نگاه ویژه به پارک های علم و فناوری در بودجه کشور
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نشست مشترک پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با معاونت امور آموزش عالی سازمان برنامه و بودجه کشور روز دوشنبه ۵ تیر ۱۴۰۲ برگزار شد.
دکتر الهیار ترکمن با بیان اینکه برای حل مسائل آموزش عالی،تحقیقات و فناوری ۱۴ حوزه مورد توجه وزارت عتف قرار گرفته است گفت؛ تعیین تکلیف دانشگاه های بدون ظرفیت، کیفیت آموزش، رصد و پایش علم و فناوری، ارتقای بهره وری، توسعه صندوق های فناوری، استفاده از شیوه های تامین مالی و همچنین تقویت پارک های علم و فناوری و نقش آن ها در اشتغال از جمله موضوعات مورد اهمیتی است که در دست بررسی و اجرای اقدامات موثر است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در نظام برنامه ریزی، مبحث اشتغال یک موضوع اقتصادی شمرده می شود که مسئولیت آن متوجه وزارت کار است، خاطر نشان کرد: اشتغال می تواند از طریق خوشه هایی که در بخش های مختلف جامعه شکل گرفته، ایجاد شود. پارک های علم و فناوری میتوانند با ایفای نقش حلقه واسط در زمینه ایجاد اشتغال نقش موثری داشته باشند و باید ارتقای پارک های علم و فناوری مورد توجه قرار گیرد.
معاون امور آموزش عالی سازمان برنامه و بودجه کشور از طراحی الگوی جدیدی برای بودجه ریزی صحبت کرد و افزود: در تلاشیم تا با برگزاری جلسات متعدد با پارک های علم و فناوری استانی و دانشگاهی سراسر کشور و جمع آوری نظرات و ایده های مختلف، شیوه جدیدی برای بودجهریزی تعیین کنیم به گونه ای که جایگاه پارک های علم و فناوری در وزارت علوم،تحقیقات و فناوری حفظ شود.
دکتر علی اسدی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه اشتغال توضیح داد: در پایان سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۱۸۰ واحد فناور و دانش بنیان در پارک عضویت و استقرار داشته که طی سال ۱۴۰۱ برای ۲۰۰ شرکت جدید مجوز عضویت صادر شد.
اسدی با تاکید بر اهمیت زیرساخت ها و همچنین هدف گذاری ریاست دانشگاه تهران پیرامون استقرار ۲۰۰۰ واحد فناور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: بودجه و اعتبارات مستقل و همچنین تسریع در پرداخت اعتبارات موضوع مهمی برای پارک های علم و فناوری است تا بتوانیم پروژه های عمرانی را در جهت ایجاد فضای مناسب برای استقرار واحدهای فناور پبش ببریم و همچنین اعتبارات حمایتی را اعطا کنیم.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، فلسفه وجودی پارک های دانشگاهی را تکمیل زنجیره آموزش، پژوهش و فناوری خواند و افزود: در پارک های علم و فناوری دانشگاهی، ایده ها و هسته های فناور دانشجویی (تیم های فناور) بسیار مورد توجه بوده و می توان امید داشت که با حمایت از آن ها، شرکت های بسیاری راه اندازی شده که در اشتغالزایی موثر خواهند بود.
وی با اشاره به امضای تفاهم نامه چهارجانبه ناحیه نوآوری تهران یادآور شد: با راه اندازی ناحیه نوآوری تهران، حوزه فعالیت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران توسعه یافته و با تمام بخش های جامعه ارتباط می گیرد به گونه ای که تمامی فعالان بخش خصوصی که در محدوده ناحیه نوآوری تهران حضور دارند، از حمایت های پارک علم و فناوری تهران بهره خواهد برد.
دکتر اسدی به ایجاد شعبه های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در سراسر کشور اشاره کرد و اظهار داشت: شعب مختلف به منظور تمرکززدایی از بخش اجرایی پارک علم و فناوری، بهره مندی از ظرفیت های موجود دانشگاه تهران و آشنایی دانشجویان، اساتید و اعضای هیات علمی با ادبیات پارک های علم و فناوری راه اندازی شده اند و بدین ترتیب می توانیم از ایده ها و پایان نامه ها حمایت کرده تا محصولات و خدمات فناورانه تولید شوند.
در بخش دیگر این نشست، ارائه ای از برنامه ها، حمایت ها، ظرفیت ها و چالش های پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ارائه شد، پس از آن از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری و همچنین پروژه های عمرانی این مجموعه بازدید به عمل آمد.
گفتنی است این نشست با حضور دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر علی الهیار ترکمن معاون امور آموزش عالی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از مدیران و معاونان برگزار شد.