تعامل دولت با شرکتهای دانشبنیان؛ مقدمهای برای تحقق اقتصاد دانشبنیان
نشست مشترک پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
این نشست مشترک با حضور دکتر رضا اسدی فرد معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، معاونان و مدیران پارک علم و فناوری و جمعی از مدیران عامل شرکتهای فناور و دانشبنیان عضو و مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران روز شنبه ۲۰ آبان برگزار شد.
دکتر علی اسدی با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، اولین و قدیمیترین پارک علم و فناوری کشور است، گفت: طی یکسال گذشته تعداد شرکتهای عضو و مستقر در پارک علم و فناوری به ۲۵۰ شرکت افزایش یافته است و تلاش شده تا علاوه بر فراهم آوردن فضای استقرار، مباحث توانمندسازی، ارتقای مهارتهای دانشی، کسب وکاری و… نیز مورد توجه قرار گیرد.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از تقویت مرکز نوآوری صحبت کرد و افزود: نگاه ما این است که با تقویت مرکز نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، هستههای دانشجویی و فناور (تیمها)، ایدههای خود را مطرح کرده و پس از طی کردن مراحل تبدیل ایده به نمونه محصول، به شرکتهای زایشی تبدیل شده و زنجیره ایده تا خلق ثروت محقق شود.
دکتر اسدی با تاکید بر اهمیت سرمایهگذاری در مرکز نوآوری اظهار داشت: تقویت هستههای دانشجویی، ایجاد انگیزه و امید و همچنین حفظ متخصصان و نخبگان کشور از دستاوردهای این مراکز است.
وی در ادامه به افزایش شعبههای جدید مراکز نوآوری طی یکسال گذشته اشاره کرد و گفت: تلاش ما بر این است که امکانات و تسهیلات صرفا در پارک علم و فناوری متمرکز نباشد و با حضور در دانشکدهها، بستری برای تعامل مستقیم با دانشجویان و اساتید فراهم شود.
دکتر اسدی در ادامه افزود: در شعب مراکز نوآوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران علاوه بر موضوعات آموزشی و پژوهشی، موضوع تبدیل پایاننامهها به فناوری نیز پیگیری میشود و در دستور کار قرار دارد.
استاد تمام دانشگاه تهران از افتتاح و راهاندازی ناحیه نوآوری تهران یاد کرد و بیان داشت: در حال حاضر در تلاشیم تا اساسنامه و آییننامههای اجرایی و عملکردی را برای فعالیت این ناحیه تهیه و تدوین کنیم.
دکتر رضا اسدی فرد معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، از نقش و وظیفه دانشگاهها در زیستبوم نوآوری و فناوری صحبت و خاطرنشان کرد: پرورش و تربیت نیروی انسانی متعهد و توانمند وظیفه اصلی دانشگاهها است که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
دکتر اسدی فرد کاهش نرخ رشد جمعیت، کم شدن علاقهمندی به رشتههای فنی و مهندسی و مهاجرت نخبگان را موضوعات مهم آینده کشور دانست و افزود: پرورش نیروهای توانمند در حوزههای مهندسی بسیار مهم است و باید زیرساختها و اقدامات اساسی برای تحقق این موضوع فراهم شود.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری از شکلگیری شرکتها حول یک فرد کارآفرین صحبت کرد و توضیح داد: در ایران شرکتها با محوریت فناوری ایجاد نمیشوند و به فرد کارآفرین وابسته هستند، درحالیکه در تیم یک شرکت دانشبنیان حضور فن شناس و فناوران ضروری است.
وی در ادامه به تشریح اهمیت داشتن نگرش رشد در تفکر کارآفرینان پرداخت و افزود: علت عدم رشد بسیاری از شرکتها این است که بنیانگذار شرکت، تفکر رشدی ندارد، درحالیکه کارآفرینان باید یک چشم انداز رشد برای کسب وکار خود تعریف کرده و آن را همواره بسنجند.
دکتر اسدی فرد، ایجاد نواحی نوآوری را در زیست بوم فناوری و نوآوری مهم دانست و عنوان کرد: ایجاد تفکر کارآفرینانه و پرورش کارآفرینان از مزایای نواحی نوآوری به شمار میرود.
در ادامه نشست معرفی کاملی از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران صورت گرفت و سپس مدیران عامل شرکتها به بیان نیازها و مسائل خود پرداختند.