بازدید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از نمایشگاه محصولات و دستاوردهای فناورانه و مراکز نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
مراسم بازدید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از نمایشگاه محصولات و دستاوردهای فناورانه شرکتها و واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و مراکز نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ برگزار شد.
در یک دقیقه به تماشای این مراسم بنشینیم.
(تیزر بازدید دکتر ستاری در متن خبر قرار داده شود.)
این مراسم با حضور دکتر سورنا ستاری؛ معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر محمود نیلی احمدآبادی؛ رییس دانشگاه تهران، دکتر عباس زارعی هنزکی؛ رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و اصحاب رسانه برگزار شد.
در ابتدای مراسم، دکتر ستاری با حضور در نمایشگاه محصولات شرکتها و واحدهای فناور عضو پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از غرفههای شرکتهای اندیشه سازان سلامت پارسیان، طرح و توسعه اتصال یکپارچه، سبحان پایا پند، ایدهورزان فردا، راهکار سرزمین هوشمند، کیاالکترونیک فراز، داهیان پزشکی پیشرو، فناوری سروین رایانه ایرانیان، موسسه بنیان دانش پژوهان، پویا فناوران کوثر، پارس پرداز و پالایه گستر سیمرغ در محل گردهمایی افلاک پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بازدید کرد.
پس از بازدید از این نمایشگاه، مراسم در سالن همایش پندار پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به منظور ارائه گزارشی از نواحی نوآوری، شبکه فناوری و مراکز نوآوری توسط دکتر عباس زارعی هنزکی ادامه یافت
شبکه فناوری دانشگاه تهران (network of network) شکل می گیرد تا اقتصاد بدون نفت، توسعه و فناوری محقق شود.
دکتر عباس زارعی هنزکی با اشاره به جامع بودن دانشگاه تهران گفت: ” دانشکدهها،موسسات و پژوهشگاههای دانشگاه تهران شبکه خاص خودشان را دارند، به همین منظور ضروری دانستیم تا این شبکهها را به یکدیگر پیوند دهیم. در همین راستا شبکه فناوری دانشگاه تهران (network of network) شکل گرفت.”
ایشان شبکه فناوری دانشگاه تهران را شبکهای هوشمند و پویا از شبکه بازیگران اصلی اکوسیستم فناوری و نوآوری دانشگاه تهران در پردیسها، دانشکدهها، موسسات و مراکز مرتبط با دانشگاه تهران تعریف کرد که منطبق بر اصول و قوانین پارکهای علم و فناوری نسل سوم و چهارم است و بستری تعاملی و بین رشتهای را در کشور برای ایجاد و توسعه نوآوری، فناوری، بهبود سبک زندگی و اثرگذاری بر اقتصاد کشور فراهم مینماید.
دکتر زارعی در تکمیل سخنان خود، به اهداف شبکه فناوری که شامل ایجاد نودها و شبکه برای دانشجویان و اساتید به منظور کارآفرینی و نوآوری، ارتقا رتبه دانشگاه در کارآفرینی با پرورش ایدهها به سمت نیاز بازار، تولید IP و ایده و کسب درآمد از آن و ترویج فرهنگ نوآوری در دانشگاه تهران و حرکت به سمت open innovation اشاره کرد و افزود این اهداف برای تحقق شبکه فناوری تعیین شده است.
جهت مدیریت و راهبری شبکه فناوری، برنامه تحول پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به نسل چهارم پارکها تهیه و تدوین شد.
دکتر عباس زارعی با تاکید بر نسل چهارم پارکها و نواحی نوآوری بیان داشت:” میدانیم صنایع سنتی به آنچه که فناوریهای نوین میخواهد، دیر میپردازد به همین منظور مفهوم ناحیه نوآوری دانشگاه تهران شکل گرفت. ناحیه نوآوری کسب وکارهای خرد و کوچک، ناحیه نوآوری شهردانش و ناحیه نوآوری اینترنت اشیا نیز در ناحیه نوآوری دانشگاه تهران قرار گرفته است .”
ایشان تاکید کرد:” ناحیه نوآوری دانشگاه تهران (UTID) پلی بین صنایع سنتی و فناوریهای نوین در جهت دستیابی به اهداف تحول دیجیتال با مشارکت بخشهای خصوصی و عمومی است.”
درباره ناحیه نوآوری دانشگاه تهران بیشتر بخوانید.
دکتر زارعی ضمن اشاره به چالشهای تحول دیجیتال اظهار داشت:” برای جذب و ارائه خدمات موثر به استارتآپها میبایست چالشها شناسایی و پاسخ داده شوند.” وی در ادامه تاکید کرد:”امسال، سال رفع موانع و پشتیبانیهاست، نگاه به این موضوع و داشتن برنامه برای چالشها بسیار مهم و ضروری است.”
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از ناحیه نوآوری کسب وکارهای خرد و کوچک یاد کرد و افزود: ” مطابق با برنامهای که با دانشگاه جامع علمی و کاربردی تدوین شده است، قصد داریم آموزشهای اولیه را در قالب استارتآپ استودیو برای کسب وکارهای خرد و کوچک ارائه کنیم. این آموزشها براساس مشکلات کسب وکارهای خرد خواهد بود و نوآوری،اتوماتیک سازی و توسعه و ترویج کارآفرینی نیز به ایشان یاد داده خواهد شد.”
دکتر زارعی در ادامه افزود:” با طی مسیر فوق، در آینده، فعالان حوزه کسب وکارهای خرد به سوی هاب شهر دانش سوق داده میشوند. در شهر دانش در پیوستار آموزش، پژوهش و نوآوری قرار خواهند گرفت و در نهایت به هاب اصلی ناحیه نوآوری ملحق میشوند.”
شهر دانش، نماد پاسخگویی به اصلیترین نیاز امروز کشور یعنی تبدیل اقتصاد سنتی به دانش بنیان است.
دکتر زارعی شهر دانش را یک مفهوم دانست و بیان داشت:” با توجه به آنکه در اروپا با مفهوم industry4، آسیا با smart cities، چین با made in china 2025، ژاپن با society 5و در آمریکای شمالی با industrial internet روبه رو هستیم. در دانشگاه تهران نیز شهر دانش را به عنوان راه نجات یافتیم. مفهوم شهر دانش میتواند ۵ رشته اصلی IoT، هوش مصنوعی، رباتیک، بیگ دیتا و بلاک چین را اجرا کند.”
ایشان تاکید کرد شاخصه اصلی این هاب cross disciplinary بودن است. دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه جامع همه رشتهها از هنرها تا علوم پزشکی را دارد و این، همان چیزی است که که دنیا روی آن برنامهریزی میکند. اگر این اتفاق روی ندهد، انقلاب صنعتی پنجم cooperation between human and robot نمی تواند اتفاق بیافتد و ما هم نمیتوانیم آن را بفهمیم.
دکتر زارعی به بیشتر دیجیتال شدن اشاره کرد و افزود: “پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، ناحیه نوآوری دیگری نیز دارد که به دیجیتال شدن میپردازد. این حرکت عوامل کلیدی دارد که شامل جمع آوری داده (data collection) و اتصال (connectivity) می شود. این حوزه را با ناحیه IoT و IIoT Arena و data center پوشش داده ایم.”
درباره ناحیه نوآوری IoT بیشتر بخوانید.
در تداوم تشکیل و بهره برداری از پتانسیل نواحی نوآوری دانشگاه تهران، دهکده نوآوری هوشمند را خواهیم داشت.
دکتر زارعی یادآور شد:” صنایع فنی و هارد تک براساس سطح آمادگی فناوری (TRL) کار میکند و سیر آن کاملا مشخص است. اما علوم پزشکی، بایو و کشاورزی اساسا Translational research (پژوهش های کاربردی ساز) هستند. به همین منظور در دهکده نوآوری هوشمند به یک زنجیره ارزش به مرکزیت پردیس کشاورزی دانشگاه تهران نیاز داریم که از سه بخش مرکز تحقیق و نوآوری، مرکز توسعه و کارآفرینی و مرکز تولید و پایداری تشکیل شده است.”
علاقه مندان میتوانند محتوای تصویری این رویداد را از طریق لینک زیر تماشا نمایند.
در ادامه این بازدید، دکتر سورنا ستاری مرکز نوآوری اینترنت اشیا_ساختمان شهید نوروزی، مرکز نوآوری دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران و مرکز نوآوری دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران را افتتاح کرد.
مرکز نوآوری شهید نوروزی در ساختمان کوی دانشگاه تهران قرار دارد و در حوزه تخصصی IoT و IIoT به فعالیت میپردازد و در حال حاضر واحدهای فناور سکان آکادمی، MultiAV، Cut Cat، کمان ۹۹ و همگام در آن مستقر هستند.
مرکز نوآوری روانشناسی در دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران قرار دارد و در حوزه تخصصی سلامت و بهداشت روان به فعالیت میپردازد و در حال حاضر یک هسته فناور در آن مستقر است.
مرکز نوآوری جغرافیا در دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران قرار دارد و در حوزه تخصصی GIS و ژئوماتیک به فعالیت میپردازد و در حال حاضر واحدهای فناور Telephone.ir، آموزینو، رخسار، فان تراپی و گلبیز در آن مستقر هستند.
از دیگر موارد مورد بازدید، برج بایو در بلوار کشاورز پلاک ۲۱۲ بود که در زمینی به مساحت ۵۲۵ متر مربع و در ۱۷ طبقه در حال ساخت میباشد. ۵ طبقه از این برج در اختیار شرکتهای معرفی شده پارک قرار خواهد گرفت که هرکدام مساحت ۲۲۵ مترمربع با آشپزخونه و سرویسها و بصورت Open Space طراحی شده است. کاربری برج بایو در سه حوزه اصلی بایوتکنولوژی دارویی، صنعتی و کشاورزی می باشد.