پروژه‌های عمرانی و زیرساختی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ گامی برای تداوم و ارتقا در زیست بوم کارآفرینی

روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در نخستین ماه سال ۱۴۰۴ با مهندس سید سعادت موسوی مدیر عمرانی پارک علم و فناوری در خصوص فعالیت‌ها و اقدامات این واحد در سال گذشته و برنامه‌های سال جاری به گفت و گو پرداخت.

مهندس سید سعادت موسوی مدیر امور عمرانی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در مصاحبه با تیم رسانه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران شرحی از فعالیت‌ها و اقدامات عمرانی پارک علم و فناوری ارائه داد و گفت: خوشبختانه در سال ۱۴۰۳ توانستیم پروژه مرکز توسعه کسب و کار صنعت۴ فولاد مبارکه را با همکاری صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه به بهره‌برداری برسانیم.

مهندس موسوی در ادامه توضیح داد: اجرای پروژه مرکز توسعه کسب وکار صنعت ۴ فولاد مبارکه با مساحت ۲۷۰۰ متر مربع، به مدت ۱۶ ماه زمان برد و با تلاش‌های دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران پس از انعقاد قرارداد اجرایی پروژه مرکز توسعه کسب وکار، این پروژه در دهه فجر ۱۴۰۳ توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

وی درباره کاربری این پروژه افزود: به یاری خداوند متعال شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان فعال و مرتبط با فولاد مبارکه در این مرکز مستقر و فعالیت خود را آغاز خواهند کرد، چگونگی و نحوه پذیرش شرکت‌های مستقر در این مرکز نیز با توجه به سازوکارهای قانونی موجود صورت خواهد گرفت.

مهندس موسوی با اشاره به راه‌اندازی کافه کتاب در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در دی ماه ۱۴۰۳ خاطر نشان کرد: این کافه کتاب محلی برای مطالعه، شبکه‌سازی، گفت وگو، همفکری و انتقال تجربه است. پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نخستین پارکی است که چنین فضایی را تعریف و راه اندازی کرده است.

ایشان درخصوص دیگر پروژه های عمرانی نیز بیان داشت: در حال حاضر پروژه‌های ناتمام دیگری مانند P4، TH1 و مجتمع شهید علیمحمدی را داریم که ان‌شالله با جذب مشارکت بخش خصوصی، این پروژه ها نیز در آینده نزدیک مراحل اجرایی آن‌ها آغاز و به مرحله بهره‌برداری خواهند رسید.

سید سعادت موسوی در توضیح پروژه P4 ادامه داد: پروژه P4؛ فضایی با وسعت ۲۲ هزار متر مربع است که در صورت عملیاتی شدن تحولی در زیست بوم فناوری پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ایجاد خواهد کرد و می توان گفت تقریبا ۵۰ درصد به مکان‌ها و فضاهای در دسترس پارک علم و فناوری افزوده خواهد شد.

مهندس موسوی در ادامه افزود: پروژه TH1 به میزان ده هزار متر مربع وسعت دارد و پروژه مجتمع شهید علیمحمدی نیز زمینی به مساحت حدود ۴۵۰۰ متر مربع واقع در خیابان مابین شانزدهم و هفدهم امیرآباد شمالی است که در مرحله نهایی جذب سرمایه‌گذار مستقیم است و به فضل الهی مرحله اجرایی آن‌ها آغاز خواهد شد. این پروژه‌ها با هدف توسعه زیست بوم پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تعریف شده و پس از بهره برداری، شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در این فضاها استقرار خواهند یافت.

مدیر عمرانی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران درباره طرح جامع ساماندهی پارکینگ‌های پارک علم و فناوری اظهار داشت: به دلیل استقرار شرکت های بسیاری در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و در مجموعه پردیس شمالی دانشگاه، کمبود فضا برای پارک خودروها وجود دارد و موفق شدیم در سال گذشته بخشی از پارکینگ‌های پروژه P4 را در دو طبقه آماده کنیم که به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید. در این پارکینگ امکان پارک بیش از ۱۰۰ خودرو وجود دارد.

ایشان با بیان موضوع ناترازی انرژی و قطعی برق در کشور خاطر نشان کرد: این مشکل در پارک علم و فناوری نیز وجود دارد و حل این مسئله، تقویت و به‌روزرسانی زیرساخت‌‎های پارک علم و فناوری را ضروری نموده است، به عنوان مثال علاوه بر اینکه با مدیریت برق منطقه جهت تامین و مدیریت برق پارک، تعاملات خوب و مثبتی به وجود آمده است، اقدامات اجرایی مرتبط از جمله انجام طراحی‌ و اجرای بخشی از شبکه اصلی برق پارک انجام گرفته است و همچنین یک دستگاه دیزل ژنراتور برای تامین برق نیز خریداری شده که به زودی نصب و قسمتی از کمبود برق جبران خواهد شد.

وی در ادامه استفاده از سیستم‌های جدید مانند پنل‌های خورشیدی را از دیگر برنامه‌های اجرایی واحد عمرانی در سال جدید دانست و بیان داشت: نصب پنل‌های خورشیدی یکی از راه‌های کاهش اثرات ناترازی انرژی است و پارک علم و فناوری نیز نصب و راه اندازی پنل‌های خورشیدی را با هدف تامین برق و بهره‌مندی از انرژی‌های تجدید پذیر در دستور کار خود قرار داده است.

مهندس موسوی در خصوص بازسازی فضاهای استقرار در پارک‌ علم و فناوری تصریح کرد: با همکاری تعدادی از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، فضای استقرار این شرکت‌ها با ایده‌های مدرن و خلاقانه بازسازی شد؛ و در نظر داریم مابقی فضاهای در اختیار پارک را به همین شیوه بازسازی کنیم.

مهندس موسوی با بیان اینکه در کشور مسئله ناترازی آب نیز مطرح است و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هم با مشکلات ناشی از این موضوع مواجه شده است، اظهار داشت: برای رفع این موضوع، برنامه‌هایی را از سال گذشته تدوین و در دست اجرا داریم که از جمله آن در مرحله اول تهیه منابع ذخیره آب شرب و نصب آن در ساختمان‌های در اختیار پارک است و در حال حاضر برای تعدادی از ساختمان‌های پارک علم و فناوری این اقدام صورت گرفته و برای مابقی ساختمان‌ها نیز موضوع را در دست اجرا داریم.

ایشان با تاکید بر اهمیت رعایت تمامی استانداردها، دستورالعمل‌ها و مقررات در اجرای طرح‌های عمرانی یادآور شد: در تمامی پروژه‌های عمرانی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مقررات و استانداردها ساری و جاری است که از جمله آن می‌توان به رعایت نکات مربوط به ایمنی، پدافند غیرعامل، صرفه جویی در مصرف انرژی و…. اشاره کرد.

وی در ادامه افزود: در پروژه‌های مرتبط با بازسازی ساختمان‌ها نیز همواره در راستای مقررات اقدام می‌کنیم.

مدیر عمرانی پارک علم و فناوری با اشاره به ضرورت طراحی خاص و متفاوت برای فضای استقرار شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان‌ها بیان کرد: با نیازسنجی و در نظر گرفتن الگوهای استقرار مناسب برای فناوران و دانش‌بنیان‌ها، نکات ضروری در تهیه نقشه فضای استقرار آن‌ها آماده و به مشاوران ارائه می‌شود و مشاوران نیز مطابق با این اعلام نیاز، طراحی فضا را انجام می‌دهند.

سید سعادت موسوی، مهمترین برنامه عمرانی پارک علم و فناوری در سال ۱۴۰۴ را تدوین طرح جامع و تفصیلی پارک عنوان کرد و گفت: در نظر داریم تا طرح جامع و تفصیلی را با همکاری مشاوران ذی‌صلاح تدوین کرده و به تصویب پارک علم و فناوری و همچنین دانشگاه تهران برسانیم تا فعالیت‌های عمرانی پارک مطابق با طرح جامع و تفصیلی عملیاتی شود.

وی در ادامه به توضیح دیگر برنامه‌های عمرانی پارک علم و فناوری در سال ۱۴۰۴ پرداخت و افزود: به‌روزرسانی فضاهای پارک در ساختمان‌های فعلی، بهسازی سالن‌ها و فضاهای اشتراکی، به روزرسانی و بهسازی فضای استقرار شرکت‌ها، استفاده از نمادهای هوشمندسازی مانند نصب نمایشگرهای لمسی در ساختمان‌های پارک با هدف در اختیار قرار دادن اطلاعات پارک به مخاطبان، هوشمندسازی موتورخانه‌ها با هدف صرفه جویی در انرژی، استفاده از شیرآلات هوشمند در تمامی فضاها، استفاده از آب خاکستری با هدف مدیریت سبز، کاشت گونه‌های مقاوم به خشکی، بهره‌مندی از شیوه آبیاری تحت فشار، طراحی بخشی از ساختمان‌ها به صورت بام سبز (Roof garden) و… از جمله برنامه‌های عمرانی است که پس از تامین بودجه اجرا خواهد شد.

مهندس موسوی در پایان خاطر نشان کرد: تلاش می‌کنیم تا با به‌روزرسانی و بهسازی زیرساخت‌ها و فضاهای پارک علم و فناوری، محیطی را فراهم کنیم تا شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان بتوانند در آرامش کامل و بی‌دغدغه به فعالیت خود ادامه دهند.