نمایشگاه هفته پژوهش، محفلی برای رد و بدل کردن قراردادهای طرحهای فناورانه
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با همکاری وزارت علوم،تحقیقات و فناوری وبینار “ گزارش یارانه تجاریسازی سال ۹۹ ” را با حضور مهندس مرضیه فراهانی؛ رییس واحد تجاریسازی و خدمات تخصصی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر بهنام طالبی؛ معاون مدیرکل دفتر برنامهریزی و امور فناوری، مهندس محمد رضایی؛ مدیر واحد پذیرش و ارزیابی در روز سه شنبه ۲۵ آذر ماه برگزار کرد.
تجاری سازی و فروش دستاوردهای پژوهشی و فناورانه دانشگاه ها و مراکز فناوری کشور جزو اهداف اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و سایر دستگاههای وابسته است. لذا برنامه ریزی برای نیل به این موضوع از سال ۹۷ در دستور کار ستاد برگزاری هفته ملی پژوهش و فناوری قرار گرفته است.
نمایشگاه هفته پژوهش، محفلی برای رد و بدل کردن قراردادهای طرحهای فناورانه.
دکتر بهنام طالبی؛ ضمن ارائه خلاصهای از گزارش یارانه تجاریسازی سال ۹۷ و ۹۸ شاخص های مهم در رابطه با تخصیص یارانه تجاری سازی فناوری یادآور شد. این شاخصها شامل: حجم قرارداد رسمی منعقد شده، میزان ساخت و تولید داخل، حوزه فناوری و اهمیت فناوری در حل مسائل و مشکلات کشور، سوابق فناور و سرمایه گذار/ خریدار، سطح TRL فناوری، نوآوری فناوری، کارایی فناوری می باشد.
وی در ادامه گفتههای خود تشریح کرد: ” پس ارزیابی داوران مطابق پارامتر های ذکر شده، با توجه به امتیاز کسب شده به طرح های برگزیده بین ۲۰ میلیون تا ۲۰۰ میلیون تومان یارانه تجارانه سازی فناوری (گرنت بلاعوض) تخصیص می یابد.”
دکتر طالبی در ادامه تاکید کرد: ” طرح هایی ماکزیمم مبلغ یارانه را دریافت می کنند که بالاترین امتیاز را نسبت با سایر طرح ها بدست آورند.”
تخصیص یارانه تجاری سازی بر اساس گزارش پیشرفت قرارداد (milestone) صورت میگیرد.
مهندس مرضیه فراهانی با اشاره به نمایشگاه هفته پژوهش گفت: ” دفتر برنامهریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گرنت بلاعوضی برای شرکتهای فناور و دانش بنیان در نظر گرفته است تا از طریق آن، طرحهای بیشتری تجاری سازی شوند، به فروش برسند و یا سرمایهگذاری صورت گیرد.”
وی در ادامه مبحث یارانه تجاریسازی از مراکز معرف یاد کرد. پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و پژوهشگاهها، به عنوان مرکز معرف شناخته میشوند.
ایشان ۴ گروه اصلی مشمول یارانه تجاریسازی یعنی واحد فناور، سرمایه پذیر، خریدار و سرمایهگذار را نام برد و تاکید کرد: ” این گروهها میبایست از یک مرکز معرف به وزارت علوم،تحقیقات و فناوری معرفی شوند”
فراهانی در تکمیل گفتههای خود گفت: “واحد فناور/ سرمایه پذیر و خریدار/ سرمایه گذار میبایست در بازه زمانی ۲۷ آذر ماه تا ۱۱ دی ماه ۹۹ به توافق برسند تا بتوانند در ارزیابیهای یارانه تجاریسازی حضور یابند. به همین منظور یک توافق ۴ جانبه برای پارکهای علم و فناوری ارسال شده است.”
ایشان یادآور شد” با توجه به اهمیت سرمایه گذاری، این طرح ها نسبت به طرح های خرید/فروش با ضریب ۱.۲ امتیازدهی می شوند.“
جهش در تولید را میتوان جبران عقب ماندگیهای حوزههای تولید با بهینه¬سازی فرایندهای داخلی و بهبود کیفیت تولیدات با حداکثر سرعت ممکن در حداقل زمان ممکن دانست.
مهندس محمد رضایی؛ ضمن ارائه تعریفی از جهش تولید به دبیرخانه جهش تولید اشاره کرد و افزود:” پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به همراه وزارت علوم تحقیقات و فناوری اقدام به راه اندازی دبیرخانه جهش تولید در قالب کارگزاری جهش تولید وزارت علوم تحقیقات و فناوری با محوریت حمایت از شرکت ها و هسته های مستقر در پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و پژوهشگاه های سراسر کشور با هدف افزایش تولید و درآمدزایی این شرکت ها نموده است. این دبیرخانه در محل پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مستقر گردیده و دکتر عباس زارعی هنزکی به عنوان دبیر انتخاب گردیده است.”
ایشان در ادامه اهداف برنامه جهش تولید را برشمرد که شامل حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسط مستقر در پارک های سراسر کشور در راستای جهش تولید، شناسایی کسب و کارهایی که بیشترین قابلیت جهش تولید را داشته و تخصیص حمایت به آنها، به حداقل رساندن زمان رشد و ترقیب شرکت ها به منظور جهش در تولید، افزایش سطح دانش و مهارت هسته ها و شرکت های دانش بنیان و فناور و حمایت از ایده های بازارپسند مطابق با نیاز بازار کشور می باشد.
رضایی یادآور شد:” تمامی هسته ها و کسب و کارهای نوپا مستقر در پارک های علم و فناوری، مرکز رشد و پژوهشگاه ها و شرکت های دانش بنیان و فناور مستقر در پارک های علم و فناوری، مرکز رشد و پژوهشگاه ها مخاطب برنامه جهش تولید محسوب میشوند.”
وی در تکمیل گفتههای خود، به تشریح برنامههای اجرایی دبیرخانه جهش تولید پرداخت که شامل: برنامه های آموزشی توانمند ساز، ایجاد شبکه ای از سازمان های دولتی و خصوصی جهت حمایت از برنامه جهش تولید، شناسایی و حمایت از شرکت هایی که قابلیت جهش تولید دارند، شناسایی ایده هایی که مشکلات اساسی کشور را برطرف می کنند، همکاری با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در قالب یارانه تجاری سازی میباشد.
در بخش دیگر وبینار، محمدرضا مقدم مدیرعامل شرکت آدانیک افزار (مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران) و مجید پور اکبر نماینده شرکت کارن افزار نوید پارسیان (مستقر در پارک علم و فناوری مشهد) به عنوان دریافت کننده یارانه تجاریسازی فناوری در سالهای گذشته به صحبت پرداختند.
علاقهمندان میتوانند محتوای تصویری وبینار را از طریق لینک زیر تماشا نمایند.
محتوای تصویری وبینار گزارش یارانه تجاریسازی