دکتر سید محمد مقیمی؛ معرفی دستاوردهای پژوهشگران و فناوران دانشگاه به دستگاههای اجرایی به منظور رفع نیاز امری ضروری است
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، سومین روز بیست ودومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فنبازار و آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری ودکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و سردار احمد وحیدی وزیر کشور، دکتر سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران و دکتر مهدی فکور سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و دیگر رووسای دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد و برترینهای حوزههای پژوهشگران، فناوران، نشریات برتر و انجمنهای برتر و اساتید با بیشترین همکاری با صنعت، معرفی شده و مورد تجلیل قرار گرفتند.
دکتر سیدمحمد مقیمی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در بازدید و گفت و گو با صاحبان دستاوردهای عرضهشده در نمایشگاه هفته ملی پژوهش ،ماموریت برگزاری دورههای آموزشی برای بازاریابی و تبلیغات حرفهای محصولات تولیدشده توسط پژوهشگران و فناوران دانشگاه تهران را برعهده معاونت پژوهشی دانشگاه تهران قرار داد.
وی با اشاره به افتتاح تلویزیون اینترنتی دانشگاه، گفتوگو با صاحبان ایده، مخترعان و شرکتهای دانشبنیان مستقر در دانشگاه و پارک علم و فناوری را به عنوان یکی از بخشهای مفید قابل پیگیری در این رسانه مطرح کرد.
مقیمی همچنین در این بازدید بر معرفی دستاوردهای عرضهشده در این نمایشگاه و سایر دستاوردهای اساتید و دانشجویان و شرکتهای دانشبنیان مستقر در دانشگاه تهران به وزارتخانهها، دستگاههای اجرایی و همچنین صنایع بزرگ تاکید کرد و گفت: مدیریت دانشگاه باید کمک کند تا زمینههای ارتباط گیری بین پژوهشگران موفق با دستگاههای اجرایی به منظور رفع نیازها فراهم شود.
وی همچنین به برنامه بازطراحی ساختار پژوهش و فناوری دانشگاه اشاره کرد و در این بازدید از معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه خواست تا در این بازطراحی از نظریات خبرگان و پژوهشگران و فناوران موفق، بهرهبرداری شود.
احمد وحیدی در آیین اختتامیه جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور از بیانیه گام دوم انقلاب یاد کرد و افزود: در اولین بخش این بیانیه به مبحث پژوهش توجه شده است.
وی با اشاره به آمادگی این وزارتخانه برای توسعه فناوری و پژوهش در کشور اظهار داشت: در راستای این امر، ماموریت شناسایی و رفع نیازها از طریق پژوهش و فناوری برای استانداریها تعریف و تعیین شده است و استانداریها باید فعالانه در این عرصه تلاش کنند.
وحیدی با بیان اینکه دانشبنیانی اقتصاد در اسناد بالادستی پیش بینی شده است، افزود: در این اسناد دیده شده که ۵۰درصد اقتصاد ما اقتصاد دانشبنیان باشد، وقتی از اقتصاد دانشبنیان صحبت میشود، بلافاصله زنجیره ارزش مطرح میشود و باید جایگاه دانش را در زنجیره ارزش بیابیم و چارهجویی کنیم.
وزیر کشور در تکمیل صحبت های خود تشریح کرد: در زنجیره ارزش، باید به تحقق نقشه جامع علمی کشور توجه کرد. برای پیاده سازی این امر نیاز به نظام ملی نوآوری است. امروزه ما فاقد این نظام هستیم، باید آن را تعریف کنیم و برای تحقق آن به دانش در سطح ملی نیاز داریم.
احمد وحیدی با توضیح این که برای تولید یک محصول به سه رکن دفاتر طراحی زبده، مراکز توسعه فناوری و مراکز مطالعه آینده نیاز است، افزود: مهمترین زنجیره مادر دانش، طراحی است و باید مراکز توسعه فناوری را داشته باشیم.
وی با تاکید بر اهمیت رفع کمبودهای موجود در زیرساخت ها، گفت: اگر این کمبودها برطرف نشود، تحقیقات انجام میشود بدون اینکه وارد کارزار شود. در حوزه نفت و گاز حق ما است که بهروزترین کاتالیزورها را داشته باشیم، ولی این امر محقق نشده؛ در حالی که ایران سرآمدترین شیمیدانها را دارد.
وزیر کشور با بیان اینکه تعریف درستی از ارتباط دانشگاه با صنعت نشده است، اظهار کرد: شاید در این زمینه معماری درستی صورت نگرفته است و ایجاد پارکهای علم و فناوری برای جبران این فاصله بوده است.
محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه اختتامیه جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به تدوین نظام نوآوری کشور گفت: در این نظام بر نیازهای کشور تاکید شده، به این صورت که در این نظام نیازها احصاء خواهد شد و در اختیار پژوهشگران قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه افزود: در این نظام از پژوهشگران خواسته میشود که موضوعات تحقیقاتی خود را در راستای این نیازها تعریف کنند.
زلفی گل با بیان اینکه از این پژوهشگران حمایت ویژه صورت خواهد گرفت اظهار داشت: مراحل مقدماتی تدوین این نظام در مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) در حال انجام است.
وزیر علوم با بیان اینکه اعتبارات اجرای این نظام از طریق صندوق علوم، تحقیقات و فناوری تامین میشود، خاطر نشان کرد: در این نظام نیاز به بودجه خاصی نیست، چون بسترها و سیستمهای آن در مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) وجود دارد.
در این مراسم از ۲۸ پژوهشگر برتر، ۷ فناور، ۲ واحد فناور برگزیده ،۶ انجمن برتر، ۱۰ نشریه برگزیده در رشتههای علوم پایه و پزشکی و فنی و مهندسی تقدیر شد.
دکتر بابک سهرابی یورتچی استاد تمام دانشکده مدیریت و دکتر شاهین حیدری استاد تمام دانشکده معماری دانشکدگان هنر دانشگاه تهران، در بیستودومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور به ترتیب به عنوان پژوهشگر برگزیده کشور در گروه علوم انسانی و پژوهشگر برگزیده کشور در گروه هنر معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران،برنامه ای برای این حضور مجازی طراحی و تدوین شده است.
در روز سوم نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری وزات علوم، تحقیقات و فناوری تیم اتاق رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با دکتر علی سیف پور ابوالحسنی مدیرعامل شرکت لرزه نگار پارسیان، مهندس محمدحسن یزدیان مدیرعامل شرکت جاویدان اورنگ پارسیان، دکتر هادی منصوبی رییس هیات مدیره شرکت مهرتام تدبیر پیشرو، دکتر حسنعلی فرجی سبکبار کارآفرین و هسته موفق استارتاپ ویکند محصولات فناوری های همگرا به مصاحبه و گفت وگو پرداخت.
مصاحبه اتاق رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با شرکت لرزه نگار پارسیان:
شرکت لرزه نگار پارسیان، مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از مخاطرات طبیعی و پوشش دادن تبعات بحران های طبیعی توسط محصولات شرکت صحبت میکند.
علاقه مندان می توانند گزارش این مصاحبه را از طریق لینک زیر مشاهده نمایند.
مصاحبه با شرکت لرزه نگار پارسیان
مصاحبه اتاق رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با شرکت جاویدان اورنگ پارسیان:
شرکت جاویدان اورنگ پارسیان، عضو پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از محصول شیمیایی پیشرفته خود همچون ماده سیلیکونی LSCR دانش بنیان خود صحبت میکند.
علاقه مندان می توانند گزارش این مصاحبه را از طریق لینک زیر مشاهده نمایند.
مصاحبه با شرکت جاویدان اورنگ پارسیان
مصاحبه اتاق رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با شرکت مهرتام تدبیر پیشرو:
شرکت مهرتام تدبیر پیشرو، مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از بازیافت بسته بندیهای چندلایه موجود در بازار تا تولید مقواهای الیافت بلند از این موارد بازیافتی، خبر داد.
علاقه مندان می توانند گزارش این مصاحبه را از طریق لینک زیر مشاهده نمایند.
مصاحبه با شرکت مهرتام تدبیرپیشرو
مصاحبه اتاق رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با هسته موفق استارتاپ ویکند محصولات فناوری های همگرا:
دکتر فرجی سبکبار، از ایده خود و اهمیت انتقال تجارب به دیگران صحبت کرد.
علاقه مندان می توانند گزارش این مصاحبه را از طریق لینک زیر مشاهده نمایند.