بایگانی سال: 1401
نشست مشترک پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و وزارت نیرو و فن بازار دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و صاحبان ایده در حوزه آب، برق و انرژی روز یکشنبه ۱۴ اسفند در محل کره افلاک پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
این مراسم با حضور مهندس محرابیان وزیر نیرو، دکتر مقیمی رییس دانشگاه تهران، دکتر اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و جمعی از مدیران، معاونان و کارآفرینان برگزار شد.
دکتر سیدمحمد مقیمی رییس دانشگاه تهران با اشاره به بازدید از فن بازار دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و صاحبان ایده در حوزه نیرو گفت: شرکت های دانش بنیان محصولات خوبی را تولید کرده و ایده های ارزشمندی نیز در این حوزه وجود دارد و امید است تا با حمایت وزارت نیرو بتوانیم این مجموعه از کسب وکارها را توسعه دهیم و همچنین بتوانیم مجوعه کسب و کارهایی که می توانند در راستای پاسخگویی به خواسته های وزارت نیرو خدمت بکنند را ایجاد کرده و توسعه دهیم.
دکتر مقیمی با تاکید بر جامعیت دانشگاه تهران در حوزه های تخصصی و حضور اندیشمندان و نخبگان بسیاری در این دانشگاه اظهار داشت: در وزارت نیرو طیف وسیعی از ماموریت ها دنبال می شود که شامل مجموعه فعالیت هایی از جمله بحث های تولیدی و فنی و همچنین امور مربوط به تعاملات با مشترکان و عموم مردم می باشد، و دانشکده ها و رشته های مختلف دانشگاه تهران می توانند در اثربخش شدن ماموریتهای مجموعه وزارت نیرو نقش مهمی ایفا کنند.
رییس دانشگاه تهران با یادآوری شعار دانشگاه تهران تحت عنوان جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت پذیری اجتماعی تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که دانشگاه نسل سوم که عموما معطوف به پاسخگویی به نیازهای جامعه است، را پایه گذاری کنیم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه علم برای خدمت به جامعه است، و همچنین تاکیدات ریاست جمهوری با این عنوان که دانشگاه در قالب اتاق فکر می بایست به کاربردی شدن علم کمک کند، گفت: دانشگاه تهران، اقدامات خوبی را به همراه نهادهای دولتی و بخش خصوصی اجرا کرده است که این فعالیت ها عمدتا بر پایه تعامل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با این مجموعه ها متمرکز شده است.
دکتر مقیمی در خصوص طرح توسعه دانشگاه تهران صحبت کرد و افزود: در هدف گذاری این طرح در نظر داریم تا طی مدیریت ۴ ساله ۲۰۰۰ واحد فناور و شرکت دانش بینان را در دانشگاه تهران مستقر کنیم، و در همین راستا طی تعاملات با نهادهای مختلف مانند مجموعه وزارت کار و به طور مشخص سازمان آموزش فنی و حرفه ای داشته و توافقات خوبی حاصل شده است.
وی در خصوص توافقات با سازمان آموزش فنی و حرفه ای ادامه داد: فضاهایی در مجموعه اشتهارد و همچنین میدان بهمن از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای در اختیار دانشگاه تهران قرار گرفته که پیش بینی می شود بتوانیم حدود ۳۰۰ شرکت در آنجا مستقر کنیم.
مهندس علی اکبر محرابیان وزیر نیرو با بیان اینکه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران خدمات ارزشمندی در حوزه علم، پژوهش، فناوری و همچنین حمایت از کسب وکارهای دانش بنیان به کشور ارائه کرده است، گفت: دستاوردهای ارائه شده در این فن بازار ، برخی از محصولاتی است که در صنایع آب و برق به آن نیاز داریم.
وی در ادامه افزود: امیدواریم بتوانیم از این مسیر نیازهای وزارت نیرو را تامین کنیم، این موضوع هم از بخش مقررات و آیین نامه های حمایتی و از هم طریق سفارش محصول به ویژه برخی از محصولاتی که داخلی سازی شده و مراحل تست آنها انجام شده و به پایان رسیده است و ما امکان استفاده از آنها را در صنعت داریم، صورت خواهد گرفت.
مهندس محرابیان از تلاش در جهت اداره وزارت نیرو به عنوان یک وزارتخانه بر پایه علم و فناوری و دانش بنیان، اظهار داشت: در سال های گذشته، از حضور فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه ها بهره برده ایم، همچنین در سال های اخیر نیاز است تا با اجرای اصلاحات و تصمیمات جدید، کیفیت فعالان مجموعه را ارتقا بدهیم.
وزیر نیرو با استناد به مصوبه هیئت دولت مبنی بر جذب ۱۰۰۰ فارغ التحصیل برتر دانشگاه ها در وزارت نیرو تصریح کرد: این موضوع در یک فرایند عادی نخواهد بود و فارغ التحصیلانی که در بنیاد نخبگان علمی حضور و فعالیت داشته اند و از افراد برجسته حوزه علم و فناوری هستند، در این بخش جذب خواهند شد. امیدواریم دانشگاه تهران نیز در این زمینه همراهی کرده و بتوانیم از بهترین فارغ التحصیلان این دانشگاه در این مسئولیت مهم بهره ببریم.
مهندس محرابیان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و همچنین اقدامات صورت گرفته در حوزه دانش بنیان ها خاطر نشان کرد: نیاز است تا تصمیماتی گرفته شود که بر مبنای آن پژوهش ها در راستای نیازهای کشور متمرکز شوند. در وزارت نیرو نیز این نیازها استخراج شده و در مراکز پژوهشی و در معرض افکار عمومی قرار گرفته تا با تلاش و حمایت به توسعه علم و فناوری منجر شود.
وی ادامه داد: با ایجاد همکاری میان پژوهشگاه های تخصصی وزارت نیرو و همچنین دانشگاه تهران می توان این نیازها را منعکس کرد و در چهارچوب یک همکاری و تفاهم نامه، حمایت های کاملی را ارائه داده که منجر به رفع نیازهای صنعت می شود.
مهندس محرابیان با یادآوری پیشرفت های شگرف پس از انقلاب اسلامی در زمینه تربیت نیروی انسانی متخصص و توسعه زیرساخت ها بیان کرد: با توجه به پیشرفت علم و فناوری در دنیا، اگر در مسیر توسعه متوقف شویم، عقب خواهیم ماند، این موضوع در حوزه علم الکترونیک و فناوری اطلاعات و در حوزه های زیرساختی که هر روزه به یافته های جدیدی دست می یابد، بسیار محرز است و ضروری است تا با سرعت در این زمینه ها نیازهای صنعت را برآورده کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به تسهیلات موجود در عصر امروز، می توانیم با ایجاد یک همکاری و هماهنگی میان وزارتخانه و دانشگاههای برتر به ویژه دانشگاه تهران، نیازهای صنعت برطرف می شود.
در بخش دیگر این مراسم از شرکت های دانش بنیان و هسته های نوآور عضو و مستقر در پارک علم و فناوری بازدید به عمل آمد و با ایشان به گفت و گو نشستند.
شرکت های سنجش افزار آسیا، کیا الکترونیک فراز، الکترونیک سازان فن آریا، راهکار سرزمین هوشمند، موسسه بنیان دانش پژوهان، ایلیا بنیان دانش، سامانه پایش قدرت، اندیشه سازان سلامت پارسیان و پیشران انرژی و همچنین هسته های نوآور با ایده هایی در حوزه طراحی، بومی سازی و ساخت نمونه آزمایشگاهی سیستم کنترل هیدرولیکی تولید برق به کمک پمپ در کارکرد معکوس، سامانه عیب یابی کابل های زیرزمینی کاشف، بررسی امکان پذیری ساخت ترکر خوشیدی ثقلی، تولید نمونه محصول اولیه سوخت مایع زیستی از جلبک آزولا به روش پیرولیز و بررسی امکان پذیری آب شیرین کن هیبریدی زمین گرمایی – خورشیدی در این فن بازار حضور یافتند.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، رویداد رویداد جذب سرمایه Demo Day با موضوع اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی و محوریت توسعه اکوسیستم نوآوری استان تهران (تانا) روز سه شنبه نهم اسفند ماه برگزار کرد.
این رویداد با حضور دکتر ایرج اله دادی معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، مهندس محمدعلی گودرزی معاون اجرایی و فنی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر مریم حسنوند رییس اداره تجاری سازی و خدمات تخصصی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، سرمایه گذاران از جمله صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول)، هلدینگ فناوری و اطلاعات بانک تجارت، گروه مالی شهر، فروم اینترنت اشیا ایران، آریا پیوند عصر جدید و همچنین صاحبان طرح برگزار شد.
دکتر ایرج اله دادی معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به معرفی طرح تانا (توسعه اکوسیستم نواوری استان ها) پرداخت و گفت: تانا به عنوان مجموعه ای از اقدامات در قالب یک رویداد تعریف می شود که با حمایت های معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف و راهبری پارک های علم و فناوری در استان ها عملیاتی می شود.
وی در تشریح اجرای رویداد تانا در استان تهران اظهار داشت: در استان تهران، چهار پارک علم و فناوری دانشگاهی به صورت کنسرسیومی موظف به اجرای طرح تانا هستند و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران دبیرخانه این طرح است؛ پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس، پارک علم و فناوری داتشگاه امیرکبیر و پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی از دیگر مجریان طرح تانا استان تهران هستند.
دکتر اله دادی با تاکید بر همکاری میان پارک های علم و فناوری گفت: این موضوع به هم افزایی منجر می شود، در سال آینده نیز یک رویداد مشترک توسط چهار پارک علم و فناوری طرح تانای استان تهران نیز برگزار خواهد شد.
معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هدف کلی طرح تانا را توسعه و تقویت اکوسیستم نوآوری در استان ها با نگاه به مزیتهای نسبی و ظرفیت فناورانه و همچنین مسایل و نیازهای آن استان دانست و افزود: بهم رسانی ظرفیت ها و پتانسیل های علمی و فناورانه با نیازهای فناورانه و مسائل کلان کشور، ارتقای سطح دانش وتوانایی بازیگران اکوسیستم نوآوری، ترویج گفتمان نوآوری و کارآفرینی در استان ها، افزایش قدرت رقابت پذیری اکوسیستم های نوآوری استانی، کمک به حل مسائل استان از طریق ظرفیت های علمی و فناورانه دانشگاه ها و واحد های فناور و شرکت های دانش بنیان در سطح ملی و… از دیگر اهداف این طرح به شمار می رود.
دکتر اله دادی در خصوص رویدادهای جذب سرمایه طرح تانا استان تهران یادآور شد: این رویدادها در روزهای ۷ تا ۱۰ اسفند در چهار پارک علم و فناوری مجری طرح تانا استان تهران برگزار می شود، رویداد نهایی نیز در سال آینده در محل دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
وی با تصریح این نکته که در طرح تانا؛ مسئله هایی از یک سازمان یا تعدادی سازمان دریافت شده تا با کمک هسته ها و نخبه ها، برای آن راه حل پیدا شود؛ خاطر نشان کرد: پارک های علم و فناوری حوزه های مختلفی را انتخاب کرده و به صورت تخصصی بر آن متمرکز هستند، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی زمینه انتخابی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در طرح تانای استان تهران است.
اله دادی در ادامه افزود: امروزه تمامی دستگاه ها و سازمان ها اعم از بخش خصوصی و دولتی و همچنین تمامی کسب وکارها با هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در ارتباط هستند، و محور انتخابی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، یک نیاز اساسی به شمار می رود.
معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به فراخوان جذب طرح ها برای رویداد تانا گفت: داشتن تیم کاری؛ داشتن نمونه محصول اولیه، داشتن برنامه جذب سرمایه برای طرح مورد نظر و…. از جمله شروط انتخاب طرح در راستای دمودی تانا پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بود.
دکتر اله دادی ادامه داد: طرح های بسیاری بر اساس معیارها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند که ۲۰ طرح قابلیت مشارکت دردر مرحله ارزیابی را داشتند و هفت تیم توسط تیم ارزیابی انتخاب و تایید شدند که امروز به ارائه طرح های خود به سرمایه گذاران می پردازند.
هفت طرح راه یافته به رویداد جذب سرمایه به شرح زیر است:
ایجاد زیرساخت اطلاعات زنجیره ارزش کشاورزی، فروش B2B مایحتاج خانوار، ساخت نمونه محصول اولیه Pitchway پلتفرم اتصال سرمایه گذاران به سرمایه پذیران، پراتور هوشمند انرژی نیروبان، ساخت نمونه محصول اولیه انتشار محتوای مطبوعات چاپی به صورت آنلاین، سیستم چت بات مراکز خدمات مشتریان شرکت های مخابرات، شناسایی دانشجویان دارای مشکلات روانشناختی
سه تیم برتر انتخاب شدند:
در بخش پایانی رویداد سه تیم برتر انتخاب و معرفی شدند که طرح های ایجاد زیرساخت اطلاعات زنجیره ارزش کشاورزی، فروش B2B مایحتاج خانوار، ساخت نمونه محصول اولیه Pitchway پلتفرم اتصال سرمایه گذاران به سرمایه پذیران می باشند.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، تفاهم نامه همکاری بین مرکز تحقیق و توسعه همراه اول همراه اول و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران روز شنبه ششم اسفندماه در محل باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران منعقد شد. این تفاهم نامه در راستای توسعه کسب و کارهای فناور از طریق ارائه خدمات عمومی و تخصصی با ارزش افزوده بالا، جذب سرمایه و ورود کارآفرینان و واحدهای صنعتی به بازارهای داخلی و خارجی تدوین و امضا گردید.اعلام نیازها و چالشهای همراه اول به پارک با هدف دریافت راه حل از واحدهای فناور مستقر در پارک، اعطای اعتبار حمایتی، همکاری و مشارکت در اجرای پروژههای پژوهشی و فناورانه داخلی و بین المللی، ایجاد بستر همکاری جهت توسعه و رونق مراکز رشد و نوآوری پارک علم و فناوری، استفاده از ظرفیتهای آزمایشگاهی، کارگاهی، تجهیزات و مشاوران تخصصی طرفین برای رشد و توسعه صاحبان ایده و شرکتهای فناور، برگزاری رویدادهای کارآفرینی و فناوری به صورت مشترک و حمایت از صاحبان ایده و ایجاد کسب و کارهای جدید از مهمترین محورهای این تفاهم نامه است.این تفاهم نامه به امضای دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر وحید شاه منصوری رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول و دکتر مهدی اخوان بهابادی مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) رسید.
معاون توسعه و فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در رویداد گلوگاه با اشاره به سیاست این سازمان در سال جاری و سال آینده در حوزه توسعه فناوری گفت؛ تلاش ما در جهت افزایش ارتباط دانشجویان و فضای صنعتی است و این موضوع در راستای افزایش ارتباط با دانشجویان و جذب نخبگان بعد از دوران کرونا و در جهت جلوگیری از خروج نخبگان از کشور است.
دکتر ایرج اله دادی با بیان اینکه این رویداد با همت تشکل دانشجویی فنعت (فناوری و صنعت)دانشکدگان فنی در راستای ارتباط دادن دانشجویان با صنعت بوده است عنوان کرد؛ مراحل دست یابی به فناوری در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، از ایده شروع شده و در نهایت با ارائه ایده های اولیه و نمونه اولیه محصول و مشاوره های لازم به تجاری سازی خواهد رسید.
وی افزود؛ در جریان جلسه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با استانداری تهران، استانداری این نوید را داده است اگر مشکلات شهرک های صنعتی در حوزه های انرژی، پسماند،آب توسط ایده های دانشجویان حل شود تمامی هزینه های مربوط به پروژه را پرداخت خواهد کرد.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در رویداد گلوگاه تحقق رویکرد کارآفرینی با تکیه بر حضور دانشجویان و تشکل های دانشجویی را مهم ترین هدف پارک های علم و فناوری دانست و عنوان کرد؛ برنامه گلوگاه در جهت مماس کردن صنعت با دانشگاه است و مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز به دنبال تشکیل و راه اندازی هسته های دانشجویی است و ایده های مطرح شده توسط دانشجویان در پایانامه ها جرقه ای برای حل چالش های صنعت خواهد بود.
دکتر علی اسدی با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مرجع تمام پارک های کشور است و قدمت ۲۰ ساله دارد گفت؛ ضروری است بستر لازم جهت فعالیت و حضور دانشجویان به عنوان هسته های فناور ایجاد شود که پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در تلاش است این بستر را برای حضور و فعالیت آنها آماده کند.
وی ادامه داد؛ در راستای محقق شدن شعار دانشگاه تهران “جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیت پذیری اجتماعی” می بایست ارتباط با دانشجو برقرار شود تا ایده های فناور آنها به بار بنشیند و از دانش و مهارت آنها برای بالندگی و پیشرفت کشور بهره مند شد.
دکتر اسدی با اشاره به هدف برگزاری رویداد گلوگاه گفت؛ نیازهای صنعت دریافت و ارایه شده است و در ادامه دیدگاه ها و ایده های دانشجویان نیز باید ارائه گردد و مهم تر از آن باید گلوگاهی که در این بین باعث کندی حل مسئله و یا جلوگیری از حل مسئله می کند پیدا و مطرح گردد.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران همچنین با اشاره به ظرفیت جدید ایجاد شده در این سازمان گفت؛ پردیس علم و فناوری شهید چمران در اشتهارد راه اندازی شده که دانشجویان انجمن فنعت می بایست به این ظرفیت یک نگاه جدی داشته باشند و می توان از این فضا برای کارورزی و مهارت ورزی نیروهای دانشجویی استفاده کرد تا آنها به عنوان نیروهای متخصص آموزش دیده پس از دوران کارورزی خود وارد صنعت شوند.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ در راستای کمک به ایجاد کسب و کار های فناوراز طریق ارائه خدمات عمومی و تخصصی با ارزش افزوده بالا، جذب سرمایه گذاری و ورود کارافرینان و واحدهای صنعتی به بازارهای داخلی و جهانی تفاهم نامه همکاری بین شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری فولاد مبارکه و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران منغقد شد.
کمک به توسعه و تقویت زیست بوم فناوری و حمایت از تیم ها، واحدهای فناور، شرکت های مستقر و عضو در پارک به منظور حمایت از استارتاپ ها و تسهیلگری در جهت جذب در موضوعات پژوهشی کاربردی صنعت فولاد از طریق تامین و اعطای اعتبار حمایتی توسط شرکت پشتیبانی فناوری فولاد در قالب گرنت، همکاری و مشارکت در اجرای پروژه های پژوهشی فناوری داخلی و بین المللی، اعلام نیاز ها و چالش های شرکت به پارک با هدف دریافت راه حل از واحدهای فناور مستقر در پارک، استفاده از ظرفیت های آزمایشگاهی و کارگاهی تجهیزات، مشاوران تخصصی کسب و کار طرفین برای کمک به صاحبان ایده و رشد و توسعه شرکت های فناور، اجرای برنامه ها و رویدادهای کارآفرینی و فناوری و حمایت از صاحبان ایده و ایجاد کسب و کارهای جدید به صورت مشترک، ارائه بسته های تشویقی حمایتی و توانمندسازی توسط شرکت فولاد به واحدهای فناور فعال مستقر در پارک علم و فناوی برخی از مهم ترین بندهای تفاهم نامه منعقد شده است.
قابل ذکر است این تفاهم نامه به مدت سه سال مابین پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری فولاد مبارکه امضا شد که پس از این زمان با موافقت طرفین قابل تمدید است.
این فراخوان فرصت سرمایه گذاری در طرح ها تا رسیدن به کسب و کار نوپا را فراهم می آورد.
شرایط مورد نیاز تیم ها:
- طرح ها باید در سطح حداقل محصول قابل ارائه (MVP) باشد
- هر طرح باید دارای تیم کاری باشد (حداقل ۳ نفر)
- شرکت های حقوقی شامل حضور در این فراخوان نمی باشند
- طرح هایی که در مرحله جذب سرمایه باشند
- برای طرح ارائه شده برنامه جذب سرمایه داشته باشند
مهلت ثبت نام صاحبان طرح ها : تاریخ ۱۱ الی ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۱
مهلت ثبت نام سرمایه گذاران: تاریخ ۱۱ بهمن ماه الی ۸ اسفند ماه ۱۴۰۱
صاحبان طرح ها و سرمایه گذاران علاقمند جهت سرمایه گذاری در طرح ها و کسب اطلاعات بیشتر با تلفن ۰۹۰۳۱۵۵۵۹۳۷ و همچنین شماره ۸۸۲۲۰۷۰۰ الی ۴ داخلی های۱۷۱/۱۵۱ و ۱۶۸ تماس حاصل نمایند.
ثبت نام صاحبان طرح:
ثبت نام سرمایه گذار حقیقی:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSff849UMNLMFHTlwuL2k_Qx-6fmxEAyisvI7q9hWWsE1gDYHA/viewform
ثبت نام سرمایه گذار حقوقی:
روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در بازدید سفیر کشور نیکاراگوئه از این مجموعه، برای رفع نیازهای این کشور در حوزههای مختلف از جمله نفت، پتروشیمی و کشاورزی با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان اعلام آمادگی کرد.
به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا، علی اسدی، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در دیدار با «ایساک لنین برآوو» سفیر نیکاراگوئه در تهران، گفت:پارک علم و فناوری دانشگاه تهران دارای ظرفیت های مناسب به منظور توسعه فعالیتهای خود در طیف وسیعی از حوزههای علمی و تخصصی با دانشگاهها و دولت نیکاراگوئه است و در این راستا تفاهمنامهای نیز با پارک علم و فناوری دانشگاه ملی نیکاراگوئه منعقد کند.
وی، سابقه همبستگی و همراهی دو ملت طی سالیان و مناسبات بین دو کشور ایران و نیکاراگوئه را سرمایه و فرصت بزرگی برای صاحبان شرکتها و کسبوکارهای دانشبنیان دو کشور به منظور حضور در بازارهای یکدیگر ارزیابی کرد و افزود: معتقدیم توسعه روابط ایران و نیکاراگوئه در حوزه علم و فناوری، میتواند به تعمیق هر چه بیشتر روابط دو کشور کمک کند.
اسدی با بیان اینکه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تنها پارک علم و فناوری در ایران است که از شرکتهای نوآور کوچک تا شرکتهای بسیار بزرگ و توسعهیافته در آن استقرار دارند، افزود: این پارک در اکثر زمینههای تخصصی فنی مانند فناوری اطلاعات، کشاورزی، پزشکی و علوم انسانی دارای شرکت دانشبنیان فعال است.
وی با اشاره به شرایط تحریم اقتصادی در کشور، اظهار داشت: شرکتهای دانشبنیان در کل ایران از جمله شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران توانستند ظرفیتهای خوبی را در سالهای تحریم در کشور ایجاد کنند تا تحریمها را بیاثر نمایند.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در ادامه ضمن دعوت از رئیس پارک علم و فناوری کشور نیکاراگوئه برای بازدید از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، برای به میدان آوردن ظرفیت شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک جهت برطرفسازی نیازهای کشور نیکاراگوئه در حوزههای نفت، پتروشیمی و کشاورزی اعلام آمادگی کرد.
«ایساک لنین برآوو» سفیر کشور نیکاراگوئه در تهران نیز ضمن اشاره به حضور شش وزیر خانم از این کشور به همراه رئیس دانشگاه ملی و ریاست شبکه دانشگاههای این کشور در کنگره زنان تاثیرگذار که به تازگی در ایران برگزار شد، این کنگره را موفق ارزیابی کرد و تبلیغات ضد زن بودن ایران را از دسیسههای آمریکا دانست.
وی بر تقویت روابط بین دو کشور تاکید کرد و گفت: روابط ایران و کشورهای آمریکای لاتین بخصوص کشور نیکاراگوئه در دوره ریاست جمهوری آقای دکتر رئیسی مستحکمتر شده است. اکنون در زمان مهم و حساسی برای روابط دو کشور قرار داریم.
سفیر کشور نیکاراگوئه در تهران با ابراز علاقمندی برای ایجاد کمیته مشترک علم و فناوری دو کشور، بر نقاط مشترک ایران و نیکاراگوئه مانند مبارزه با استعمارستیزی و استکبارستیزی تاکید کرد و پیشبرد علم و فناوری طی همکاری مشترک را ضروری دانست.
آقای برآوو، مسوولیت پیگیری امضای سند همکاری پارک دو کشور را پذیرفت و ضمن ضروری دانستن بازدید هیات منتخب پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از پارک نیکاراگوئه، خواستار حضور شرکتها و نمایندگانی از دو طرف در پارکهای علم و فناوری دو کشور شد که مورد موافقت رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز قرار گرفت.
سفیر نیکاراگوئه در ایران در ادامه از چند شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بازدید و به تمجید از شکوفایی تکنولوژی ایران با وجود شرایط تحریم پرداخت.
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران کارگاه آموزشی “آشنایی با عملکرد دیدهبان جهانی کارآفرینی (GEM) ” را روز سه شنبه ۲۷ دی ماه برگزار کرد.
در این کارگاه دکتر محمد رضا زالی دانشیار دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران و مدیر دفتر دیده بان جهانی کارآفرینی ایران به بیان مطالبی پیرامون معرفی و اهمیت دیده بان جهانی کارآفرینی، چهارچوب مفهومی این کنسرسیوم، کارآفرینی و تعاریف اساسی آن، شاخص کارآفرینی نوآورانه، تاثیربحران کووید-۱۹بر استفاده از فناوری های جدید-دیجیتالی، دانشگاه های نسل سوم و… پرداخت.
دکتر محمد رضا زالی با اشاره به عضویت دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در کنسرسیوم دیده بان جهانی کارآفرینی گفت: دیده بان جهانی کارآفرینی تنها برنامه پژوهشی است که به بررسی و اندازه گیری زیست بوم کارآفرینی و همچنین فرایند و شاخص های کارآفرینی می پردازد.
دکتر زالی کارآفرینی نوآورانه را نیاز کشور دانست و افزود: پایه و اساس مبحث دانش بنیان به موضوع کارآفرینی نوآورانه بر می گردد. به کارگیری فناوری های جدید، داشتن رقبای کم و همچنین جدید بودن محصول یا خدمات کسب و کار از نظر مشتریان از معیارهای این شاخه از کارآفرینی است.
وی در ادامه با بیان اینکه در کارآفرینی نوآروانه ضعیف یا حداکثر در سطح متوسط در میان کشورهای جهان هستیم، خاطر نشان کرد: به کارآفرینانی نیاز داریم که با انگیزه ایجاد تغییر در جهان، فرصت های کارآفرینانه مبتنی بر فناوری های نوین را تجاری سازی نمایند. چنین کارآفرینانی کارآفرینان دانش بنیان خواهند بود.
دکتر زالی پیشنهاداتی با محوریت تقویت اکوسیستم کارآفرینی با مشارکت بخش خصوصی و دولتی مطرح کرد که از جمله آن می توان به تصویب طرح دولت دیجیتال و توسعه کسب وکار دیجیتال، تسریع تصویب لایحه مشارکت بخش خصوصی و دولتی، تصویب قانون بوروکراسیزدایی، تصویب قانون استارت آپ ایران، تقویت و توسعه پارک های علم و فناوری در کشور، توسعه مراکز استارت آپ استودیو در جوار صنعت و دانشگاهها و…. اشاره کرد.
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، زیستبومی برای نوآوری و کارآفرینی است که با تدوین و پیادهسازی زنجیره ارزشی خلق ثروت از صاحبان ایده، افراد با استعداد و بلندهمت، صاحبان کسب و کارهای فناور و دانشبنیان حمایت میکند تا مسئلههای شناسایی شده و ایدههای ارائه شده از سوی مخاطبان به یک کسب و کار فناورانه تبدیل شده و مسیر رشد و توسعه را طی کند و بدین ترتیب ارزشآفرینی و خلق ثروت محقق میشود.
پیوندها
آدرس
تهران خیابان کارگر شمالی، خیابان فرشی مقدم، پردیس شمالی دانشگاه تهران، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
تماس با پارک
۷۰۰ ۲۲۰ ۸۸ (۰۲۱)
contact@utstpark.ir