پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی قطعات، لوازم و مجموعه‌های خودرو حضور یافت. این نمایشگاه با حضور  معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت،  معاون صنایع عمومی وزارت صمت و مدیرعامل سایپا و قطعه‌سازان کشور افتتاح شد.

این نمایشگاه با حضور  بیش از ۶۰۰ شرکت داخلی و خارجی متشکل از ۴۵ شرکت دانش‌بنیان، بیش از ۵۰۰ تولیدکننده داخلی و ۵۵ شرکت خارجی از کشورهای چین، آلمان، ایتالیا، ترکیه، هلند، امارات، هند، کره جنوبی، تایوان، ژاپن، اندونزی و… در متراژ بیش از ۷۰ هزار مترمربع فضای نمایشگاهی با حضور اصناف و شاخه‌های صنعتی و خودرویی شامل ماشین‌آلات خودرو و سایر حوزه‌های مرتبط از نهم تا دوازده آبان برپا خواهد بود.

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه دکتر منوچهر منطقی معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت اظهار داشت: با توجه به حرکت عالی خودروسازان بخش خصوصی، تولید محصولات جدید در کشور و عملیاتی شدن واردات، بازار خودروی کشور به سمت رقابت بیشتر در حرکت است.

دکتر منطقی با اشاره به اینکه تفاوت این دوره از نمایشگاه با ادوار گذشته آن در ارائه محصولات جدید و سرمایه‌گذاری شرکت‌ها برای تحقیق و توسعه (R&D) است، افزود: به احتمال زیاد در نمایشگاه بعدی نیمی از تولیدات از محصولاتی است که پیش از این تولید می‌شد و نیمی دیگر محصولات جدیدی است که با توسعه R&D در شرکت‌ها تولید خواهد شد و به همین دلیل آینده روشنی  برای صنعت خوردو و قطعه سازی کشور متصور هستیم.

معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت با بیان اینکه امروز دغدغه اصلی تولیدکنندگان به تیراژ مناسب رسانیدن محصولات جدید است، خاطرنشان کرد: باید خودروسازان به سمت و سویی بروند که خودروهای جدیشان را هر چه زودتر عرضه کنند و برای قطعات جدید سفارش بیشتری بدهند.

منطقی ضمن اشاره به برنامه ریزی ایران‌خودرو و سایپا برای تولید ۹ خودروی جدید در سال آینده گفت: این موضوع سبب می‌شود محصولات جدید تولید شده از سوی قطعه‌سازان در این محصولات جدید استفاده شود و عرضه و تقاضا در این حوزه به تعادل نزدیک شود.

وی با یادآوری این نکته که ۷۰ درصد کیفیت خودرو مربوط به قطعات آن است و قطعه‌سازان برای ارتقای کیفی تولیدات خود برنامه‌های متعددی دارند؛ تصریح کرد:  به‌طور قطع کیفیت در خودروهای جدید به سطح مطلوب رسیده و با فرآیندی که خودروسازان در پیش گرفته‌اند، کیفیت در خودروهای فعلی و جاری نیز ارتقا یافته و به سطح قابل قبول خواهد رسید.

منطقی از رقابت در بازار خودروی کشور صحبت کرد و افزود:  با توجه به حرکت عالی خودروسازان بخش خصوصی و افزایش سه برابری تولید در نیمه نخست امسال، تولید محصولات جدید از سوی خودروسازان بزرگ کشور و همچنین عملیاتی شدن واردات، بازار خودروی کشور به سمت رقابت بیشتر در حرکت است. به‌طور قطع تا یکی دو سال آینده وضعیت بازار خودروی کشور با امروز بسیار متفاوت خواهد بود.

در جریان نخستین روز از این نمایشگاه؛ تفاهم‌نامه همکاری برای تولید خودروی اقتصادی بین گروه خودروسازی سایپا و انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان با نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه با مدل تجاری همکاری جدید بین زنجیره تامین و خودروساز و پیاده‌سازی رده‌بندی در قطعه سازی امضا و مقرر شد تکوین محصول نهایی با رویکرد قیمت هدف توسط کنسرسیومی متشکل از قطعه‌سازان منتخب رده‌یک و تحویل بسته قطعات منفصله و تولید در گروه سایپا با مشارکت در طراحی انجام شود.

این تفاهم‌نامه به امضای عبدالله توکلی لاهیجانی مدیرکل صنایع خودروی وزارت صمت، محمدعلی تیموری‌ مدیرعامل سایپا و آرش محبی‌نژاد و مهدی مطلب‌زاده به نمایندگی از انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور رسید.

برنامه چتر فناوری، رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

قسمت سوم برنامه چتر فناوری؛ شرکت ابزار کنترل ارشیا مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به ساخت فلومترهای اختلاف فشار با کاربرد در خطوط انتقال سیالات مایع و گاز شد. این شرکت تنها تولید کننده فلومترهای روتامتری در کشور است.

مشاهده قسمت سوم چتر فناوری

https://www.aparat.com/v/zLv7P

قسمت دوم برنامه چتر فناوری؛ شرکت دانش بنیان نانومهندسی سطح ژیکان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و ساخت دستگاه اندازه گیری زاویه تماس سطح شد. با طراحی و تولید دستگاه اندازه گیری زوایه تماس سطح، سالیانه میانگین بین ۳۰۰.۰۰۰ تا ۴۰۰.۰۰۰ دلار از خروج ارز جلوگیری شده است.

مشاهده قسمت دوم چتر فناوری

https://www.aparat.com/v/yQHiN

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، شرکت رایان زمین نقش تک مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و توسعه نرم افزار تحت وب در حوزه کارشناسی و مدیریت معدن شد. نرم افزار پیت مپ به واسطه ذخیره‌سازی و پردازش اطلاعات در فضای ابری، سرعت گردش اطلاعات در معدن را به میزان قابل توجهی افزایش داده که همین موضوع باعث افزایش بهره‌وری و سرعت در تصمیم‌گیری در معادن می‌شود.

مهندس سید امیرحسین صفایی مدیرعامل شرکت رایان زمین نقش تک در گفت وگو با تیم رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در خصوص نرم افزار تحت وب پیت مپ گفت: این نرم افزار در حوزه کارشناسی و مدیریت معدن، به معدن داران خدمت ارائه می دهد. با استفاده از پیت‌مپ می‌توان تنها با اتصال به اینترنت و بدون محدودیت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در لحظه به تمام اطلاعات معدن (با سطح دسترسی مشخص) دسترسی پیدا کرد.

وی در ادامه افزود: ماژول‌های اکتشاف، استخراج، ماشین آلات، مدیریت تولید و مدیریت معدن و گزارشات، تشکیل دهنده پیت مپ هستند. کارشناس اکتشاف، استخراج، مدیر ماشین آلات، مدیر نقشه برداری و مدیر معدن، کاربران نرم افزار پیت مپ هستند. کاربران با توجه به سطح دسترسی پس از ورود به نرم افزار، می‌توانند تحلیل‌ها و پردازش‌های تخصصی مورد نیاز خود را بدون نیاز به مهارت نرم‌افزاری در محیطی کاربرپسند انجام دهند. همچنین نتایج پردازش‌ها و عملیات‌های معدنی به شکل نمودار و گزارش در محیطی تعاملی در اختیار مدیران معدن قرار دارد.

مدیرعامل شرکت رایان زمین نقش تک با بیان اینکه جامعیت خدمات پیت‌مپ از اکتشاف تا استخراج و مدیریت تولید و همچنین ارایه این خدمات به صورت تحت وب، ویژگی بارز پیت مپ است؛ از رقبای این محصول صحبت کرد و گفت: به صورت کلی، در حال حاضر و در بازار پیش روی پیت‌مپ، اپلیکیشنی با مختصات پیت‌مپ موجود نیست، شاید بتوان نرم‌افزارهای کلاسیک تخصصی معدنی که به صورت نسخه قابل نصب بر روی رایانه طراحی و توسعه داده شده اند و استفاده از آن‌ها توسط کارشناسان معدنی بسیار رایج است را از رقبای پیت‌مپ برشمرد.

صفایی ادامه داد: نرم افزارهای کلاسیک تنها به انجام پردازش‎های تخصصی می‌پردازند و از طرفی نرم افزار مدیریتی و اداری نیز بدون پرداختن به بخش فنی  خدمات ارایه می‌دهند. بنابراین امکان تعریف کامل فرایند معدن کاری در این دو دسته نرم افزار وجود ندارد، در حالیکه ذخیره‌سازی و پردازش داده‌ها در فضای ابری توسط پیت‌مپ و هم‌چنین قابلیت‌هایی که پیت‌مپ جهت مدیریت معدن در اختیار سطوح مختلف مدیریتی قرار می‌دهد، سبب برتری این نرم افزار نسبت به رقبای خود می شود.

این فناور درباره مشتریان نرم افزار پیت مپ اظهار داشت: تمام معادن روباز کشور، هلدینگ‌های معدنی و سازمان‌های نظارتی نظیر وزارت صمت و نظام مهندسی‌ها می‌توانند از این سامانه بهره‌مند شوند. با توجه به عمر کم از تولد نرم افزار پیت مپ، تاکنون چندین هلدینگ معدنی اشتراک موقت پیت مپ را خریداری کرده اند و همچنین چندین مجموعه بزرگ معدنی دولتی نیز سفارشی سازی این نرم افزار را برای معادن تحت اختیار خود درخواست داده اند.

صفایی در خصوص سهم بازار این نرم افزار گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر معادن از سامانه ای مانند پیت‌مپ که اکثر نیاز معدن‌داران (چه در سط فنی و چه در سطح مدیریتی) را به صورت یکجا مرتفع سازد، بهره نمی‎برند به همین منظور شاید پاسخ به این پرسش با توجه به ماهیت سامانه و بازاری که در آن قرار داریم مقداری دشوار باشد. ولی به صورت کلی و باتوجه به شرایط اقتصادی حال حاضر و هم‌چنین دانش و تخصص به روز تیم پیت‌مپ، به فرض وجود اپلیکیشن مشابه خارجی، قطعا استفاده از این سامانه به صرفه و منطقی به نظر آمده و از واردات نمونه‌های خارجی جلوگیری خواهد کرد.

صفایی با اشاره به اینکه سامانه بیت مپ در رویداد اینوماین که توسط دانشگاه تهران و ایمیدرو هر ساله برگزار می‌شود، به عنوان ایده برتر شناخته شده است؛ از برنامه های آتی شرکت صبحت کرد و افزود: با توجه به مدت زمان کم شکل‌گیری سامانه و توان موجود، در حال حاضر تمرکز مجموعه بر روی بازار داخل کشور است. اما ظرفیت بالای این کسب و کار آینده خوبی را برای صادرات این محصول به خارج از مرزها به دنبال خواهد داشت.

وی در پایان به اشتغالزایی شرکت اشاره کرد و گفت: تا به امروز توانسته ایم برای ۶ نفر به صورت تمام وقت و پاره وقت در مجموعه پیت‌مپ شغل ایجاد کنیم.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران شرکت دانش بنیان هوش افزار راهبر آریامن (هارا) مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و تولید سامانه بررسی جریمه های ترافیکی (ربات پلیس) شد. ربات پلیس تاکنون بیش از ۵۵ میلیون جریمه را به صورت اتوماتیک بررسی و به پلیس اعلام کرده است. این سامانه با امکان بررسی روزانه حدود هشتصد هزار جریمه، ۱۰۰ درصد نیاز بازار داخل را تامین می کند.

مهندس هادی عاشری مدیرعامل شرکت هوش افزار راهبر آریامن در گفت وگو با تیم رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در خصوص سامانه بررسی جریمه های ترافیکی (ربات پلیس) گفت: این سامانه به صورت اتوماتیک شماره پلاک خودرو را با مشخصات خودرو تطابق می دهد تا میزان خطای قرائت شماره پلاک ها به وسیله سامانه های کنترل ترافیک موجود و میزان مراجعه و اعتراض مردم به قبوض جریمه کاهش یابد.

عاشری با اشاره به اینکه در گذشته این کار کاملاً توسط اپراتور انسانی انجام میگرفت که باعث ایجاد تأخیر و تحمیل هزینه های بالای نیروی انسانی به پلیس می شد، گفت: هدف این سامانه مکانیزه کردن این فرآیند است تا خطای انسانی حذف و سرعت بررسی جریمه ها افزایش یابد. همچنین در مواردی که ربات نتواند نظر قطعی اعلام کند اصلاح پلاک (در صورت اشتباه بودن پلاک)  نیز صورت می‌گیرد تا زمینه بررسی سریع تر اپراتورهای انسانی فراهم گردد. این ربات پلیس تاکنون بیش از ۵۵ میلیون جریمه را به صورت اتوماتیک بررسی و به پلیس اعلام کرده است.

وی در خصوص دیگر ویژگی های این محصول ادامه داد: پشتیبانی از تمام مدل های خودرو، بررسی بادقت بالا در تشخیص پلاک، مدل کارخانه رو رنگ خودرو (تشخیص ناخوانا بودن تصویر خودرو و تشخیص ناخوانا بودن پلاک ثبت شده)، امکان بررسی حدود ۸۰۰ هزار جریمه در روز، تعیین وضعیت بیش از ۹۰ درصد جریمه ها (دو حالت تایید و مغایرت)،  دقت ۱۰۰ درصدی در جریمه های تایید شده و اعلام مغایرت از مشخصه های برجسته این محصول است.

مدیرعامل شرکت هوش افزار راهبر آریامن در ارتباط با تامین نیاز بازار داخلی به این محصول گفت: با توجه به اینکه تقریبا تمام شرکت‌های موجود در کشور، کلیه موارد جریمه‌های بررسی شده خود را در دوربین‌های بین شهری به سرور ربات پلیس ارسال می‌کنند و در سرور ربات نیز توسط نرم‌افزار ربات پلیس آنالیز و بررسی  و نتیجه مجددا به سرور ربات پلیس برگردانده می‌شود و از آنجایی که ربات پلیس از نظر سخت افزاری توانایی بررسی روزانه حدود هشتصد هزار جریمه را دارد و این میزان بیش از نیاز روزانه پلیس است، در نتیجه می توان گفت این محصول تقریبا ۱۰۰ درصد نیاز بازار داخل را تامین می‌کند.

عاشری در خصوص بازار محصول ربات پلیس توضیح داد: مشتری این محصول، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای ایران است و برای نسخه‌های خارجی این محصول می بایست حدودا ۸ برابر هزینه کرد که این موضوع خروج ارز از کشور را به دنبال دارد.

مهندس عاشری به مقوله محدودیت های واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان پرداخت و گفت: کمبود منابع مالی و سرمایه گذار در حوزه‌های دانش‌بنیان، بی اعتمادی یا کم اعتمادی به محصولات دانش بنیان داخلی، استفاده برخی دستگاه های دولتی از محصولات خارجی، تاخیر در تامین مالی قراردادهای بسته شده و کم توجهی در بازاریابی و تجارت محصولات توسط شرکت های دانش بنیان از جمله این محدودیت‌ها به شمار می رود که در این میان تامین مالی یا تامین بازار به ‌عنوان یک مسئله و مشکل اساسی در هر فعالیت اقتصادی و شرکت های دانش بنیان همواره نقش مهم تر و پر رنگ تری را دارد.

وی ادامه داد: ایجاد اعتماد به محصولات برای استفاده کننده های خدمات شرکت جهت اخذ قرارداد، تلاش حداکثری در بهره‌گیری از افراد نخبه در میان دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه های کشور در پروژه های شرکت، ایجاد فضایی عدالت محور در شرکت و … را می توان به عنوان سازوکارهای حل چالش ها و مشکلات در نظر گرفت و از آن بهره برد.

عاشری به اشتغالزایی شرکت اشاره کرد و گفت: ما توانسته ایم  برای ۳۲ نفر بصورت مستقیم و چندین نفر در تیم چک اپراتوری شغل ایجاد کنیم.

وی در پایان از ضرورت شناسایی ظرفیت های دیگر جهت فعالیت در شرکت صحبت کرد و افزود: بومی سازی خدمات و برنامه هایی که نمونه داخلی ندارند و بابت آن هزینه های بسیاری از طریق ارز خارج می شود، از جمله مواردی است که مورد توجه شرکت قرار می گیرد.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، شرکت مهندسی بازرگانی رایتک پویا عضو پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و تولید سامانه مرکزی مدیریت، سازماندهی و افزایش ایمنی مصرف گاز شد. این سامانه در صنایع مختلف و همچنین مراکز درمانی، بیمارستانی و آزمایشگاهی کاربرد دارد.

مهندس ناصر مسعودی نژاد مدیرعامل و رییس هیئت مدیره شرکت رایتک پویا در گفت و گو با تیم رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به سابقه فعالیت ۱۵ ساله شرکت و انجام بیش از ۲۰۰ پروژه در حوزه های متعدد تخصصی کار با گاز در صنایع راهبردی گفت: مدیریت سامانه های کار با گازهای تخصصی زمینه اصلی فعالیت شرکت است که منجر به بومی سازی و انتقال دانش فنی این تخصص، آگاهی بخشی جامعه هدف در خصوص خطرات ناشی از کار با گازها و ارائه راه حل های متعدد براساس حوزه های مختلف کاربردی مبتنی بر اصول استاندارد، آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص در این حوزه و کاهش وابستگی به کارشناسان و شرکت های خارجی در انجام پروژه های راهبردی در حوزه کار با گازهای تخصصی، طراحی و ساخت تجهیزات مرتبط با صنعت گازهای تخصصی در کشور و صرفه جویی ارزی و ریالی شده است.

وی از اهمیت بومی سازی و انتقال دانش فنی کار با گازهای تخصصی صحبت کرد و افزود: شرکت توانسته مجموعه ای از محصولات و خدمات از جمله یونیت خدمات ایمنی h2s، دستگاه آشکارسازی گاز، قفسه نگهداری سیلندرهای گاز، سیستم های مرکزی انتقال گازهای خالص جهت مراکز و آزمایشگاه های واحدهای صنعتی، علمی و پژوهشی، سیستم های مرکزی انتقال گازهای تکنیکال جهت واحدهای صنعتی، آزمایشگاه تست خوردگی در محیط گاز H2S جهت فولادهای آلیاژی مورد مصرف در صنایع نفت و سیستم های نمونه گیری گاز و مایع جهت صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را در کشور برای نخستین بار  بومی سازی کند.

مسعودی نژاد با بیان  اینکه فعالیت در زمینه مدیریت سامانه های کار با گازهای تخصصی در ایران موضوعی بسیار جدید به شمار می رود و شرکت مهندسی بازرگانی رایتک پویا پایه گذار این فعالیت است، اظهار داشت: در خصوص محصولات و خدمات شرکت رقبای جدی در داخل کشور نداریم، اما در کشورهای پیشرفته رقبای قدرتمند با سابقه ای، فعالیت می کنند که این شرکت ها نیز به صورت مستقیم و یا از طریق شرکای تجاری خود در بسیاری از پروژه های ایران حضور داشته اند.

وی مزیت های رقابتی محصولات و خدمات شرکت را از چند جنبه قابل بررسی دانست و خاطر نشان کرد: دانش محور بودن کلیه فعالیت های سازمان، کوتاه بودن زمان تحویل تجهیزات به علت برخورداری از موجودی بالای کالاهای مورد نیاز، تعهد در انجام خدمات پس از فروش، داشتن تاییدیه صلاحیت HSE در حوزه فعالیت شرکت، برخورداری از تیم فنی و با تجربه، داشتن شرکای تجاری قوی در خارج از کشور از جمله مهمترین مزیت های رقابتی شرکت به شمار می آید.

مسعودی نژاد با تاکید بر اینکه شرکت تنها دارنده تاییدیه استاندارد مدیریت کیفیت ISO9001-2015  در حوزه مدیریت سامانه های کار با گازهای تخصصی در ایران از موسسه توف آلمان است، گفت: شرکت توانسته در زمینه جلوگیری از خروج ارز موفقیت های بسیاری داشته باشد و عهده دار اجرای پروژه هایی شود که در گذشته توسط شرکت های خارجی انجام می شده است.

ایشان در خصوص اشتغالزایی شرکت گفت: در حال حاضر شرکت توانسته برای ۲۰ نفر به صورت مستقیم و برای ۵۰ نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد کند.

مهندس مسعودی نژاد با اشاره به محدودیت های واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان گفت : عدم حمایت در حوزه تسهیلات مالی مانند تضامین و تامین نقدینگی، عدم حمایت سازمان امور مالیاتی و تامین اجتماعی و نبودن تسهیلات و بخشودگی‌ها، ناآشنایی شرکت ها با قوانین، دستورالعمل ها و تسهیلات، نیاز به تغییر نگرش در مدیریت کلان کشور جهت حمایت از دانش بنیان ها برای حضور در بازارهای صادراتی، نیاز به پشتیبانی همه سازمان های مرتبط در جهت ارائه تسهیلات برای حضور در نمایشگاه های خارجی به منظور توسعه صادرات، دسترسی دشوار به نیروهای مستعد و توانمند جهت بهبود منابع انسانی، وجود مشکلات متعدد در حوزه زیرساخت های فناوری اطلاعات و عدم ثبات در فضای کسب وکار از جمله مسائلی است که یک شرکت دانش بنیان با آن مواجه می شود.

وی در ادامه افزود: تلاش در جهت دانش محور بودن در همه حوزه ها و فعالیت مستمر واحد تحقیق و توسعه، راه اندازی واحد راهبردی در شرکت به منظور مطالعه در حوزه های متعدد و بهبود فرایند برنامه ریزی و تصمیم سازی، راه اندازی دفتر در امارات و آلمان جهت توسعه فعالیت های برون مرزی، سرمایه گذاری در حوزه تبلیغات و بازاریابی، برنامه ریزی جهت توسعه آموزش کارکنان و بازارهای هدف و… از جمله سازوکارهایی است که شرکت برای حل مسائل و چالش ها انتخاب کرده است.

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ مراسم انعقاد تفاهم نامه فی مابین پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران روز سه شنبه ۱۲ مهر ماه برگزار شد.

این تفاهم نامه به منظور استفاده از پتانسیل‌ها، ظرفیت و توانمندی‌های علمی و اجرایی طرفین جهت شکل دادن همکاری مشترک با هدف توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری دانشگاه تهران و در راستای ” ایجاد شعبه پارک علم و فناوری با مشارکت موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران‌” تنظیم و به امضای طرفین رسید؛ که مطابق با تفاهم نامه، فضاهای مشخص شده برای استقرار شرکت های عضو پارک یا طرف تفاهم با پارک مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

این تفاهم نامه در ۹ ماده و دو نسخه به امضای دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و دکتر محمدرضا حاتمی رییس موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران رسید. این تفاهم نامه به مدت ۵ سال از زمان امضا، اعتبار دارد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز چهارشنبه ۲۷ مهرماه ۱۴۰۱ در دیدار صدها نفر از نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی، نخبگان دانشگاهی را در چهار دهه اخیر موجب آبروی ایران خواندند و افزودند: همه بویژه مسئولان و مؤثرین در فضای کشور باید نخبگان علمی را جزو مهمترین ثروت‌های کشور بدانند و از آنها حمایت کنند و نخبگان نیز ظرفیت‌ها و استعدادهای فردی خود را به سرمایه پیشرفت کشور تبدیل کنند.

ایشان با اشاره به افق روشن آینده کشور تأکید کردند: در چهل و سه سال اخیر چندین بار از فروپاشی جمهوری اسلامی حرف زده‌اند اما پایداری و استمرار حرکت انقلاب نشان می‌دهد این تحلیل غلط و غیر واقع‌بینانه است.

ایشان وزیران حاضر در جلسه را به انتقال و پیگیری پیشنهادهای نخبگان در هیئت وزیران مأمور کردند و افزودند: باید با رفتار کریمانه با نخبگان به عنوان ثروت عظیم ملی، در مراقبت از این ثروت تعیین کننده و افزایش آن، به جدّ تلاش کنیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، نخبه علمی و دانشگاه را از ارکان مهم پیشرفت کشور  دانستند و افزودند: هر قدر دانشگاه تعطیل و روند فعالیت علمی تخریب و ناقص شود برای دشمن مغتنم است به همین علت نه دیروز و امروز بلکه در مقاطع مختلف برای توقف دانشگاهها تلاش کرده‌اند.

رهبر انقلاب همچنین دانشگاه را از بزرگترین موانع سلطه استکبارخواندند و افزودند: قدرتهای گردن‌کلفت جهان برای سلطه بر دیگران و عقب نگه داشتن ملتها، از اسلحه، فریب و حتی علم استفاده می‌کنند بنابراین دانشگاهی که سطح علم کشور را بالا می‌برد، در حقیقت مانع سلطه دشمن می‌شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای استعداد طبیعی و هوش سرشار، همت و تلاش و پشتکار، و هدایت و توفیق الهی را عناصر اصلی تبدیل یک فرد با هوش به فردی نخبه و ممتاز و برگزیده خواندند و افزودند: البته فراهم بودن زمینه مناسب، عامل مهم به نتیجه رسیدن این روند است.

ایشان فراهم شدن زمینه نخبه‌پروری با پیروزی انقلاب اسلامی را واقعیتی مسلم و تشکیک‌ناپذیر خواندند و افزودند: پس از انقلاب، با توسعه دانشگاهها در اقصی نقاط کشور، ‌افزایش خیره‌کننده تعداد دانشجویان و استادان و ایجاد پرشمار پژوهشگاه و اندیشکده، زمینه توسعه علم و نخبه‌پروری فراهم آمده و هدف جمهوری اسلامی یعنی گسترش دانشگاه و ارتقای توانایی علمی به فضل الهی محقق شده است.

رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه دانشگاهیان ما اجازه ندادند کشور محتاج غربی‌ها بماند، گفتند: نخبگان دانشگاهی ما بدون هیچ مبالغه، موجب آبروی ایران هستند و در هر زمینه‌ای دانشمندان ما ورود و تمرکز کردند، تحسین مجامع علمی جهان را برانگیختند بنابراین هم باید دیگران قدر شما را بدانند هم خودتان، و من نیز بسیار قدردان شما هستم.

ایشان در تشریح گوشه‌هایی از افتخارات نخبگان و دانشمندان کشور،‌ به تحقیقات و دستاوردهای پژوهشگاه رویان در عرصه هایی همچون سلول‌های بنیادی و شبیه‌سازی حیوان زنده، پیشرفت در بیوشیمی، پرتاب و انتقال ماهواره به فضا، دستاوردهای بنیادی در صنعت هسته‌ای، تولید واکسن‌های پیچیده از جمله واکسن کرونا و پیشرفت‌های خیره کننده در صنایع موشکی و پهپادی اشاره کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه انسان‌های با هوش که از استعداد و علم خود در جهت ساخت سلاح اتمی و سلاح شیمیایی و یا ابزارهای جاسوسی استفاده کرده‌اند، نخبه نیستند، افزودند: نخبه آن انسان صاحب استعداد و پرتلاش است که از هدایت الهی بهره گرفته است.

ایشان در ادامه موضوع «انتظار از نخبگان» را مطرح کردند و گفتند: از فرد نخبه این انتظار وجود دارد که ظرفیت شخصی خود را تبدیل به ظرفیت ملی کند و توانایی‌های خود را در جهت حل مسائل کشور قرار دهد.

رهبر انقلاب اسلامی با گلایه از برخی نخبگان که در ایران رشد می‌کنند اما ثمره این رشد را به خارج می‌برند و برخی اوقات نیز با تبدیل شدن به پیچ و مهره‌های دشمن ظرفیت خود را در اختیار آن قرار می‌دهند، افزودند: نخبه باید در کنار مردم خود بماند البته مهاجرت کردن و درس خواندن نخبه در دانشگاه‌های برتر اشکالی ندارد اما بعد از پایان تحصیلات به کشور برگردد و توانایی‌های خود را برای پیشرفت کشور به‌کارگیرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: نخبگان ما باید در محضر وجدان خود و در محضر خدا، این مسئله را حل کنند.

ایشان توقع دیگر از نخبگان را «دچار غفلت نشدن» دانستند و گفتند: نخبگان نباید از توانایی‌های خود غفلت نکنند تا تلاش و حرکت آنها متوقف نشود و اسیر سرگرمی‌های زیان‌بار نشوند.

رهبر انقلاب اسلامی غفلت نکردن از ظرفیت‌های عظیم و وسیع کشور را یکی دیگر از الزامات نخبگی برشمردند و افزودند: متأسفانه اکثر نخبگان از ظرفیت‌های گسترده کشور مطلع نیستند و یکی از کارهای مهم معاونت علمی ریاست جمهوری آشنا کردن نخبگان جوان با ظرفیت‌ها و کارهای بزرگ در دست انجام است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: برخی حتی ظرفیت‌های بزرگ کشور را انکار می‌کنند و خواستار جمع‌آوری ظرفیتی همچون صنعت هسته‌ای می‌شوند و به دروغ می‌گویند “دنیا امروز از انرژی و صنعت هسته‌ای رویگردان شده است”.

ایشان تأکید کردند: اگر ما صنعت هسته‌ای را در آن زمانی که آغاز کردیم، شروع نمی کردیم باید ۱۰ سال بعد وارد این موضوع می‌شدیم و بعد از ۳۰ سال نتیجه می‌گرفتیم.

رهبر انقلاب اسلامی «غفلت از دشمن» را از خطرات پیشِ روی نخبگان دانستند و گفتند: براساس اطلاعات متقن، سرویس‌های جاسوسی برای فریب و جذب نخبگان و یا خراب کردن ذهن آنها، در پوشش مراکز علمی، نخبگان را دعوت می‌کنند و خود را نیز بسیار مؤدب و با هوش جا می‌زنند تا بتوانند نقشه خود را پیش ببرند.

ایشان در ادامه در خصوص انتظارات از دستگاههای مسئول در قبال نخبگان خاطرنشان کردند: در یک کلمه انتظار اصلی از دستگاهها، حمایت از نخبگان به صورت عاقلانه، خردمندانه و با توجه به جوانب گوناگون است.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: یکی از موارد حمایت این است که نخبه‌ای که در داخل درس خوانده و یا از خارج آمده، در اینجا اشتغال متناسب با دانش خود و همچنین امکان تحقیقات و ارتباط با مراکز علمی دنیا را داشته باشد و این توقع زیادی نیست.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مهاجرت مجدد برخی از نخبگانی که از خارج برگشته بودند، خطاب به مسئولان گفتند: نباید بگذاریم نخبگان به واسطه برخی سنگ‌اندازی‌ها یا برخوردهای نامناسب، از دانشگاه و ادامه فعالیت در کشور، مأیوس شوند و هرچه در این زمینه خرج کنیم، هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم اصلاح شاخص ارزیابی اساتید و نخبگان، خاطرنشان کردند: اکنون شاخص ارزیابی اساتید و نخبگان، تعداد مقالات است در حالی‌که باید موضوع حل مسئله را شاخص ارتقاء قرار داد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش پایانی سخنانشان به یک موضوع اساسی درباره تحلیل صحیح مسائل، تصحیح افق دید و حرکت بر مبنای آن پرداختند.

ایشان جوانان و نخبگان با انگیزه را از بزرگ‌ترین نشانه‌های حرکت محکم و رو به جلوی انقلاب دانستند و افزودند: بعد از گذشت ۴ دهه از انقلاب و انبوه دشمنی‌ها و تبلیغات منفی، وجود نخبگان پر شمار و معتقد به این راه که با جدیت در حال کار و تلاش هستند، بهترین دلیل برای صحت تحلیل انقلاب از جهان و مسیر صحیح پیشرفت است.

مشاهده متن کامل خبر

https://www.leader.ir/fa/content/26091/www.leader.ir

متخصصان شرکت مهندسی بازرگانی رایتک پویا عضو پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به طراحی و تولید سامانه مرکزی مدیریت، سازماندهی و افزایش ایمنی مصرف گاز شدند. این سامانه در صنایع مختلف و همچنین مراکز درمانی، بیمارستانی و آزمایشگاهی کاربرد دارد.

خبرگزاری صداوسیما، اخبار ساعت ۱۴ شبکه یک

https://www.aparat.com/v/EDfRB

خبرگزاری صداوسیما، اخبار ساعت ۱۷:۳۰ شبکه خبر

https://www.aparat.com/v/2nKDt