شغلهای پرتقاضا؛درحال حاضر شانس استخدام و فرصت کاری کجاست؟
طی چندماه گذشته شاهد تغییرات بسیاری در چشمانداز کسب وکارها بودهایم. براساس دادههای به دست آمده از لینکدین، پاندمی کرونا، تاثیر عمیقی بر بازار مشاغل دنیا داشته است. بسیاری از افراد شغل خود را از دست دادند و در عین حال میزان استخدام در بسیاری از کسبوکارها نیز کاهش یافته است و به کندی صورت میگیرد.گزارشات سازمان بینالمللی کار در ایالات متحده آمریکا حاکی از آن است که تعداد ساعات کاری از دست رفته در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۱۴ درصد و معادل ۴۰۰ میلیون شغل تمام وقت است. میتوان گفت ۴۰۰ میلیون فرصت شغلی وجود دارد. طبق اعلام لینکدین رقابت برای به دست آوردن مشاغل خوب در انگلیس به نسبت سال قبل سه برابر بیشتر شده است.
شیوع کرونا سبب افزایش میزان تقاضا در حیطه بهداشت و درمان، خرده فروشیها و تدارکات شده است. همچنین میزان تقاضا برای برخی از مشاغل که از راه دور نیز میتوانند به فعالیت بپردازند، مانند مهندسان نرمافزار و حسابداران نیز افزایش یافته است.
هدف اصلی چنین گزارشهایی این است که به نیروی کار در یافتن فرصتهای کاری کمک کند. با بازگشایی و شروع مجدد فعالیتهای اقتصادی در جهان، تقاضا برای طیف گستردهای از مشاغل افزایش خواهد یافت و این افزایش تقاضا تا زمان رسیدن بازار به تعادل ادامه خواهد داشت.
جاش گراف، مدیر بخش انگلیس در پلتفرم کاریابی لینکدین در همین رابطه گفت: جوانان با سخت ترین شرایط بازار کار در طول دهههای اخیر مواجه شده اند و این با توجه به دانش و مهارت پایین این افراد، کار را برای آنها خیلی سخت میکند.
شرکت مایکروسافت و لینکدین در اقدامی ابتکاری، بستری برای انتقال مهارتهای دیجیتال برای ۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان فراهم کردهاند.
با تجزیه و تحلیل دادههای لینکدین؛ مهارتهای پرتقاضا، شغلهای نوظهور و الگوهای استخدام جهانی شناسایی شدند تا آموزشهای مناسبی برای اشتغال به افراد فراهم و ارائه شود. رایان روسلانسکی مدیر اجرایی لینکدین گفت: ۱۰ شغل شناسایی شده در این گزارش در اقتصاد فعلی مورد نیاز هستند و قابلیت رشد دارند.
ناریا سانتا لوسیا یکی از مدیران ارشد شرکت مایکروسافت است که مهارتهای ضروری برای کار در اقتصاد دیجیتال را ارائه میدهد. وی معتقد است هنگامیکه مهارتی دارید، کافیست آن را به نمایش بگذارید. آموختهها و مهارتهای خود را به کارفرمایانی که به دنبال نیرو هستند، نشان دهید. این نکته مهمی در یافتن شغل است.
از نظر جاش گراف، خوبی چنین شغلهایی این است که به آموزش رسمی نیاز ندارد و افراد میتوانند مهارتهای موردنیاز خود را به صورت آنلاین بیاموزند و توسعه دهند.
لینکدین با تجزیه و تحلیل اطلاعات و آگهیهای استخدامی منتشر شده در ماههای اخیر، ۱۰ شغل پرتقاضا در جهان را که کارفرمایان به دنبال آن هستند منتشر کرده است. این نکته را مدنظر داشته باشید که این نتایج این بررسی به صورت میانگین منتشر شده و ممکن است شاهد تفاوتهایی میان کشورهای مختلف باشیم. برای مثال در برخی از کشورها، تقاضا برای استخدام در یکسری از مشاغل بیشتر از مشاغل زیر باشد.
۱- مهندس نرمافزار ۲- نمایندگان فروش ۳- مدیر پروژه ۴- مدیر بخش آیتی ۵- متخصص مرکز امور رسیدگی به مشتریان ۶- بازاریاب دیجیتالی ۷- پشتیبان فنی شبکه ۸- تحلیلگر داده ۹- تحلیلگر مالی ۱۰- طراح گرافیک.
منبع
مترجم: زهرا سلیمان زاده