استراتژی تعادل بین کشش بازار و رانش فناوری؛ نقطه تولد کارآفرینی
نشست مشترک پارک علم وفناوری دانشگاه تهران و موسسه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با هدف آشنایی با ساختار پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و مراکز آن در روز دوشنبه ۲۶ شهریور ماه برگزار شد.
در ابتدای نشست دکتر امیر علم بیگی رئیس مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در گزارشی از ساختار پارکهای علم و فناوری به نسل چهارم ناحیه نوآوری اشاره کرد که به عنوان الگویی برای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۲ راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه ناحیه نوآوری به عنوان مهمترین نسل پارکهای علم و فناوری شناخته میشود؛ توضیح داد: نواحی نوآوری دارای ساختاری سهگانه بوده و به آموزش کارآفرینی و نوآوری به تمام ذینفعان، حمایت از صاحبان ایده، استارتاپها، شرکتهای رشد، پسارشد و توسعهای میپردازد و هدف آن خلق نوآوریهای مشارکت محور توسط شهروندان یک ناحیه میباشد.
دکتر علمبیگی در تعریف کارآفرینی به آخرین نتایج مطالعات علمی اشاره کرد و افزود: نقطه تولد کارآفرینی، ایجاد تعادل بین رانش فناوری (technology push) و کشش بازار (market pull) است و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در تلاش است تا به این تعادل دست یابد.
در ادامه نشست، مهندس میثم یوسفی رییس مرکز رشد پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از اقتباس مفهوم TRL (سطح آمادگی فناوری) صحبت کرد و گفت: در مراحل مختلف زنجیره ارزشی پارک علم و فناوری که از مسئله یابی شروع و به توسعه کسب وکار منتهی میشود؛ این مفهوم مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر حسینعلی متولی مشاور موسسه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای شکلگیری علمی و طی مسیر منطقی مرکز نوآوری تازه تاسیس در موسسه، از راهنمایی و کسب بینش حاصل از تجربه و بازدید از پارک استقبال کرد.
دکتر موسوی معاونت علمی و فناوری موسسه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان دیپلماسی ترویج دانش بنیان و ضرورت استقلال شرکتهای دانش بنیان از بودجه نفتی گفت: در ایران ۱۶ میلیون هکتار اراضی کشاورزی داریم و به جرات میتوان گفت که هر هکتار میتواند یک شرکت دانشبنیان با مزیت رقابتی باشد.
موسوی افزود: شرکت دانشبنیان باید در کنار کشاورز قرار بگیرد تا بهرهوری رخ داده و همه از آن منتفع شوند، باید استانداردها واقعبینانه باشد زیرا گاهی راه حل برخی از مسایل کشور ممکن است در لبه فناوری نباشد.
در این نشست، متخصصان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران شرح کاملی از ساختار و فعالیتهای حمایتی مراکز مختلف پارک علم و فناوری و همچنین ناحیه نوآوری تهران ارائه دادند و در پایان از شرکتهای داهیان پزشکی پیشرو، هیرونگار پارس و توسعه یادگیری و مدیریت نوین طرح پارس بازدید به عمل آمد.