پارک علم و فناوری دانشگاه تهران آماده همکاری در ایجاد پارک علم و فناوری عراق

نشست مشترک هیأت دانشگاه وارث الانبیا عراق (وابسته به عتبه حسینی) با پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با حضور دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر ایرج اله دادی معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر هادی غفوریان یاورپناه معاون اجرایی و فنی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و دکتر معصومه ملک، مدیرکل اداره اعضای هیأت علمی و دانشجویان بین‌الملل دانشگاه تهران روز دوشنبه ششم تیر ماه برگزار شد.

در این نشست دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری ادامه داد: همه سازمان‌ها، وزارتخانه ها، دانشگاه ها به ویژه دانشگاه تهران مصمم هستند تا این فرمان اجرایی شود.

دکتر اسدی با بیان اینکه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، اولین پارک دانشگاهی کشور با سابقه ای نزدیک به ۲۰ سال فعالیت است، ادامه داد: در حال حاضر ۲۲۰ شرکت دانش بنیان و بیش از ۵۰۰ هسته فناور و نوآور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران استقرار دارند. خوشبختانه این شرکت ها توانسته اند اثرات بسیار مثبتی بر توسعه کشور داشته باشند.

وی به تشریح تنوع شرکت های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران پرداخت و افزود: شرکت ها در قالب های متنوع در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران حضور دارند که شامل شرکت های تازه متولد شده، شرکت های در حال رشد و شرکت های بلوغ یافته که می‌توانند پارک را ترک کرده و در جامعه به تولید انبوه محصولات بپردازند.

دکتر اسدی از سیاست های دانشگاه تهران صحبت کرد و افزود: سیاست دانشگاه تهران به سمتی می رود که امروزه صرفا یافته های پژوهشی کفایت نمی کند و می بایست این یافته های پژوهشی به سمت تولید فناوری ها و دانش بنیان شدن حرکت کند. همچنین مطابق با هدف گذاری ریاست دانشگاه تهران، در سال جاری تلاش بر این است تا ۲۰۰۰ واحد فناور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مستقر شوند.

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ضمن اشاره به مشترکات دینی، فرهنگی و مذهبی با کشور عراق تصریح کرد: برای ارائه هرگونه کمک و همکاری با دانشگاه وارث الانبیا عراق در جهت توسعه واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان اعلام آمادگی می‌کنیم.

دکتر ایرج اله دادی معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به شرح تاریخچه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران پرداخت و گفت: در حال حاضر بعد از گذشت حدود ۲۰ سال از شروع فعالیت پارک، ۹۰ شرکت رشدی، ۹۰ شرکت پسارشدی و ۲۰ شرکت توسعه ای و فناور داریم؛همچنین ۵۰۰ هسته نوآور نیز داریم که در آِینده می توانند پایه ای برای تاسیس شرکت های جدید باشند.

دکتر اله دادی از شعب پارک علم و فناوری دانشگاه تهران صحبت کرد و افزود: علاوه بر نقاط مختلف شهر تهران، در اقصی نقاط ایران مانند کیش، ارس منطقه جلفا، قم، کرج و… شعبه داریم. همچنین به زودی در دانشگاه ایروان در کشور ارمنستان شعبه ای را خواهیم داشت.

دکتر اله دادی با اشاره به هدف ریاست دانشگاه تهران مبنی بر استقرار ۲۰۰۰ واحد فناور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اظهار داشت: دانشگاه تهران امکانات بسیار زیادی را در جهت پذیرش شرکت ها و به خصوص شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته است به گونه ای که بتوانند از خدمات پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بهره ببرند. این خدمات شامل مشاوره در زمینه کسب وکار، مالیات، بیمه، امور مالی و… همچنین ارائه هرگونه خدمات مرتبط با توسعه کسب وکارها می باشد. در واقع علاوه بر در اختیار قرار دادن فضا، حمایت های مادی و معنوی از کسب وکارها نیز ارائه می شود.

معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به موضوع تحریم های آمریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت: این تحریم ها فرصت های بسیار خوبی برای خلاقان و نوآوران کشور در جهت تولید و ارائه محصول و خدمات و همچنین و توسعه کسب وکارها ایجاد کرده است.

وی در ادامه به موضوع همکاری با دانشگاه وارث الانبیا عراق پرداخت و گفت: ما آماده ایم تا با ارائه آیین نامه ها، دستورالعمل ها و تمام آن مبنایی که برای ایجاد پارک علم و فناوری و مراحل مرتبط با پذیرش و ارزیابی شرکت ها لازم است؛ در جهت همکاری و مشارکت به منظور ایجاد پارک علم و فناوری در عراق گام برداریم.
دکتر اله دادی پیشنهاد داد تا در ایجاد پارک علم و فناوری از همکاری دانشگاه های عتبات بهره ببرند بدین ترتیب می توانند رشته‌های بسیاری را در پارک خود پوشش دهند.

دکتر هادی غفوریان معاون اجرایی و فنی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در تشریح مهم ترین وظیفه پارک های علم و فناوری در کل دنیا و به خصوص در دانشگاه تهران اظهار داشت: تبدیل مهم ترین دارایی دانشگاه یعنی دانش به ثروت است. این فرایند مهمترین وظیفه پارک های علم و فناوری است.
دکتر غفوریان با تاکید بر این که پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، بزرگترین پارک علم و فناوری کشور و بزرگترین پارک شهری ایران است؛ یادآور شد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در زمینه تبدیل دانش به ثروت، تجربه ای بیش از ۲۰ سال دارد و در دو حوزه توسعه زیرساخت و توسعه نرم افزاری می توانیم با دانشگاه های عراق همکاری داشته باشیم.
معاون اجرایی و فنی در خصوص ساختمان در حال طراحی و ساخت پارک علم و فناوری عراق خاطر نشان کرد: طراحی ساختمان به منظور استفاده از پارک های علم و فناوری دارای مشخصه های خاص خود است. در حوزه طراحی ساختمان پارک علم و فناوری نیز آمادگی داریم تا تجربه های خود را در اختیار دانشگاه وارث الانبیا عراق قرار دهیم.
وی در ادامه افزود: در راه اندازی مراکز نوآوری و مراکز رشد نیز این آمادگی در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران وجود دارد که بتواند همکاری مشترکی را با دانشگاه وارث الانبیا عراق داشته باشد.

مهندس میثم یوسفی رییس مرکز رشد پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از تجربه پارک دانشگاه تهران در خصوص راه اندازی پارک‌های جدید صحبت کرد و گفت: پارک دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۵ پارک علم و فناوری وزارت فناوری و ارتباطات را برنامه‌ریزی و ایجاد کرده است؛ ما در زمینه ایجاد پارک های علم و فناوری مستقل دارای تجربه هستیم.

در ادامه، هیأت دانشگاه وارث الانبیا عراق از شرکت داهیان پزشکی پیشرو بازدید کردند.