راهبری / منتورینگ

منتور و منتورینگ واژه‌های مهمی در صنعت کسب و کار و مدیریت هستند. منتور (MENTOR) در لغت به معنی رهنما است اما دامنه‌ی این لغت بسیار وسیع‌تر از یک کلمه است. منتور کسی است که به فرد دیگری کمک می‌کند تا بتواند در مسیر زندگی یا شغلی درستی قرار بگیرد و به خواسته‌ی خود برسد.

منتور به فردی می‌گویند که بتواند راهنما و مشاور با تجربه و متخصصی برای فرد کم تجربه‌تر باشد. رابطه‌ی بین فرد رهجو و فرد راهنما را منتورینگ می‌گویند. در واقع منتور شخصی است که می‌توانید ایده‌های خود را با او در میان بگذارید و برای مشاوره به او مراجعه کنید. منتورینگ ممکن است در همه‌ی ابعاد و موضوعات زندگی کاربرد داشته باشد؛ و به دو صورت رسمی و غیر رسمی قابل اجراست. غیر رسمی یعنی هر شخصی، خودش فردی را که از نظرش بسیار مقبول است بعنوان منتور در نظر می‌گیرد و در مورد مسائل مختلف با او مشورت می‌کند اما رسمی، شکل ساختاریافته‌ی سازمانی دارد.

به این شکل که فردی به‌عنوان منتور از طرف مجموعه به افراد معرفی می‌شود تا در صورت نیاز به او مراجعه کنند. منتورینگ در کسب و کار از اهمیت بسیار زیاد برخوردار است؛ بهره‌مندی از فردی دانا، با تجربه، شنوا و متخصص که بتواند شما را در راستای مسیر شغلی خود و اهداف آینده‌تان سوق دهد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ چرا که تقریبا همه‌ی ما تاثیر زندگی شغلی را در زندگی خودمان می‌توانیم بصورت مشهود ببینیم.

منتورینگ چه تفاوت‌هایی با کوچینگ دارد؟

منتورینگ یک رابطه جهت یادگیری است که به طور کلی بر توسعه شغلی طولانی مدت متمرکز است. منتورها ممکن است از الفاظ مربیگری در مکالمات خود استفاده کنند، اما معمولا نقش منتور گسترده‌تر از یک مربی است و ممکن است شامل گشودن درهای جدیدی از مسیر فکری، ایجاد ارتباط و به اشتراک‌گذاری تجربیات باشد. کوچینگ در یک محیط کسب و کار در درجه اول به افراد کمک می‌کند تا بر عملکرد فعلی خود متمرکز شوند و به‌جای تمرکز بر توسعه شغلی بلندمدت، به دنبال این است که مدیران را قادر سازد تا برای جایگاه فعلی‌شان “کارآمدتر” باشند. تفاوت‌های کوچینگ و منتورینگ بسیار ظریف است و آن دو را می‌توان مکمل یکدیگر دانست.

جهت دریافت خدمات منتورینگ و کسب اطلاعات بیشتر با اداره تجاری‌سازی، شماره ۸۸۲۲۰۷۰۰ الی ۴ داخلی‌های ۱۵۱-۱۷۱-۱۸۵ تماس حاصل فرمائید.