آنچه در گپ‌پارک ” آشنایی با نکات حقوقی تعهدات قراردادها، وصول مطالبه و خسارت ” گذشت؟!

پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با همکاری بیدبرگ، گپ‌پارک با موضوع ” آشنایی با نکات حقوقی تعهدات قراردادها، وصول مطالبه و خسارت ” را در روز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه ۹۹ برگزار کرد.

در این رویداد که با حضور سمیه پوریحیی وکیل پایه یک دادگستری و از طریق وبینار و به صورت غیر حضوری برگزار شد، به ارائه سه محور اصلی حقوق حاکم بر تعهدات طرفین در قراردادها، روش های مختلف وصول مطالبات و شرایط مطالبه خسارت ناشی از عدم اجرای تعهدات قراردادی پرداخته شد.
این رویداد در ابتدا توسط امیر جعفری مدیر عامل مجموعه گپ و گفت معرفی شد و در ادامه پس معرفی شرکت کنندگان با صحبت‌های پوریحیی ادامه یافت. در پایان نیز به سوالات حقوقی شرکت کنندگان در جلسه پاسخ داده شد.
پوریحیی در آغاز با بیان اینکه موارد و حوزه مربوط به تعهدات و قراردادها، بیش از چند ترم را در دانشگاه به خود اختصاص می-دهد گفت : یادگیری این مباحث نیاز به زمان زیادی دارد و برگزاری چنین جلساتی بیشتر فرصتی برای آگاهی هست تا با یافتن سرنخ هایی بدانید که چطور به صورت قانونی به رفع مشکلات حقوقی خود بپردازید.
پوریحیی در ادامه گفت : تعهد به اثر حقوقی گفته می شود که یک قرارداد دارد. عمل حقوقی ناشی از اراده دو نفر است که بر اساس قراردادی که بین‌شان صورت می گیرد، قانون برای آن ها حقوق هایی قرار می دهد. قانون مدنی اسباب ایجاد تعهد برای افراد را به دو صورت تعهدات ناشی از قراردادها و تعهدات ناشی از خارج از قرار دادها (مانند اتلاف، استیضاح و … ) بیان می کند. قراردادهای خصوصی بین اشخاص نیز می¬تواند در شرایطی که مخالف نظم عمومی و قانون نباشد بسته شود.
پوریحیی ادامه داد : طبق ماده ۱۸۲ قانون مدنی عقد قرار داد به این صورت است که یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر متعهد به انجام کاری می شود که همه آن ها آن ار قبول دارند. ماده ۱۹۰ قانون مدنی نیز شرایط را برای برقراری عقد قرارداد ارائه می کند. دو نوع عقد قرارداد داریم؛ لازم و جایز. عقد لازم عقدی است که هیچیک از دو طرف حق برهم زدن (فسخ) آنرا ندارد مگر در صورتیکه در آن شرط فسخ باشد و عقد جایز عقدی است که هر یک از طرفین در هر زمان که بخواهند میتواند آنرا برهم زند. این بسیار مهم است که وقتی قرارداد بسته می شود بدانیم لازم است یا جایز و یا حق فسخ برای طرف مقابل و شما وجود دارد یا نه.
پوریحیی گفت: این که زمان و مکان عقد کجا بوده است باید در نظر گرفته شود. موضوعیت قرارداد باید مشخص باشد و باید مالیت داشته باشد و همچنین قابلیت انتقال داشته باشد. باید تمام شرایط معلوم و معین باشد.
پوریحیی پس از ارائه مطالبی در مورد روش های مختلف وصول مطالبات و شرایط مطالبه خسارت ناشی از عدم اجرای تعهدات قراردادی، در پایان صحبت های خود با اشاره به وجود پرونده های حقوقی زیادی که علت آن عدم اگاهی افراد از شرایط حقوقی است گفت: از افراد خواهش می شود که برای متضرر نشدن در قراردادها، فرمت ها و مینوت ها در دفاتر املاک و اسناد رسمی را حتما مطالعه کنید تا متوجه شوید چیزی به ضررتان نباشد، مانند خرید و فروش مسکن، ازدواج و … . همچنین خیلی الفاظ در عقد قرارداد وجود دارد که شاید افراد متوجه آن ها نشوند، در این شرایط بهتر است با یک وکیل مشاوره صورت گیرد.
در پایان نیز شرکت کنندگان سوال های خود ار مطرح کرده و حول سوالات صحبت و گفتگو صورت گرفت.