تولید بیش از ۸۰۰۰ محصول در حوزه مصالح نوین ساختمانی توسط فناوران پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ شرکت سازه پایدار الهیه (گروه صنعتی لینکران) مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تولید بیش از ۸۰۰۰ محصول در حوزه مصالح نوین ساختمانی، به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این صنعت، توانسته بیش از ۵۵ درصد سهم بازار داخلی را داشته باشد و بخش عظیمی از نیاز داخلی را تامین کند.
مهندس محمد هاشمی مدیرعامل شرکت سازه پایدار الهیه در گفت وگو با تیم رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در معرفی شرکت و تاریخچه فعالیت آن توضیح داد: شرکت با تمرکز بر تولید مصالح نوین ساختمانی با کیفیت ایرانی و با هدف حمایت از تولید ملی در سال ۱۳۸۵ تاسیس شد و در دهه ۹۰ توانست نمایندگی انحصاری فروش شرکتهای ONE FLEX ،LINK ، KAYSE ، FLAMRO ، ARMACELL را اخذ کند.
محمد هاشمی با اشاره به خودکفایی در زمینه تولید عایقهای الاستومری ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ توانستیم با بهکارگیری تجربه و مهارت مهندسان خبره ایرانی محصول عایق الاستومری حرارتی، رطوبتی و صوتی را تولید کرده و در این زمینه به خودکفایی برسیم و پس از طی کردن ارزیابیهای مربوطه از سوی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری؛ موفق به دریافت گواهی تاییدیه دانش بنیان در زمینه عایقهای الاستومری شدیم.
وی در ادامه ضمن بیان این نکته که شرکت سازه پایدار الهیه دارای سبد محصولی با بیش از ۸۰۰۰ کد محصول است؛ گفت: شرکت دانشبنیان سازه پایدار الهیه یکی از بزرگترین تولید کنندگان مصالح نوین ساختمانی در کشور است که سبد محصولی با بیش از ۸۰۰۰ کد محصول دارد و تولیدات خود را در سه طبقهبندی اصلی عایقهای الاستومری حرارتی، برودتی و صوتی، سیستمهای ساپورت و نصب تاسیسات و لرزهگیرهای مکانیکی به بازار عرضه میکند.
هاشمی در معرفی محصول عایقهای الاستومری حرارتی، برودتی و صوتی عنوان کرد: این محصول دانشبنیان بر پایه NBR/PVC است که دارای ساختار سلول بسته (Closed-cell structure) بوده و مطابق با استانداردهای بین المللی و داخلی از قبیل استاندارد ملی ۱۶۸۳۷ تولید میشوند و در محدوده دمایی ۵۰- تا ۱۱۰+ درجه سلسیوس بهترین عملکرد را دارند؛ بنابراین انتخاب بسیار مناسبی جهت عایقکاری لولهها، کانالها و سیستمهای تهویهمطبوع، دستگاههای تاسیساتی، مخازن و انواع سطوح میباشد.
این فناور از مسئله ناترازی انرژیهای تجدید ناپذیر صحبت کرد و افزود: ناترازی انرژیهای تجدید ناپذیر امروزه بیش از هر زمان دیگری در زندگی بشر حس میشود، بنابراین استفاده از عایقهای الاستومری میتواند با صرفهجویی در مصرف انرژی به رفع ناترازیها کمک شایانی کند. علاوه بر این، در صنعت نیز عایقهای الاستومری جهت عایقکاری خطوط لولههای انتقال واحدهای صنعتی و متناسب با محدوده دمایی عملکرد عایقها و سایر لولههای تاسیساتی استفاده میشود.
مهندس هاشمی درباره سیستمهای ساپورت و نصب تأسیسات توضیح داد: این سیستم پیش ساخته با ویژگىهاى خاص و منحصربهفرد، جایگزینى مناسب و بهینه براى ساپورتهایى مانند تیرآهن، نبشى و ناودانى جهت اجراى تأسیسات مکانیکى، الکتریکى و سایر کاربردها مىباشد و بررسیهای انجام شده نشان میدهد که این سیستم بهصرفهتر از سیستم سنتی است.
وی در ادامه افزود: این سیستمها در ۴ دسته با عناوین پروفیلهای فولادی تیپ C و G و B، اتصالات پروفیلهای انواع تیپها، براکتهای فولادی و سیستمهای انکراژ در شرکت سازه پایدار طراحی و تولید میشوند.
مدیرعامل شرکت سازه پایدار الهیه در خصوص دستاورد دیگر شرکت با عنوان سیستمهای لرزهگیر خاطر نشان کرد: امروزه بیشتر صنایع مجهز به دستگاههایی هستند که ارتعاشات، شوک و نویز ایجاد میکنند. هدف از به کار بردن لرزهگیرها، کاهش انتقال لرزش و نویز ناشی از این تجهیزات به سازههای مجاور میباشد که در دو دسته کلی فنری و لاستیکی تولید میشوند.
مهندس محمد هاشمی رقبای داخلی و بینالمللی را عامل مهمی در پیشرفت شرکت دانست و افزود: با این تفکر، همواره تلاش کردهایم تا محصولاتی تولید کنیم که در بازارهای جهانی قابلیت رقابت داشته باشند و شرکتهای آرماسل آلمان (ARMACELL)، و کا-فلکس ایتالیا (K-FLEX) از جمله رقبای بین المللی شرکت ما به شمار میروند.
وی در خصوص تمایز محصولات تولیدی شرکت سازه پایدار الهیه با سایر رقبا صحبت کرد و گفت: شرکت با تکیه بر فرمولاسیون بومیسازیشده و بهرهگیری از تجهیزات پیشرفته و بهروز دنیا، موفق به تولید صفر تا صد عایقهای الاستومری در داخل کشور شده است. این دستاورد بزرگ، علاوه بر کسب سهم قابل توجهی از بازار داخلی، نقش مؤثری در جلوگیری از خروج ارز و حمایت از تولید ملی نیز ایفا کرده است.
این فعال حوزه دانش بنیان، استفاده حداکثری از مواد اولیه داخلی در فرایند تولید را یکی دیگر از مزیتهای رقابتی شرکت بیان کرد و اظهار داشت: بهرهگیری از مواد اولیه داخلی از افتخارات شرکت است و با اتخاذ این رویکرد ضمن کاهش وابستگی به منابع خارجی، به تحکیم زنجیره تأمین داخلی نیز کمک کردهایم.
هاشمی استفاده از ظرفیتهای علمی موجود در دانشگاههای برتر کشور را دیگر مزیت رقابتی شرکت معرفی کرد و افزود: تلاش کردهایم تا با بهرهگیری از دانش فنی نخبگان دانشگاهی در مسیر توسعهی فناوریهای بومی گامهای مؤثری برداریم و با ایجاد همکاری با جامعه دانشجویان، پژوهشگران و متخصصان ایرانی، پیوند موفقی میان صنعت و دانشگاه ایجاد کنیم.
وی در خصوص میزان سهم بازار داخلی شرکت و چگونگی کسب اعتماد بازار صحبت کرد و گفت: با تکیه بر دانش فنی، کیفیت بالای محصولات و رویکردی مبتنی بر نوآوری موفق شدیم بیش از ۵۵ درصد سهم بازار داخلی در حوزه مصالح نوین ساختمانی را به خود اختصاص دهیم. این مسیر رشد نشانه سالها تلاش مستمر و وجود ظرفیت بالای تولید در حوزه صنایع پیشرفته میباشد.
مهندس محمد هاشمی با بیان این موضوع که در کنار تثبیت جایگاه شرکت در بازار داخلی، افق جدیدی در زمینه صادرات نیز در دستور کار قرار گرفته است؛ توضیح داد: مطالعات بازار و مذاکرات اولیه برای ورود به کشورهای منطقه از جمله عراق، قطر و عربستان در حال انجام است و چشمانداز شرکت، حضور مؤثر و پایدار در بازارهای بینالمللی بهویژه بازار خاورمیانه میباشد.
این فعال فناور با تاکید بر اهمیت اشتغالزایی در کشور اظهار داشت: توانستهایم برای بیش از ۲۰۰ نیروی متعهد به صورت مستقیم در دفتر مرکزی، کارخانه و دفتر تحقیق و توسعه مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و حدود ۴۵۰ موقعیت شغلی به صورت غیر مستقیم اشتغالزایی داشته باشیم.
هاشمی با صحبت از مشکلات و چالشهای شرکتهای دانشبنیان گفت: تحریمها و محدودیتهای بین المللی، کمبود نقدینگی، مشکلات تخصیص منابع ارزی، تغییر و عدم موجودی مواد اولیه، کمبود نیروی متخصص در کشور و مهاجرت آنها و عدم ممنوعیت ورود کالاهای خارجی که در کشور دارای نمونه داخلی هستند از جمله چالشهایی است که با آن مواجهیم.
وی با اشاره به ارائه حمایتهای موثر از دانشبنیانها از سوی دولت و سازمانهایی نظیر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و ستاد توسعه فناوریهای نانو و میکرو، به نقش پارکهای علم و فناوری نیز پرداخت و خاطر نشان کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از منظر رتبه بندی پارکهای علم فناوری در ایران جایگاه ویژهای دارد و استقرار در این پارک به ایجاد ارتباط موثرتر میان دانشگاه و صنعت کمک کرده است. همچنین برنامهریزی بازدیدهای هیئتهای تجاری خارجی از سوی پارک دریچهای جدید به سوی تعامل و گسترش ارتباط با بازار و دانشگاههای خارجی باز کرده است.
مهندس محمد هاشمی با بیان اهمیت سرمایهگذاری در تولید عنوان کرد: سرمایه گذاری و حمایت از تولید داخلی بستری هموار برای پیشرفت و آبادانی کشور فراهم میکند. بنابراین کسب و کارهای کوچک رشد کرده و در نتیجه تولید در کشور به استانداردهای بین المللی نزدیک میشود و محصولات ایرانی میتوانند در سطح بین المللی با کالاها و یا خدمات مشابه رقابت کنند.
ایشان در پایان درباره آینده فعالیت شرکت توضیح داد: در شرایطی که اوضاع اقتصادی کشور با نوسانات شدید، بیثباتی در سیاستگذاریها و دشواریهای تامین مواد اولیه و تجهیزات همراه است، صحبت از آینده با اطمینان، کار سادهای نیست با این وجود ما همواره بر تلاش، تحقیق و توسعه و تکیه بر توان مهندسان و دانشجویان جوان کشور پافشاری میکنیم، امید ما به سرمایه انسانی توانمند کشور است؛ علاوه بر این، برای بقای یک کسب وکار تولیدی، ارائه حمایتهای واقعی و مستمر نیز ضروری است.