طراحی الگوی هندسی ۵ وجهی برای پیشبرد اهداف مرکز نوآوری و کارآفرینی
جلسه هماندیشی و برنامهریزی راهبردی فعالیتهای اصلی شعب پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، جلسه هماندیشی و برنامهریزی راهبردی فعالیتهای اصلی شعب پارک با حضور دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، معاونان و مدیران سازمان و همچنین سرپرستان شعب پارک علم و فناوری دانشگاه تهران روز چهارشنبه ۱ آذر برگزار شد.
دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به چشمانداز استقرار ۲۰۰۰ هسته و واحد فناور در پارک علم و فناوری گفت: این موضوع با درنظر داشتن ظرفیتهای موجود در دانشکدهها و دانشکگدان دانشگاه تهران مطرح شده است و این هدف با همکاری مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک و شعب پارک در دانشگاه محقق خواهد شد.
دکتر اسدی با بیان اینکه ظرفیتهای بسیاری در دانشکدهها وجود دارد، تشریح کرد: وجود ۳۰۰۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی و ۲۴۰۰ نفر عضو هیات علمی در دانشگاه تهران و همچنین وجود فضاها و ساختمانهای بسیار در دانشکدهها و دانشکدگان، منابع ارزشمندی در اختیار داریم و میتوانیم از فضاهای موجود جهت استقرار هستههای فناور بهره ببریم.
وی از برنامههای جدید مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری صحبت کرد و افزود: این برنامهها با هدف ایجاد تحول در هستههای فناور دانشجویی ، جلب مشارکت و ترویج فرهنگ فناوری و نوآوری در سطح دانشکدگان دانشگاه تهران تعریف شده است.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در ادامه با تاکید بر اینکه برنامههای جدید با همکاری شعب پارک علم و فناوری محقق خواهد شد، خاطر نشان کرد: این همکاری به تمرکززدایی از سطح پارک علم و فناوری نیز منجر میشود و برنامههای پارک علم و فناوری در سطح دانشکدههای دانشگاه تهران و با بهرهمندی از ظرفیت دانشجویان، اعضای هیات علمی و فضاهای دانشکدهها اجرایی خواهد شد.
دکتر اسدی با اشاره به پراکندگی دانشکدههای دانشگاه تهران در سطح کشور و همچنین تنوع حوزههای آموزشی اظهار داشت: این موضوع ضرورت بهرهمندی از ظرفیتهای موجود را یادآور میشود و به پیادهسازی تمرکززدایی در چهارچوب قوانین و مقررات و همچنین عملیاتی شدن برنامههای پارک در سطح کشور میانجامد.
دکتر اسدی با یادآوری این موضوع که دانشگاه تهران، نماد آموزش عالی کشور است، عنوان کرد: دانشگاه تهران همواره الگویی برای کشور بوده است و در تلاشیم تا در زمینه توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری کشور نیز الگویی برای ایران اسلامی باشیم.
وی از انعقاد تفاهمنامهای در وزارت علوم با محوریت انجمنهای علمی دانشجویی صحبت کرد و گفت: همکاری انجمنهای علمی با پارکهای علم و فناوری در سطح کشور از موضوعات این تفاهمنامه بود.
دکتر اسدی در ادامه افزود: بزرگترین انجمنهای علمی از جنبههای کمی و کیفی در دانشگاه تهران حضور دارند و این ظرفیت میتواند با شعب پارک علم و فناوری دانشگاه تهران همکاری داشته و از توانمندیهای آنها بهره ببریم.
دکتر امیر علم بیگی رییس مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه این مرکز ورودی ایدههای دانشجویی و اعضای هیات علمی به پارک علم و فناوری است، گفت: زنجیره ارزش پارک علم و فناوری از مرکز نوآوری و کارآفرینی آغاز میشود و تا به امروز با تمرکز بر اجرای برنامههای حمایتی از جمله رویش و شکوفایی با محوریت ایدههای دانشجویان و اعضای هیات علمی فعالیت داشته است.
دکتر علم بیگی از وجود چالشهای این حیطه و همچنین انجام مطالعات جهانی در خصوص مدیریت و فعالیتهای مراکز نوآوری صحبت کرد افزود: در نتیجه مطالعه ۲۷ مرکز نوآوری در دانشگاههای جهان، از ترکیب مدلهای موجود، الگویی ۵ وجهی طراحی کردیم و دو هدف کلی ایدهآفرینی و حل مسئله را پیگیری میکنیم.
رییس مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به تشریح الگوی ۵ وجهی پرداخت و اظهار داشت: در این الگو، برنامههای حمایتی، آموزش مربیان، رسانه، آزمایشگاههای نوآوری و کشف نوآوریهای مشارکتی ( CO- ID یا Cooperative Innovation Discovery) مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر علم بیگی از فرایندهای فعلی مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک به عنوان نسل اول زنجیره ارزشی این مرکز یاد کرد و گفت: در برنامههای نوآورانه دنیا، موضوع جریانسازی نوآوری مورد توجه بوده و مباحثی از جمله رهبری دیجیتال، رسانههای دیجیتال و…. را پوشش میدهد.
وی به توضیح پیادهسازی جریانسازی نوآوری پرداخت و افزود: با توجه به اهمیت ترویج فرهنگ کارآفرینی و نوآوری و از سویی برطرف کردن چالشهای صاحبان کسب و کار و حمایت از نوآوران، برنامههایی تعریف و طراحی شده تا جریانسازی نوآوری محقق شود.
در بخش دیگر این نشست، رووسا و سرپرستان شعب پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به بیان موضوعات مختلف از جمله چالشها و دستاوردهای خود پرداخته و گفتوگویی موثر در خصوص برنامههای راهبردی شکل گرفت.