ثروت یعنی داشتن چرخ زندگی متوازن و متعادل
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران وبینار ” دو دوتا چهارتای یک کسب وکار موفق” را با حضور دکتر علیرضا حسینی روز پنج شنبه ۲ بهمن ساعت ۱۸ برگزار کرد.
در این وبینار، دکتر علیرضا حسینی به شرح و ارائه تجربیاتشان در زمینه شکل گیری یک کسب وکار از دانشگاه پرداخت.
تجربه غلط: خوب درس بخوان تا فرد موفقی شوی.
علیرضا حسینی گفت: ” همواره به ما گفته شده است که خوب درس بخوان تا فرد موفقی شوی. با خوب درس خواندن، به یک فرد متخصص تبدیل میشویم. در این مسیر، فرد متخصص، شیفته تولید محصول یا ارائه خدمات به بهترین نحو میشود. همین موضوع باعث میشود تا فرد از دیگر جنبههای کسب وکار غافل شود. پس باید توجه کنیم تا در این تله گرفتار نشویم.”
وی در ادامه گفتههایش به یک سوال اساسی اشاره کرد: چرا کارآفرینی؟؟!
حسینی برای پاسخ به این سوال به ۲ موضوع پرداخت: تعیین اهداف زندگی و شناخت نوع شخصیت خود.
ایشان در تکمیل گفتههای خود بیان کرد: ” باید اهداف اصلی (کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت) زندگی خود را تعریف و تبیین کنیم و براساس این اهداف، مسیر کاری خود را مشخص کنیم. در حقیقت مسیر رسیدن به اهدافمان، تعیین کننده کارآفرین شدن و نشدن ماست.” وی در ادامه افزود: ” انسان چند جنبه دارد که دو جنبه بازر هر شخص؛ شخصیت و رفتار اوست. شخصیت انسان عموما باثبات و رفتار انسان با توجه به شرایط و موقعیتها متفاوت است. شناخت نسبت به شخصیتمان به ما کمک میکند تا بفهمیم در کدام بخش از کسب وکار (خویش فرمایی، کارمندی، کارآفرینی، سرمایهگذاری) می خواهیم و میتوانیم فعال و موفق باشیم.”
اغلب میشنویم تیم قوی مهم ترین بخش یک استارتآپ است.
حسینی به موضوع تیم قوی اشاره کرد و گفت: ” در گذشته فکر میکردم تیم قوی به معنای حضور متخصصان قوی است و همین امر سبب ارائه محصولات و خدمات قوی میشود. ” وی در تکمیل گفتههای خود تاکید کرد:” تیم قوی به معنای حضور افراد متخصص در زمینههای فنی، مدیریت، بازاریابی و سرمایهگذاری است و هر کدام از اعضای اصلی و کلیدی تیم میبایست در یکی از این زمینهها تخصص داشته و فعال باشد.”
ایشان در ادامه یادآور شد:” تعداد شرکای تصمیمگذار نباید از یک حد بیشتر شود. در غیر این صورت ممکن است با پدیده نقص روابط روبه رو شویم. به گونهای که قادر به کنترل و مدیریت روابط و مشکلات آن نخواهیم بود.”
بهره هوشی (IQ) یا هوش هیجانی (EQ) یا هیچکدام؟!!
علیرضا حسینی با اشاره به این تفکر که با داشتن بهره هوشی بالا میتوانیم یک کسب وکار خوب داشته باشیم، اظهار کرد: “در کنار داشتن بهره هوشی، میبایست از هوش هیجانی بالایی نیز برخوردار باشیم. اما این دو به تنهایی برای رسیدن به یک کسب وکار خوب کافی نیستند. بلکه ضروریست دانش مالی نیز کسب کنیم و بتوانیم موضوعاتی مانند جریان نقدینگی، انواع سرمایهگذاریها، اهرمها و بازارهای موازی را مدیریت کنیم.”
وی در ارتباط با موضوع سرمایهگذاری به این نکته اشاره کرد:” نباید تمام سود کسب وکارمان را در خود کسب وکارمان سرمایهگذاری کنیم. بلکه بهتر است بخشهایی از سود را در دیگر بازارها و کسب وکارها سرمایهگذاری کنیم تا در مواقع بحرانی و ضروری از آن بهره ببریم.”
حسینی با بیان مبحث اهرمها گفت:” اهرم، ابزاری است که به ما کمک میکند تا با تلاش کمتر به رشد بیشتری دست یابیم. دوستان، شبکه ارتباطی، سرمایه، تکنولوژی، ابزارهای سختافزاری و نرمافزاری، تسهیلات مالی و وامها همگی اهرم محسوب میشوند.” وی افزود: ” برای بهرهگیری صحیح از اهرمها، ضرورت کسب دانش کافی الزامی است در غیراین صورت یک خطای کوچک میتواند منجر به یک ضرر بزرگ شود.”
ایشان با اشاره به ۴ بازار موازی در ایران ( ارز/ دلار، طلا، مسکن، سرمایه/ بورس) تشریح کرد:” همه این بازارها در دورهای رونق یا رکود را تجربه میکنند و این موضوعات میتواند بر کسب وکار ما اثر بگذارد. برای رسیدن به سود و یا جلوگیری از ضرر، میبایست این بازارها را بررسی کنیم و براساس آن، به تعریف استراتژیهای کوتاه مدت و بلند مدت برای کسب وکارمان بپردازیم.”
حسینی با تاکید بر اهمیت هوش مالی افزود: ” باید تلاش کنیم تا دانش هوش مالی کسب شده از افراد و منابع را به عمل بدل کنیم تا موفقیت حاصل شود.”
پول چیست؟
حسینی با طرح سوال پول چیست گفت: “پول نتیجه ارزش ایجاد شده است. اگر میخواهید به پول برسید میبایست ارزش ایجاد کنید. در حقیقت انسان ارزشمندی باشید. باید به نیازهای مردم توجه کنید و نیازی را شناسایی کنید که مردم حاضر باشند برای آن پول بپردازند.”
وی گفتههای خود را با پرداختن به موضوع خلق ثروت تکمیل کرد و بیان داشت:” پول بخشی از ثروت انسان است. زندگی انسان از وجوه سلامتی جسمی، معنویات، خانواده، علائق فردی، موضوعات مالی و کسب وکار و روابط اجتماعی تشکیل شده است. این مسائل چرخ زندگی انسان را میسازد. اگر هر یک از این جنبهها ضعیف باشد، چرخ زندگی ما از حالت دایرهای خود خارج میشود و به درستی نخواهد چرخید. پس ضروری است به همه این جنبهها توجه شود و به تک تک این موضوعات وقت تخصیص داده شود. “
حسینی یادآور شد: “ثروت به معنای داشتن یک چرخ زندگی گرد است. به بیان سادهتر، رشد یک اندازه همه این جنبهها و تعادل در آن ما را به ثروت میرساند.”
ورزش جسمی، ورزش فکری، ورزش؟؟؟؟
علیرضا حسینی به موضوع تندرستی پرداخت و افزود: ” واژه تندرستی، ذهن ما را به سمت سلامت جسم سوق میدهد اما باید بدانیم انسان فقط جسم نیست بلکه روان ( عقل، عواطف، اراده) و روح ( معنویات، فراتر از جهان مادی، ابدی) نیز دارد. پس باید به این سه بخش توجه کنیم.”
وی در تکمیل گفتههای خود بیان داشت:” ورزش جسم منجر به سلامت جسم، مطالعه منجر به سلامت روان و در نهایت مطالعه در ارتباط با معنویات و تمرین فکر نکردن به مدت ۱۵ دقیقه در هر روز منجر به سلامت روح میشود.”
ایشان اظهار داشت: “درونیترین لایه هر فرد، روح و معنویات است. نفوذ به لایه آخر به ارزش آفرینی ختم میشود”
شما علاقه مندان میتوانید گزارش کامل تصویری این وبینار را از طریق لینک زیر تماشا نمایید.
گزارش کامل تصویری وبینار دو دوتا چهارتا یک کسب وکار
لینک آپارات: