به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، رویداد تخصصی پلیس هوشمند و نمایشگاه دستاوردهای فناورانه شرکت های دانش بنیان با همکاری فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در تاریخ ۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ در محل صندوق نوآوری و شکوفایی آغاز به کار کرد.

این رویداد با حضور دکتر اسدی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، سردار احمد دولتخواه معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات فراجا،  دکتر رضا باقری اصل رییس کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیک و دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، دکتر امید رضائی فر سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم،تحقیقات و فناوری، دکتر سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی و جمعی از معاونان، مدیران  فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و مدیران شرکت های دانش بنیان و فناور از پارک های علم و فناوری سراسر کشور تشکیل شد..

گفتنی است پارک علم و فناوری دانشگاه تهران دبیرخانه این نمایشگاه می باشد. نمایشگاه دستاوردهای فناورانه شرکت های دانش بنیان به مدت دو روز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برپاست.

پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ قطبی برای رفع نیازهای احتمالی فراجا

دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تاکید بر این نکته که در طی سال های گذشته پارک های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان توانسته‌اند برای رفع نیازهای کشور در حوزه های مختلف فناوری و نوآوری به وظایف خود عمل کنند؛ خاطر نشان کرد: همکاری، همفکری و شبکه سازی میان شرکت ها و دستگاه های اجرایی موضوعی ضروری است،زیرا دستگاه های اجرایی می توانند از دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان بهره ببرند.

وی ادامه داد: پارک های علم و فناوری که دارای ظرفیت ها و توانمندی های متعدد می باشند، می توانند در ایجاد شبکه میان دستگاه های اجرایی و شرکت های دانش بنیان نقش موثری ایفا کرده و طی این همکاری ها، نیازهای دستگاه های اجرایی رفع می شود.

دکتر اسدی از انتخاب پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان قطب پارک های علم و فناوری سراسر کشور برای رفع نیازهای احتمالی فراجا  توسط وزارت علوم،تحقیقات و فناوری خبر داد و گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برای توسعه شرکت های فناورانه در زمینه های گوناگون به ویژه در حوزه علوم انسانی فعالیت های متعددی را در برنامه ها و حمایت های خود در نظر دارد.

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه در رویداد تخصصی پلیس هوشمند حدود ۸۰۰ شرکت از پارک های علم و فناوری سراسر کشور اعلام آمادگی کردند و در نهایت ۶۲ شرکت با تایید فراجا و وزارت علوم،تحقیقات و فناوری انتخاب شدند، تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان از ۲۰ پارک علم و فناوری از جمله پارک های علم و فناوری دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه خوارزمی،  دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه قم، دانشگاه گیلان، دانشگاه خراسان رضوی، دانشگاه خراسان شمالی، دانشگاه خوزستان، دانشگاه خلیج فارس، دانشگاه کردستان، دانشگاه اراک، دانشگاه مازندران، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، مرکز توسعه فناوری صنعت برق و انرژی سازمان پژوهشی علمی صنعتی ایران، شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و دانشگاه خوارزمی در این نمایشگاه حضور پیدا کردند.

هوشمندسازی؛ مزیتی کیفی برای مدیریت بهینه منابع فراجا

سردار احمد دولتخواه معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات فراجا با استناد به آمارهای موجود در سازمان های مدیریتی گفت: فراجا از نظر تعداد خدمات، دومین سازمان کشور محسوب می شود. امروزه فراجا برای برقراری نظم و امنیت در کشور، با مسائل پیچیده و تغییرات جدی روبرو است، از طرفی فراجا قصد دارد منابع خود را به صورت بهینه مدیریت کند، بنابراین باید به سراغ مزیت های کیفی خود برویم. یکی از موضوعاتی که میتواند در مزیت های کیفی به ما کمک کند، هوشمند سازی است.

وی در ادامه با بیان اینکه امروزه با طرح مسائل جدید و راهکارهای نواورانه در حوزه های مختلف پلیسی مواجه هستیم، تصریح کرد: با وجود ماموریت های متعدد و مشغله کاری، ما باید همکاری و تعامل مستمر خود با مجموعه دانشگاهی، پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان را حفظ کنیم تا بتوانیم نیاز های خود را عرضه کنیم و در مقابل، از کمک دوستان بهره بگیریم.

سردار دولتخواه با تاکید بر اینکه فراجا بحث و پارادایم هوشمندسازی پلیس از نگاه بیرونی را، مبتنی بر خدمات تعریف کرده است، خاطرنشان کرد: زمانی برای مخاطبان ما هوشمندسازی پلیس قابل درک است که آن را در قالب خدمات مشاهده کنندو بر همین اساس، سکو های مرتبط با آن خدمات در مجموعه فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تعریف و ایجاد شد.

شهر هوشمند، زیرساختی برای اجرای مفهوم پلیس هوشمند

دکتر امید رضائی فر سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم،تحقیقات و فناوری با اشاره به حضور شرکت هایی از ۲۰ پارک علم و فناوری سراسر کشور در رویداد پلیس هوشمند گفت: ضروری است تا این فضا به سامانه نان (نظام ایده ها و نیازها) هم متصل شود و با درج موارد مربوط به نیازهای مطرح شده در این رویداد در سامانه نان، علاوه بر ثبت یک رکورد خوب، این اطلاعات برای فناوران و دانشگاهیان نیز قابل مطالعه باشد.

دکتر امید رضائی فر با تاکید بر ظرفیت های موجود در پارک های علم و فناوری و وجود ۱۲ هزار شرکت فناور و دانش بنیان از افتتاح ناحیه نوآوری دانشگاه تهران صحبت کرد و افزود: ما اعلام میکنیم که آمادگی افتتاح ناحیه نواوری در دانشگاه تهران را داریم؛ ضروری است تا برای رسیدن به مفهوم پلیس هوشمند، ابتدا یک پروژه مشترک تحت عنوان شهر هوشمند ایجاد شود.

وی در ادامه با بیان اینکه ناحیه نوآوری امکان استفاده از یک محیط کاملا هوشمند را برای جامعه فراهم می کند، گفت: این طرح می تواند به عنوان یک طرح ملی و مشترک ارائه کرد، چراکه ناحیه نوآوری دانشگاه تهران می تواند زمینه ساز پروژه های بزرگ دانش بنیان باشد.

دکتر رضایی فر خاطر نشان کرد: برای تحقق برنامه پلیس هوشمند نیاز به زیرساخت و شهر هوشمند است که این موضوع امروزه توسط فراجا با ایجاد بازار برای حمایت از فناوران به خوبی بیان شده است.

تعامل میان پلیس و جامعه، موضوعی از جنس حکمرانی

دکتر رضا باقری اصل رییس کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیک و دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در خصوص نمایشگاه پلیس هوشمند صحبت کرد و گفت: تعامل بین پلیس و جامعه از جنس مسائل حکمرانی است و رویداد تخصصی پلیس هوشمند به اهمیت نقش داده، اطلاعات و هوش مصنوعی در حکمرانی و مدیریت بهتر در حوزه انتظامی اشاره دارد.

دکتر باقری اصل با اشاره به تصویب قانون بودجه پنجره ملی خدمات هوشمند خاطر نشان کرد: باعث افتخار است که اعلام کنیم فراجا جز ده دستگاه اجرایی نخست کشور برای ارائه خدمات از پنجره ملی خدمات دولت هوشمند است.

وی در ادامه به موضوع تحولات حوزه فناوری و ابزارهای آن پرداخت و گفت: برای استفاده از ابزار و داده به نفع حکمرانی ضروری است تا خلق داده با کیفیت بهتر صورت گیرد و سپس داده ها در خدمات هوشمند به کارگرفته شود.

رییس کارگروه تعامل‌پذیری دولت الکترونیک با بیان اینکه تعاملات الکترونیک باید منبع خلق ارزش، اعتماد و رضایت بیشتر کاربران قرار گیرد، پیشنهاد کرد تا از ظرفیت های نوآورانه کشور و توانمندی های استارتاپ ها و مجموعه های دانش بنیان که در این حوزه به خلق ارزش می‌پردازند، استفاده شود.

قانون جهش تولید دانش بنیان؛ آغازی برای گسترش حمایت از دانش بنیان ها

دکتر سیاوش ملکی فر معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از سال ۸۷ با تصویب قانون دانش‌بنیان و با هدف تامین مالی شرکت های دانش بنیان شروع به کار کرده است، گفت: از نتایج این قانون تاسیس بیش از ۸۵۰۰ شرکت دانش بنیان در مجوعه پارک های علم و فناوری سراسر کشور است.

معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان منجر به شروع دوره جدیدی از فعالیت های صندوق نوآوری و شکوفایی شده است، اظهار داشت: در حال حاضر گام های زیادی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان برداشته شده است که می توان به افزایش حمایت مالی شرکت های دانش بنیان تا سقف صد هزار میلیارد تومان، در اختیار گذاشتن سایر منابع کشور به شرکت ها از جمله معرفی شرکت ها به بانک ها جهت بهره مندی از وام و تسهیلات و هم چنین کمک به توسعه بازار جذب سرمایه برای شرکت‌ها و فروش محصولات و خدماتشان در داخل و خارج از کشور با حضور در نمایشگاه ها و رویدادها اشاره کرد.

لازم به ذکر است که در حاشیه این رویداد، تفاهم نامه دوجانبه با موضوع همکاری در راستای توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت­های مالی و اجرایی متقابل برای توسعه فناوری و نوآوری در تأمین نیازهای فاوا- فراجا توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های ایرانی میان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات فراجا امضا شد.

همچنین در بخش دیگر این رویداد، پس از نشست متخصصان حوزه های مختلف فراجا با دانش بنیان و فناوران، قراردادهای همکاری دوجانبه در محورهای رویداد تخصصی پلیس هوشمند طی دو روز نمایشگاهی میان فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و شرکت های دانش بنیان و فناور امضا می شود.