اقتصاد چرخشی، راهبردی برای توسعه پایدار و گامی در جهت تعدیل ساختار اقتصادی

با افزایش گرمایش زمین، افزایش تولید و مصرف‌گرایی و همزمان کاهش منابع تجدیدناپذیر، مدیریت تولید و عملیات با چالشی جهانی روبرو شده است.

از سوی دیگر پیش بینی‌ها حاکی از آن است که جمعیت جهان تا سال ۲۰۳۰ به ۹ میلیارد نفر می‌رسد و از آنجا که حیات انسان به منابع زیستی کره زمین وابسته است، نمی‌توان بیش از ظرفیت زیستی زمین مصرف کرد، و در صورت فشار بیش از حد بر منابع، امکان تجدید منابع از بین می‌رود.
و این چنین شد که آینده بشریت به مفهوم پایداری و توسعه پایدار گره خورد.
امروزه اقتصاد خطی که در آن فرض می‌شود مقادیر نامشخص و نامحدودی از منابع طبیعی وجود دارند و محیط زیست ظرفیت نامحدودی برای جذب ضایعات، زباله‌ها و آلودگی‌های محیط زیستی را دارد، به طور کامل مردود شده است.
در راستای حرکت به سوی توسعه پایدار، مفهومی به نام اقتصاد چرخشی ( Circular Economy ) مورد توجه قرار گرفت. فلسفه وجودی اقتصاد چرخشی علاوه بر استفاده بهینه از منابع محدود، کاهش ضایعات و استفاده مجدد از آن‌ها در فرایند تولید یا ساخت محصولات جانبی است.
در حقیقت، اقتصاد چرخشی؛ یک شیوه مهم برای استقرار راهبردهای توسعه پایدار، دستیابی به اقتصادی هماهنگ، توسعه اجتماعی و منابع زیستی است و گامی مهم برای تعدیل ساختار اقتصادی محسوب می‌شود.
اقتصاد چرخشی، فرصتی پر بها و ارزشمند با پتانسیلی بالا برای نوآوری، اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی است. اما چگونه می‌توان چشم انداز اقتصاد چرخشی را در کسب وکارهای سودآور و قابل توسعه نمایان ساخت؟
به همین منظور، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران دومین کافه پارک از سلسله رویدادهای اقتصاد چرخشی را با موضوع ” استارتاپ‌های موفق در حوزه اقتصاد چرخشی” به صورت وبیناری برگزار می‌کند.
محورهای وبینار:
• بررسی تجربیات استارتاپ‌های فعال در حوزه اقتصاد چرخشی
• مدل کسب وکاری حوزه اقتصاد چرخشی و ظرفیت‌های کارآفرینی از جمله مدیریت پسماند و آلاینده‌ها، طراحی محصولات پایدار و صرفه جویی در انرژی
• بررسی وضعیت کسب وکارهای فعال در حوزه اقتصاد چرخشی در کشور و چالش‌های پیش‌روی کارآفرینان
با حضور:
• دکتر احمد سلسبیلی، بنیان‌گذار و مدیر عامل شرکت دانش بنیان سبز پالایش ساتراپ
• مهندس مهدی کاکاوند، مدیر مرکز نوآوری اقتصاد دیجیتال ” اینوسنتر ” معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری
زمان برگزاری:
چهارشنبه ۲۸ آبان ۹۹، ساعت ۱۵ الی ۱۷