مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ بازوی اجرایی ایجاد ارتباط نظام‌مند میان صنعت و دانشگاه

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، مرکز نوآوری و کارآفرینی توانسته با برگزاری نشست‌های حل مسئله برای صنعتگران گام موثری را در ایجاد و پرورش مهارت حل مسئله با بهره‌وری بالا بردارد. در این نشست‌ها، صنعتگران می‌آموزند که چگونه مسائل را با رویکرد نوآوری و کارآفرینانه بررسی کنند.

دکتر امیر علم بیگی رییس مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در مصاحبه با تیم رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران توضیحاتی در خصوص فعالیت‌ها و اقدامات مرکز در سال ۱۴۰۳ ارائه داد و گفت: طی سال گذشته ۱۰۶ ایده در برنامه‌های حمایتی رویش و شکوفایی پذیرفته و وارد مرکز شد. علاوه بر این، دوره آموزشی- کاربردی تسهیلگران نوآوری TT (Trainer’s Training)  طراحی و با حضور سی نفر از دانشجویان منتخب و علاقمند حوزه نوآوری و کارآفرینی از سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه تهران نیز برگزار شد.

وی با اشاره به اهمیت همکاری میان سازمان‌های مختلف و ایجاد همافزایی خاطر نشان کرد: در سال گذشته با برگزاری نشست‌های کارگاهی و آموزشی در داخل و خارج از دانشگاه تهران و در برخی از موارد با همکاری سازمان‌های خارج از دانشگاه ، به ارائه آموزش‌های مختلف در زمینه کارآفرینی، خلاقیت و … پرداختیم.

دکتر علم بیگی در ادامه افزود: برگزاری کارگاه‌های توانمندسازی کسب وکار، نشست‌های کتابخوانی، کارگاه‌های آموزش فرآیند پذیرش و اعطای اعتبار برای هسته‌های مخاطب مرکز نوآوری و کارآفرینی و پذیرش متخصصان خارج از کشور با برنامه جدید معاونت علمی ریاست جمهوری (Connect+) از دیگر اقداماتی بود که توسط مرکز طی سال ۱۴۰۳ اجرا شد.

استاد دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت نقش مرکز نوآوری و کارآفرینی در ایجاد ارتباط نظام‌مند میان صنعت و دانشگاه بیان کرد: در سالی که گذشت، مرکز نوآوری و کارآفرینی با همکاری شتابدهنده‌ها و یا سازمان‌های صنعتی که خارج از فضای آکادمیک فعالیت داشتند، برنامه‌های متعددی را اجرایی کرد که از جمله آن می‌توان به برگزاری بوت کمپ کارآفرینی ویژه واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی دانشجویان، فناوران و فرهیختگان دانشگاهی حوزه مهندسی برق و الکترونیک اشاره کرد. این بوت کمپ در مهر ماه سال گذشته در محل پارک علم و فناوری برپا شد.

علم بیگی آگاهی جامعه صنعتی از دستاوردهای تیم‌های فناور که هنوز شرکت ثبتی ندارند را موضوعی مهمی دانست و اظهار داشت: مرکز نوآوری و کارآفرینی با ایجاد ارتباط سازنده با شعب پارک علم و فناوری ضمن بررسی نیازهای حوزه‌های مختلف فناوری و صنعتی، اقدامات موثری را برنامه‌ریزی و اجرایی کرده‌ که درخواست جذب شتابدهنده‌های حوزه‌های خاص و کمک به معرفی محصولات تیم‌های فناور (هسته‌ها) به جامعه صنعتی از طریق اخبار و نمایشگاه‌ها از جمله این اقدامات بوده است که از این میان می‌توان به درخواست جذب شتابدهنده‌های حوزه کشاورزی و معرفی هسته‌های مربوط به حوزه انرژی‌های تجدید پذیر به صنعت ساختمان اشاره کرد.

رییس مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با بیان ضرورت مسئله‌یابی و ایده‌یابی گفت: برنامه‌های بذر و جوانه که در مرکز نوآوری و کارآفرینی تدوین شده در همین راستاست و در سال گذشته علاوه بر برگزاری این دو برنامه، نشست‌های حل مسئله را برای صنعتگران اجرایی کردیم. در این نشست‌ها؛ صنعتگران ابعاد مختلف مشکلات خود را از دیدگاه کارآفرینانه و با رویکرد نوآوری بررسی کرده و با بهره‌وری بالا به حل مسئله می‌پردازند.

امیر علم بیگی در توضیح مهمترین برنامه‌های ۱۴۰۴ مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران عنوان کرد: برگزاری مسابقات نوآوری در سطح کشور با هدف شناسایی نیازهای حوزه‌های مختلف صنعتی یکی از برنامه‌های سال جاری است که با ارائه حمایت‌های مالی و غیرمالی در راستای ترویج کارآفرینی و کمک به رشد صاحبان ایده و افراد با استعداد اجرایی خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه تسهیلگران نوآوری TT خاطر نشان کرد: این برنامه یکی از مهمترین اقدامات ما بوده که منحصرا و برای اولین بار در مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد و در سال ۱۴۰۴ نیز تصمیم داریم تا به صورت حضوری و با تعداد شرکت کننده بیشتری آن را اجرا کنیم.

علم بیگی در ادامه افزود: تامین بودجه و اجرای برنامه رویش و شکوفایی، برگزاری کارگاه‌های توانمندسازی تیم‌های فناور (هسته‌ها)، توانمندسازی شعب مراکز نوآوری در دانشکده‌ها با هدف پذیرش تیم‌های فناور در این بخش، حمایت از طرح‌های مرتبط با فناوری‌هایی خاص از قبیل آب، انرژی و محیط زیست و جذب و پذیرش شتابدهنده‌های حوزه‌های عمومی و تخصصی از دیگر برنامه‌های مرکز در سال ۱۴۰۴ است که اجرایی خواهد شد.