فرمول بندی و تولید ۱۴ داروی گیاهی، گامی در جهت ارتقای سلامت جامعه
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، شرکت نوتک فار مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به فرمولبندی و تولید ۱۴ داروی گیاهی دانش بنیان شد.
دکتر سید صدرالدین نبوی مدیرعامل شرکت نوتک فار مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در گفت و گو با تیم رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در تشریح مسیر فعالیت شرکت گفت: شرکت به صورت تخصصی در زمینه فرمولبندی و تولید داروهای گیاهی واستخراج و تخلیص مواد از گیاهان دارویی فعالیت میکند. اعضای گروه علمی، تحقیق و توسعه، موسس، مسئول فنی و مدیران شرکت از متخصصین در رشتههای داروسازی و پزشکی بوده و دارای سابقه تحقیقات وکار طولانی در زمینه شناسایی گیاهان دارویی، اثرات درمانی آنها، داروسازی گیاهی و داروسازی صنعتی می باشند.
دکتر نبوی در معرفی محصولات شرکت اظهار داشت: شرکت نو تک فار از بدو تاسیس تا به اینجا، فرمولبندی داروهای خود به نام های شربت های رکولیک و پپتولیک،کالیک، کالیک اطفال، کپسول های میگرافار و هیپوفار و نازوفار، پماد های بیزالن و رکوبیزول و شامپو داروهای رکوبیزول و بیزالن و ژل و دهانشویه رکوبیزول در اشکال و دوزهای مختلف را به اتمام رسانده است.
وی در ادامه افزود: شرکت پس از اخذ ۱۴ پروانه ساخت از سازمان غذا و داروی کشور، موفق به تولید صنعتی محصولات خود شده است. تمامی این محصولات در داروخانه های سراسر کشور در دسترس همگان قرار گرفته است.
دکتر نبوی در تصریح هدف اصلی شرکت گفت: طراحی و توسعه فرمولبندیهای جدید در زمینه داروهای گیاهی و دستیابی به کیفیت و اثربخشی بالا و همچنین بهره مندی از طیف وسیع گیاهان دارویی کشور در راستای ارتقاء سلامت جامعه از جمله اهداف مورد توجه شرکت است.
مدیرعامل شرکت نوتک فار در ادامه به معرفی برخی از محصولات نوآورانه شرکت پرداخت و افزود: شامپو داروی رکوبیزول یک شستشو دهنده اختصاصی سر، صورت و بدن در مواقع بروز التهابات، زخم و سوختگی است که درمان هم می کند. شربت کالیک اولین شربت ساخته شده از مواد موثره شیرین بیان است که در رفع سرفه گلودرد و لارنژیت موثر می باشد و داروی میگرافار اولین داروی فرمولبندی شده از گیاه تاناستوم و موثر در درمان میگرن است که با تکیه بر دانش روز داروسازی و فناوری های نوین تولید شدهاند.
نبوی در بیان میزان سهم بازار شرکت اظهار داشت: اطلاعات دقیقی در ارتباط با بازار رسمی در دسترس نیست ولی به طور غیررسمی و اجمالی در بین ۳۷۰ شرکت تولیدکننده تخمین زده می شود که حدود یک و نیم تا دو درصد از سهم کل فروش در بازار را در اختیار داریم.
وی در تشریح چالش های شرکت گفت: نابسامانی اقتصادی و نوسان قیمت نهادههای تولید زمینه ساز بی ثباتی تولید در کشور شده است. افزایش قیمت نهاده ها نسبت به سال های گذشته و همچنین ورود دولت در مبحث قیمت گذاریها بدون در نظر داشتن افزایش هزینه های تولید، سود شرکت ها را به حداقل یا صقر رسانده است. افزایش دستمزدها از سوی دولت بدون در نظر گرفتن منبع تامین آن، مسائل مربوط به بیمه و دارایی، تحریم ها و همچنین مشکل تامین نیروی انسانی کارآمد و نخبه از جمله مسائلی است که تولیدکننده با آن مواجه می شود.
دکتر نبوی با تاکید بر جهت گیری علمی در فرمولبندی داروهای شرکت و همچنین استفاده از علم روز داروسازی و فناوری های نوین در زمینه داروسازی گیاهی یادآور شد: این موضوع افتخارات متعددی در صنعت دارویی کشور را برای شرکت به همراه داشته است. کسب عناوین “محصول دانش بنیان برگزیده کشور” در سومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب سنتی ایران برای تولید شامپو داروی رکوبیزول که اولین شامپو داروی گیاهی ثبت شده در کشور است، “شرکت فناور برتر” در بیست و یکمین جشنواره پژوهش دانشگاه تهران و همچنین “شرکت برتر” در چهارمین جشنواره نوآوری و فن آفرینی از جمله این موارد است.
وی در پایان کیفیت و اثربخشی بالای محصولات تولید شده را مزیت رقابتی شرکت دانست و گفت: فرمول بندی داروهای جدید از برنامه های آتی شرکت است و در تلاشیم تا با ارائه داروهای موثر در درمان به بازار دارویی کشور گامی برای سلامت جامعه برداریم.