا در فضای ابری و حوزه مهندسی به ایفای نقش بپردازند.
• این ارقام حاکی از آن است که اگرچه یادگیری مهارتهای جدید از طریق فناوریهای دیجیتال در دسترس است اما همچنان به بودجه و زمان برای دنبال کردن فرصتهای جدید نیاز است.
مترجم: زهرا سلیمان زاده کارشناس روابط عمومی