وزیر علوم: پارکهای علم و فناوری، منشأ رشد علم و صنعت هستند
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران آیین افتتاحیه مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ روز چهارشنبه ۱۷ بهمن برگزار شد.
دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تبریک دهه فجر و تهنیت اعیاد شعبانیه گفت: واقعیت این است که یکی از خوشیهای دهه مبارک فجر، رفتن به محیطها و صحنهها برای افتتاح است که موجب روحیه، نشاط و شادکامی میشود.
دکتر سیمایی با تاکید بر ارتقا و بهبود دستاوردهای علمی، آموزشی و فناوری ایران در انقلاب اسلامی توضیح داد: مقایسه بین دستاوردهای علمی، آموزشی و فناوری ایران در حال حاضر با سال ۵۷ نشان میدهد که انقلاب اسلامی در گسترش عدالت آموزشی و آموزش عالی و تعمیم عدالت خیلی موفق بوده است.
دکتر سیمایی در ادامه افزود: این دستاورد بزرگی است که با افتخار از آن یاد میکنیم که ما در سال ۵۷، ۷۵۰۰۰ دانشجو داشتهایم و امروزه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دانشجو داریم، ۷۵۰۰ عضو هیات علمی داشتیم و امروز ۸۵۰۰۰ عضو هیات علمی در دانشگاه داریم. همچنین مطابق آمار سهم تولید علم ما از ۴ دهم درصد به ۲ درصد ارتقا یافته و تعداد هیات علمی خانم از ۱۹ درصد به ۳۵ درصد رسیده است. این توفیقات و دستاوردها به حوزه فناوری نیز تسری یافته است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن ابراز خرسندی از دستاوردهای حوزه فناوری در کشور تصریح کرد: این دستاوردها بسیار خوب است اما کافی نیست و در مقایسه با کشورهای منطقه وضعیت فناوری نیاز به بهبود و ارتقا دارد. جایگاه علمی ایران در سال ۵۷ حدود ۵۲ و یا ۵۳ بوده و امروزه به جایگاه ۱۷ رسیده ایم که این یک تفاوت بزرگ است، با این وجود امیدواریم با رفع موانع، ایران به جایگاه واقعی خود برسد و رشد و توسعه ایران روزافزون باشد.
دکتر سیمایی پارکهای علم و فناوری را نهاد واسطه علم و صنعت خواند و گفت: بسیار دلپذیر است که دانشجو در محیط دانشگاه، بتواند ثمره علم و محصول دانش را نیز ببیند و بداند که نتیجه دانشجویی، حضور در صنعت و رشد و شکوفایی صنعت است، یعنی علم خود را علم موثر بداند.
وی افزود: وجود پارکهای علم و فناوری به دانشجو امید و انگیزه میدهد تا دوره تحصیلی خود را با روحیه بهتری به انجام برساند و استقرار پارکهای علم و فناوری در نهاد دانشگاه موجب رشد علم و رشد صنعت میشود.
دکتر سیمایی با اشاره به قانون جهش تولید دانش بنیان اظهار داشت: این قانون بستر حقوقی و قانونی خوبی را فراهم کرده تا صنعت با کمترین هزینه بتواند تحقیق و توسعه خود را به دانشگاه سپرده و از پشتیبانی دانشگاه بهره ببرد. امیدواریم صنایع کشور از این ظرفیت بزرگ قانونی آگاهی یافته و از آن استفاده کنند.
دکتر سید حسین حسینی رییس دانشگاه تهران ضمن ابراز خشنودی از افتتاحیه مرکز توسعه کسب وکار صنعت ۴ در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، گفت: دانشگاه تهران به دلیل جامعیتی که دارد میتواند زمینهای برای حضور شرکتهای بزرگ کشور برای تحقق خواسته ارتباط با صنعت و دانشگاه باشد.
دکتر حسینی با اشاره به تاکیدات ریاست جمهوری مبنی بر ضرورت ارائه مسائل کشور به دانشگاه، خاطر نشان کرد: افتتاح مرکز توسعه کسب وکار صنعت ۴ یکی از اقداماتی است که در راستای همین تاکیدات صورت گرفته است و امیدواریم تا از این به بعد شاهد اتفاقات بیشتری از این دست باشیم.
رییس دانشگاه تهران در ادامه افزود: دانشگاه تهران و سایر دانشگاههای برتر کشور، ظرفیتهای اساسی دارند که میتوانند مسائل کشور را دریافت و برای آن راه حل ارائه دهند. افتتاح این مرکز، اتفاق مهم و بزرگی است که میتواند گامی در راستای ارتباط دانشگاه و صنعت باشد. امیدواریم که هم جامعه از توانمندی صنعت و هم صنعت از توانمندیهای دانشگاه بهره ببرد.
گفتنی است مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴ ، واقع در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، پروژهای است که با مشارکت دانشگاه تهران و شرکت فولاد مبارکه اصفهان و با عاملیت صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه به اجرا درآمده است و عملیات اصلی آن با بازطراحی معماری و متناسبسازی کاربری پروژه، از تابستان۱۴۰۲ آغاز و در ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ به بهرهبرداری رسید.
اولین مرکز توسعه کسب وکار صنعت ۴ با ماموریت دیدهبانی زیستبوم نوآوری فولاد مبارکه و در راستای اجرای استراتژی نوآوری این مجموعه و تکمیل زیست بوم نوآوری شرکتی فولاد مبارکه با مشارکت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران راهاندازی شد.
از اهداف ایجاد این مرکز میتوان به ایجاد بستری برای تعامل فولاد مبارکه با کسب و کارها و استارتاپهای فعال در حوزه صنعت چهار و تحول دیجیتال، ایجاد بستری در راستای شبکهسازی برای فعالان زیست بوم نوآوری، دانشگاهیان، شتابدهندهها، صندوقهای سرمایهگذاری و متخصصین صنایع بزرگ، فرهنگسازی در جامعه متخصصان زنجیره صنعت فولاد برای تسریع در به کارگیری فناوریهای نوظهور، آشنایی فعالان زیست بوم نوآوری و دانشجویان با مبانی و اصول تحول دیجیتال صنعت فولاد و نحوه پیادهسازی و توسعه ارتباطات داخلی و بین المللی و همکاریهای صنعتی اشاره کرد.
میزبانی استقرار شرکتهای نوآور و فناور و تیمهای استارتاپی (اتاقها و دفاتر مجزا)، ارائه خدمات پذیرش (سرویس منشی متمرکز) و اداری برای شرکتهای مستقر و اعضای غیرمستقر، اتاق جلسات با ظرفیت های مختلف( ۴، ۱۰ و ۲۰ نفر)، فضای کار اشتراکی با امکانات کامل، فضای جلسات B2B با استانداردهای روز دنیا، اتاق بیصدا (Silent room) و میزبانی رویدادهای آموزشی، بازاریابی و شبکه سازی در سالن اجتماعات چندمنظوره با ظرفیت ۱۱۰ نفر از جمله خدمات این مرکز به شمار میرود.
این مرکز با معماری نوآورانه در زیربنای ۲۷۰۰ مترمربع در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران راه اندازی شد.