در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ تولید میکروپایپت ایرانی با استاندارد جهانی؛ جهشی جدید در فناوری درمان ناباروری

با تولید داخلی میکروپایپت های باکیفیت، هزینه های درمان ناباروری در ایران کاهش می یابد. مدیرعامل شرکت ایده ورزان فردا مستر در پارک علم وف ناوری دانشگاه تهران از رقابت موفق این محصول با نمونه های خارجی خبر داد.

شرکت ایده‌ورزان فردا مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به تولید محصولی استراتژیک (راهبردی) با فناوری بالا با عنوان میکروپایپت شده است که در فرآیندهای حساس لقاح آزمایشگاهی (IVF) به کار می‌رود. این شرکت توانسته پس از یک دوره طولانی تحقیق و توسعه، میکروپایپت‌هایی را طراحی و تولید کند که از نظر کیفیت و دقت عملکرد، با نمونه‌های مطرح جهانی رقابت می‌کنند.

مهندس میثم هرائینی مدیرعامل شرکت ایده‌ورزان فردا در گفت و گو با تیم رسانه پارک علم و فناوری گفت: ما حدود یک سال و نیم بر روی بهبود کیفی میکروپایپت‌ها کار کردیم. این محصول از ابتدا تولید شده بود اما به لحاظ کیفی برای ارائه به بازار نیاز به بهبود داشت. خوشبختانه در حال حاضر به سطحی از کیفیت رسیده‌ایم که محصول ما قابل رقابت با نمونه‌های برندهای اروپایی و آمریکایی است و متخصصان IVF در ایران این مسئله را تأیید کرده‌اند.

مهندس هرائینی در ادامه افزود: میکروپایپت‌ها ابزارهای بسیار ظریفی هستند که در مراحل حساس لقاح خارج رحمی به کار می‌روند. از آنجا که فرآیند انتقال اسپرم به داخل تخمک در محیط آزمایشگاهی با استفاده از این ابزار انجام می‌شود، کیفیت و دقت آن نقش مهمی در موفقیت درمان ناباروری دارد.

 

*اهمیت میکروپایپت‌ها در درمان ناباروری  

مدیرعامل شرکت ایده‌ورزان فردا ادامه داد: زوج‌هایی که پس از شش ماه تلاش منظم برای فرزندآوری نتیجه نمی‌گیرند، لازم است برای بررسی علل ناباروری اقدام کنند. درمان‌های ناباروری به چند دسته تقسیم می‌شوند؛ درمان‌های دارویی، درمان‌های مداخله‌ای نظیر IUI، و در مراحل پیشرفته‌تر، روش‌هایی مانند IVF یا ICSI که در آن تخمک و اسپرم در محیط آزمایشگاه لقاح می‌یابند که ابزارهایی مانند میکروپایپت در این مراحل کاربرد کلیدی دارند.
مهندس هرائینی با بیان اینکه کیفیت ابزارهای مورد استفاده در IVF به طور مستقیم با نرخ موفقیت درمان ارتباط دارد، اظهار داشت: در گذشته بیشتر مراکز درمان ناباروری به دلیل عدم وجود محصولات با کیفیت داخلی، به نمونه‌های وارداتی متکی بودند. اما ما توانستیم با بومی‌سازی این فناوری و ارتقاء کیفی آن، جایگزین قابل اتکایی برای محصولات خارجی فراهم کنیم.

*رقابت با برندهای جهانی و وضعیت بازار داخلی
این فعال فناور درباره رقابت در بازار گفت: ما در بازار ایران با دو نوع رقیب روبرو هستیم؛ یکی رقبای داخلی که عمدتاً محصولات با کیفیت پایین‌تر تولید می‌کنند و دیگری محصولات با برندهای خارجی که با ارز ترجیحی وارد کشور می‌شوند. با وجود این چالش‌ها، ما موفق شده‌ایم تقریبا بیشترین سبد حوزه IVF در کل کشور و بعد در خاورمیانه را داشته باشیم و به عنوان یکی از شرکت‌های مطرح آسیایی نیز شناخته شویم.
وی ادامه داد: در خصوص سهم بازار داخلی برخی از محصولات شرکت مانند کیت‌های تشخیصی، تقریبا ۱۰۰ درصد بازار را در اختیار داریم، زیرا در تولید این محصول پیشرو بوده‌ و توانستیم به عنوان اولین شرکت تولیدی کیت‌های تشخیصی با دریافت پروانه ساخت و مجوزهای مرتبط، با کیفیت‌ترین کیت‌های تشخیصی را تولید و به بازار عرضه کنیم.
هرائینی با بیان اینکه برخلاف برخی شرکت‌ها، ما هیچ‌گاه در برابر واردات موضع نگرفتیم، بلکه همیشه به رقابت سالم اعتقاد داشته‌ایم؛ خاطر نشان کرد: متأسفانه شرایط رقابت برابر نیست. محصولات خارجی با ارزهایی بسیار پایین‌تر وارد می‌شوند در حالی که ما باید مواد اولیه خود را با ارز آزاد تهیه کنیم. این نابرابری باعث می‌شود تلاش فناوران داخلی به نتیجه دلخواه نرسد، با این وجود محصولات تولیدی شرکت از لحاظ کیفی با نمونه‌های آمریکایی و اروپایی برابری می‌کند.

*مزیت رقابتی و قیمت‌گذاری منصفانه
میثم هرائینی به مزیت‌های رقابتی محصولات شرکت از جمله میکروپایپت‌های تولیدی اشاره کرد و گفت: محصول ما علاوه بر کیفیت بالا، از نظر قیمت نیز بسیار رقابتی است. در مقایسه با نمونه‌های آمریکایی و اروپایی، قیمت محصول ما تقریباً یک پنجم است. حتی نسبت به برخی نمونه‌های داخلی هم قیمت‌ مناسب‌تری داریم، چرا که وظیفه خود می‌دانیم محصولات باکیفیت اما با قیمت منصفانه را در اختیار مراکز درمانی کشور قرار دهیم.

*سرمایه‌گذاری در تولید و توسعه خطوط
مدیرعامل شرکت ایده‌ورزان فردا با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای مجموعه، از آغاز یک پروژه سرمایه‌گذاری بزرگ خبر داد و گفت: در مقطع فعلی در حال مذاکره برای شروع یک پروژه بزرگ هستیم که بتوانیم خطوط تولید خود را توسعه دهیم. هدف ما این است که ظرفیت تولید را با گسترش فضا و تجهیز خطوط پیشرفته‌تر، چند برابر کنیم.

*چالش‌ها و موانع اداری
مهندس هرائینی در خصوص چالش‌هایی که شرکت در مسیر فعالیت خود با آن مواجه است، صحبت کرد و اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین موانع، تغییرات مکرر قوانین و مقررات است. گاهی با تغییرات مدیریتی در نهادهای دولتی، الزامات جدیدی وضع می‌شود که برای شرکت‌ها چالش‌برانگیز است. به عنوان مثال، در اخذ پروانه‌های بهره‌برداری با مسائلی روبرو شدیم که این موضوع موجب کندی روند فعالیت‌‎های شرکت‌ می‌شود.

انتهای خبر//