سال ۹۹ ، چابک سازی، تولید ناب و جهش تولید برای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
با توجه به نامگذاری سال جدید به عنوان “جهش تولید” و بنا به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر نقش مهم فعالان حوزه علم و فناوری در تحقق بخشی به این مهم، نشست هم¬ اندیشی ریاست جمهوری و روسای پارک های علم و فناوری به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد. در این نشست که با حضور دکتر منصور غلامی وزیر علوم،تحقیقات و فناوری، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و دکتر نیلی رئیس دانشگاه تهران و مدیران پارک های علم و فناوری کشور برگزار شد، به نقش مهم پارک های علم و فناوری و چگونگی فعالیت های آن ها به ویژه اقدامات صورت گرفته توسط این سازمان ها در راستای مقابله با ویروس کرونا پرداخته شد.
دکتر منصور غلامی : ۶۰ هزار شاغل در پارک های علم و فناوری کشور
در ابتدای این نشست دکتر منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری به ارائه گزارشی از پارک¬ های علم و فناوری پرداخت.
به گفته دکتر غلامی ، ۴۳ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارند که ۳۵ پارک به طور مستقیم زیرمجموعه وزارت علوم هستند. درآمد پارک ها ۱۳ هزار میلیارد تومان بوده است. ۹ هزار و ۲۰۰ شرکت در پارک ها حضور دارند؛ این پارک ها ۶۰ هزار شاغل دارند که ۸۵ درصد آنان دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. ۴۵۰ شرکت در پارک های علم و فناوری در حوزه های مختلف وارد شده اند. ۱ میلیون ماسک توسط این شرکت ها تولید شده و البته به تولید تجهیزات هم پرداخته اند.
وی گفت: فعلا دیگر برنامه توسعه پارک ها را نداریم و کار را با واگذاری به بخش خصوصی دنبال خواهیم کرد.
دکتر عباس زارعی هنزکی: سال ۹۹ ، چابک سازی، تولید ناب و جهش تولید برای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
دکتر عباس زارعی هنزکی ، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تاکید بر نقش اکوسیستم علم و فناوری بر توسعه همه جانبه کشور به بیان مواردی که پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در راستای مبارزه با بحران کرونا و جهش تولید انجام داده است ، پرداخت. دکتر زارعی بیان داشت بحران کرونا، فرصتی ایجاد کرد تا شرکت های دانش محور و فن آور براساس چابکی و اتعطاف بتوانند در ظرفیت های خود تغییر ایجاد کنند.
وی همچنین به حمایت از دولت الکترونیک و بهبود زیرساخت ها در راستای جهش تولید اشاره کرد.
دکتر زارعی به معرفی اجمالی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران پرداخت و به شکل گیری شبکه فناوری در سال ۹۷ اشاره کرد و گفت : پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در سال ۹۹ مباحث چابک سازی، تولید ناب و جهش تولید را مد نظر قرار داده است.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به بیان زنجیره بحران کرونا نیز پرداخت. در این زنجیره سه مرحله قبل، حین و بعد بحران کرونا مورد توجه است. با توجه به حمایت هایی که توسط پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از شرکت های فناور محور انجام گرفته است آن ها این توانایی را خواهند داشت تا پاسخگوی بهتری باشند. در ارتباط با حین بحران کرونا و کندسازی روند اپیدمی مباحث تشخیص و درمان محورهای اصلی مورد نظر ما بود که ۱۰ شرکت و ۷ گروه محصول داریم. بعد از بحران کرونا نیز بحث جبران تبعات اجتماعی و حمایت های اقتصادی و توانمند سازی شرکت ها مورد توجه است.
در این نشست ۴ شرکت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران که در بحث مبارزه با کرونا فعال هستند، حضور داشتند. شرکت لیوژن فارمد به تولید کیت تشخیص کرونا پرداخته است. شرکت پالایه گستر سیمرغ تولید کننده ماسک سوپاپدار و بدون سوپاپ است. شرکت دانش فروزان صنعت بینا سازنده دستگاه مه پاش می باشد و شرکت صنایع ارتباطی آوا، سوئیچهای تلفنی برای سامانه تلفنی ۴۰۳۰ را ساخته است. در این جلسه هم اندیشی، دکتر انوشیروان مرات مدیر عامل شرکت آوا به معرفی و ارائه محصول خود پرداخت.
دکتر حسن روحانی: تامین نیازهای کشور در حوزه تجهیزات بیماری کرونا و فراهم کردن زمینه صادرات این تجهیزات، نمایش غیرت مومنانه ملی یک کشور بود.
رئیس جمهور، دکتر روحانی در جلسه هم اندیشی با رووسا و مدیران پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان بیان کرد: روند شتابان درآمدزایی و اشتغال زایی پارک های علم و فناوری کشور بسیار ارزنده است. ایشان اشاره کرد پارک های علم و فناوری سرمایه بسیار عظیم برای کشور هستند. شاید یک سرمایه بزرگ پنهان که به تدریج برای مردم آشکار می شود فعالیت این پارک ها چقدر می تواند در اقتصاد دانش بنیان، در اشتغال دانشجویان و افراد تحصیل کرده و فارغ التحصیلان دانشگاه ها تاثیرگذار باشد. باید کم کم ارزشمندی دانشگاه هایمان بر این مبنا باشد که چگونه می توانند علم را از طریق این پارک ها به بازار برسانند. یعنی باید علم و دانش و فناوری مان را به دست مصرف کننده نهایی برسانیم.
وی همچنین تاکید کرد تقویت بیش از پیش زنجیره رابطه دانشگاه، تولید کننده و پارک های علم و فناوری ضروری است. ایشان متذکر شدند تأمین نیازهای کشور در حوزه تجهیزات بیماری کرونا و فراهم کردن زمینه صادرات این تجهیزات، نمایش غیرت مومنانه ملی یک کشور بود.
رئیس جمهور، روند شتابان درآمدزایی و اشتغال زایی پارک های علم و فناوری کشور را بسیار ارزنده خواند و اظهار داشت: از سال ۹۲ تا امروز، ۱۹ درصد بر شمار پارک های علم و فناوری کشور افزوده شده و همزمان شرکت های دانش بنیان فعال در پارک های علم و فناوری در سال گذشته موفق به کسب درآمد ۱۳ هزار میلیارد تومانی شدند.
این نشست در روز دوشنبه ۸ اردیبهشت به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.