مرکز توسعه کسب وکار صنعت ۴ در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افتتاح شد
آیین افتتاحیه مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ با حضور دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمد نبی شهیکی معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سید حسین حسینی رییس دانشگاه تهران، دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، مهندس محمد یاسر طیب نیا مدیرعامل فولاد مبارکه و دکتر یحیی پالیزدار مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه و جمعی از مدیران دانشگاه و صنعت، روز چهارشنبه ۱۷ بهمن در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، درآیین افتتاح مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ ضمن عرض خیر مقدم و تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی و بزرگداشت یاد و نام امام خمینی (ره) و شهدای انقلاب اسلامی گفت: یکی از آرمانهای بلند جمهوری اسلامی از بدو تأسیس تا کنون، توسعه دانشگاهها و مراکز پژوهشی، حرکت در مرز دانش، تجاریسازی دانش، دستیابی به فناوریهای نوین و بکارگیری فناوری ها از طریق تعامل دانشگاه و صنعت بوده است.
وی در ادامه با اشاره به روند احداث این مرکز، توضیح داد: پس از مذاکرات متعدد برای انجام این پروژه، مهر ماه سال گذشته روند اجرای این پروژه سرعت گرفت و این مرکز با متراژ ۲۷۰۰ متر مربع در دو طبقه طی ۱۶ ماه به مرحله بهره برداری رسید.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افتتاح مرکز توسعه کسب وکار صنعت ۴ را مصداق عینی ارتباط بین دانشگاه و صنعت خواند و افزود: در عصر انقلاب صنعتی ۴، هوش مصنوعی و دیجیتالی شدن فرایندها در اکثر کشورهای توسعه یافته، از اولویت های سرمایه گذاری بخش صنعت در دانشگاهها بشمار می رود و لذا با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری، مبنی بر همگام شدن با دانش روز، نباید از فعالیتهای دانش بنیان با محوریت هوش مصنوعی و فناوری های نوین غافل شویم.
وی افزود اخیراً شاهد تحولات ارزشمندی در حوزه همکاریهای راهبردی دانشگاه و صنعت با محوریت پارک های علم و فناوری هستیم و با این روند رو به جلو، امید می رود با رفع موانع ساختاری و قانونی و اختصاص مشوقهای مالی و معافیتهای مالیاتی برای شرکتهای فناور، نهضت جدیدی در حوزه همکاریهای دانشگاه و صنعت ایجاد شود.
استاد دانشگاه تهران ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون قانون جهش تولید دانش بنیان، تصریح کرد: با کمک این قانون میتوانیم مشوقهای لازم را برای جلب صنایع بزرگ و پیشرو داشته باشیم و امیدواریم با حمایتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گامهای مشابهی در جهت بهرهبرداری از فضاهای موجود در دانشگاه در راستای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری کشور برداریم.
دکتر علی اسدی مرکز توسعه کسب وکار صنعت ۴ را منشا تحول صنعت دانست و افزود: این تحول سبب میشود تا از فناوریهای نوظهور مثل IOT، هوش مصنوعی و رباتیک در جهت بهینه سازی تولید استفاده کنیم و با توسعه تولید هوشمند و دیجیتال و تقویت شبکه سازی که کلیدواژه تمام فعالیتهای دانش بنیانی است، زمینه بهرهمندی از ظرفیتهای بازیگران و کنشگران اصلی نوآوری در صنعت را در پارک علم و فناوری فراهم سازیم.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای گسترده دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: دانشگاه برای رفع نیازهای جامعه و صنعت، همواره به دنبال ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود بوده و افتتاح و راهاندازی مرکز توسعه کسب وکار صنعت ۴ مصداق عینی مسئولیتپذیری این نهاد علمی و اجتماعی در جهت رفع نیازهای جامعه، به عنوان یکی از تاکیدات همیشگی ریاست دانشگاه تهران است.
دکتر اسدی در ادامه از موقعیت خاص جغرافیایی مرکز توسعه کسب وکار صنعت ۴ یاد کرد و گفت: این مرکز در فاصله ۵۰۰ متری دانشکدگان فنی، علوم و فنون، مدیریت و همچنین خوابگاه دانشجویان و همسایگی دانشکده کارآفرینی قرار دارد. حدود ۴۰۰ شرکت فناور و دانش بنیان و هسته های فناور عضو و مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز در مجاورت این مجموعه هستند. لذا این مجموعه با این ویژگیها میتواند محل حضور دانشجویان، اساتید و بازیگران عرصه فناوری و نوآوری باشد و از این طریق روحیه بالندگی و امید را به جامعه دانشگاهی تزریق کند.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افتتاح این مرکز عظیم و نوآور را مثال خوبی برای آغاز حرکت شتابنده و پربرکت در دانشگاه تهران خواند و گفت: بسیار امیدواریم با آغاز فعالیتهای دانش بنیان در این مرکز و حضور شرکتهای فناور، شبکه تأثیرگذاری از فعالان عرصه نوآوری در صنعت، با محوریت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران شکل گیرد و اثر ماندگاری برای تمامی ذینفعان باشد که با تلاش ارزنده و قابل تحسین آنها، امروز به بهرهبرداری می رسد.