سامانه جان؛ بستر همافزایی پارکهای علم و فناوری سراسر کشور
نشست هماندیشی روسای پارکهای علم و فناوری دانشگاهی و استانی سراسر کشور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، نشست هماندیشی روسای پارکهای علم و فناوری کشور با حضور دکتر محمدعلینژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف، دکتر امید رضاییفر مدیرکل سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف، دکتر علیرضا زراسوندی رئیس پارک علم و فناوری بینالمللی جمهوری اسلامی ایران، دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و روسای بیش از ۵۰ پارک علم و فناوری کشور به صورت حضوری و مجازی به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران روز دوشنبه ۸ آبان برگزار شد.
دکتر محمدعلینژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم،تحقیقات و فناوری، به موضوعات محوری این جلسه پرداخت و گفت: بیان مسائل و چالشهای پارکهای علم و فناوری و همچنین ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در سامانه جان و همفکری پیرامون موضوعاتی که مطرح میشود؛ از محورهای اصلی جلسه به شمار میرود.
محمدعلینژاد ضمن اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر آنکه “برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان نیاز به تقویت شرکتهای دانشبنیان است”؛ خاطر نشان کرد: برای تقویت شرکتهای دانشبنیان باید زمینه را فراهم کنیم تا محصولات تولید شده توسط آنها در داخل کشور به فروش برسد و از خریدهای خارجی محصولات مشابه داخلی جلوگیری شود.
وی در ادامه از سامانه توانیران صحبت کرد و افزود: تمامی درخواستهای خریدهای خارجی سازمانهای مختلف به خصوص دستگاههای دولتی از طریق سامانه توانیران صورت میگیرد. در این سامانه امکان بررسی و ارزیابی وجود نمونه مشابه داخلی محصول مورد نظر نیز وجود دارد، با توجه میزان تولید و عمق ساخت، درصدی از سهم خرید خارجی کم میشود تا از تولید داخلی حمایت شود.
معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف با بیان اهمیت ارائه خدمات منسجم به شرکتهای دانشبنیان و ارزیابی صحیح دستاوردهای آنها، به راهاندازی سامانه جان (جریان اقتصادی نوین) اشاره کرد و توضیح داد: محصولات واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان پارکهای علم و فناوری در این سامانه ثبت شده و امکان بهرهبرداری، خرید و فروش محصول نیز میسر است.
وی سامانه جان را سامانه محوری و ابزاری قانونی برای حمایت از دانشبنیانها دانست و افزود: شرکتهای دانشبنیانی که عضو پارکهای علم و فناوری نیستند نیز میتوانند با همکاری پارکهای علم و فناوری در این سامانه ثبت نام کنند و از مزایای این طرح بهره ببرند.
محمدعلینژاد به اتصال سامانه جان و توانیران اشاره کرد و افزود: در تلاشیم تا از ظرفیتهای موجود برای تقویت شرکتهای دانشبنیان بهره ببریم و تا جایی که امکان دارد نیازها از طریق ساخت داخل مرتفع شود.
در این نشست، دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، انجمنهای علمی را ظرفیت خوبی برای انجام اقدامات موثر در زیستبوم نوآوری دانست و اظهار داشت: انجمنهای علمی بازوان اصلی پارکهای علم و فناوری در ترویج فرهنگ فناوری و نوآوری به شمار میروند.
دکتر اسدی از ایجاد شعب متعدد در دانشکدههای دانشگاه تهران صحبت کرد و افزود: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برای بهرهمندی از ظرفیتهای دانشجویی و اساتید از تمرکزگرایی در پارک علم و فناوری فاصله گرفته و با ایجاد شعب در دانشکدهها، امکان ارتباط مستقیم را فراهم آورده است.
در این جلسه هماندیشی بر عضویت و فعالیت پارکهای علم و فناوری و واحدهای فناور و دانشبنیان عضو و مستقر در پارکها در سامانه جان تاکید شد و مسائل و موضوعات مختلفی از سوی روسای پارکهای علم و فناوری سراسر کشور مطرح گردید.