بازدید رؤسای دانشگاههای بغداد، موصل و بصره از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
نشست مشترک پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و رؤسای دانشگاههای بغداد، موصل و بصره برگزار شد.
این نشست با حضور دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران،دکتر یحیی بوذری نژاد مسئول راه اندازی شعبه دانشگاه تهران در کشور عراق، دکتر بهاء ابراهیم کاظم انصاف رییس دانشگاه بغداد، دکتر قصی کمال الدین الاحمدی رییس دانشگاه موصل، دکتر مهند جواد کاظم رییس دانشگاه بصره و جمعی از معاونان و مدیران پارک علم و فناوری دانشگاه تهران روز سه شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۳ در محل سالن فرهان پارک علم و فناوری برگزار شد.
دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران این نشست را فرصت مغتنمی برای توسعه همکاریهای علمی و فناورانه دانست و گفت: با توجه به اشتراکات فرهنگی و مذهبی، نزدیکی دو ملت ایران و عراق و همچنین وجود ارتباطات سیاسی قوی، میتوانیم تعامل و همکاریهای خوبی را برقرار کنیم.
اسدی از سیر تطور و پیشرفت نسلهای دانشگاه صحبت کرد و افزود: در نسل سوم و چهارم دانشگاهها، علاوه بر فعالیتهای آموزشی و پژوهشی، حرکت به سمت پیادهسازی فعالیتها و اقدامات فناورانه و نوآورانه ضروری است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه فعالیتهای دانشبنیانی و وجود پارکهای علم و فناوری از شاخصهای مهم رتبهبندی دانشگاهها به شمار میرود، توضیحی از انواع پارکهای علم و فناوری در ایران ارائه داد و افزود: علاوه بر پارکهای علم و فناوری دانشگاهی، پارکهای علم و فناوری دستگاهی و استانی نیز داریم که از شرکتهای دانشبنیان دارای محصول حمایت میکنند.
استاد دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت و گستردگی فعالیت پارکهای علم و فناوری دانشگاهی خاطر نشان کرد: پارکهای علم و فناوری دانشگاهی، حرکت دانشگاهها به سمت دانشبنیانی شدن را تسریع کرده و علاوه بر حمایت از محصولات فناورانه و دانشبنیانها، از ایدهها و طرحهای خلاقانه دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید برای ایجاد شرکتهای دانشبنیان نیز حمایت میکنند.
دکتر اسدی، پارکهای علم و فناوری دانشگاهی را تکمیل کننده چرخه فناوری و نوآوری دانشگاهها دانست و اظهار داشت: پارکهای علم و فناوری دانشگاهی، دانشجویان را با ادبیات و فرهنگ فناوری و نوآوری آشنا میکنند و دانشگاهها از طریق پارکهای علم و فناوری به محلی برای ایجاد و زایش فناوری و نوآوری بدل میشوند.
وی با اشاره به ایجاد شعب مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری در دانشکدههای دانشگاه تهران، توضیح داد: این شعب ضمن ترویج فرهنگ فناوری و نوآوری، زمینههای لازم جهت طرح ایدههای خلاقانه و تبدیل آن به محصول را برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید فراهم میکنند.
اسدی با اشاره به شعار محوری دانشگاه تهران با عنوان جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیتپذیری اجتماعی تصریح کرد: دانشگاه نباید به کلاس و آزمایشگاه و… محدود شود و باید نیازهای جامعه از طریق دانشگاه تامین شود.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به ارائه حمایتهای لازم از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران به دانشبنیانها اشاره کرد و گفت: ارائه تسهیلات کم بهره، معافیتهای مالیاتی و…. از جمله این حمایتها به شمار میرود که در قوانین تعریف شدهاند.
دکتر اسدی ضمن اشاره به جامعیت و مرجعیت دانشگاه تهران و پوشش تمام حوزههای علمی، تصریح کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز سعی کرده این جامعیت و مرجعیت را داشته باشد و حوزههای متنوع فناوری را حمایت کند.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اعلام آمادگی همکاری با دانشگاههای عراق، پیشنهاد کرد: ما میتوانیم تجربیات خود را برای ایجاد پارک علم و فناوری مشترک و یا مستقل در عراق به اشتراک بگذاریم، همچنین میتوانیم نمایشگاهی برای محصولات دانشبنیانی شرکتهای عضو و مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در عراق برگزار کنیم تا با تغییر در نگرش اساتید و دانشجویان عراقی، فرهنگ فناوری و نوآوری نیز ترویج یابد.
دکتر اسدی ضمن تشریح توانمندیها و ظرفیتهای شرکتهای عضو و مستقر در پارک علم و فناوری اظهار داشت: بسیاری از شرکتهای پارک علم و فناوری موفق به تولید بار اول بسیاری از محصولات شدهاند و در دنیا رقیبی ندارند، همچنین تولیدات فناورانه شرکتهای پارک علم و فناوری با محصولات خارجی رقابت میکنند.
وی با بیان این نکته که دستاوردهای فناوران و دانشبنیانها نیازهای کشور را در تحریمها، تامین کردهاند؛ گفت: شرکتهای دانشبنیان توانستهاند اشتغالزایی گستردهای نیز داشته باشند و نزدیک به ۷۵۰۰ متخصص در شرکتهای عضو و مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مشغول به کار هستند.
دکتر بهاء ابراهیم کاظم انصاف رییس دانشگاه بغداد، این نشست را آغاز یک همکاری عنوان کرد و گفت: با توجه به اهمیت دانشگاههای نسل چهارم؛ امیدواریم که طی این همکاری بتوانیم به معیارهای این نسل از دانشگاهها دست یابیم و فضای آموزشی پیشرفته و بهمپیوستهای را مهیا کنیم تا همه از آن سود ببرند.
وی در ادامه ضمن ابراز علاقهمندی به تعامل و بهرهمندی از تجارب پارک علم و فناوری گفت: امیدواریم با همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بتوانیم بین پژوهش، بازار و ایدهها پیوستگی را ایجاد کرده و سطح کیفی خود را ارتقا دهیم.
دکتر قصی کمال الدین الاحمدی رییس دانشگاه موصل طی نشست آشنایی با پارک علم و فناوری و تجربه بسیار پیشرفته این مجموعه؛ سوالاتی پیرامون تفاوت میان مباحث نظری دانشگاهی و واقعیتهای موجود در سازمانها، بازار و جامعه، شناسایی ایدههای بازارپسند، چگونگی رشد شرکتها و تولید محصولات، نحوه ارائه محصول به بازار توسط شرکتها، اهمیت نیازسنجی واقعی و… مطرح کرد.
دکتر مهند جواد کاظم رییس دانشگاه بصره ضمن بیان امکان جذب حمایت از وزارتخانه و دانشگاههای عراق برای شروع فعالیتهای فناورانه در عراق به طرح سوالات خود پیرامون نحوه ایجاد تعامل میان شرکتهای ایرانی و عراقی، اجرایی کردن فعالیتهای فناورانه در زمینههای گوناگون به ویژه هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و…. را مطرح کرد.
در پایان نیز رؤسای دانشگاههای عراق از شرکتهای صنایع ارتباطی آوا، هیرونگار پارس، سازه پایدار الهیه، پیشروان فناوری زیست گونه و حرکت پردازان آینده مستقر در پارک علم و فناوری بازدید کرده و با دستاوردهای فناورانه آنها آشنا شدند.