دغدغه “پردازش” در محیط های iot به سطر چالش های این حوزه تبدیل شده است
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، وبینارکافه iot با موضوع “بررسی چالش های جهانی iot و معرفی مرکز نوآوری اینترنت اشیاء ایران و چین” در روز دوشنبه ۲۶ خرداد ماه ۹۹ برگزار کرد.
در ابتدای این وبینار، دکتر شاه منصوری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مشاور حوزه 5g معاونت فنی همراه اول در ابتدای سخنانش به چالش های جهانی iot اشاره کرد و بیان داشت که دغدغه “پردازش” در محیط های iot در چند سال اخیر به سطر چالش های این حوزه تبدیل شده است. وی با تعریف انواع معماری های مرجع (reference architecture)، بیان کرد معماری مرجع باید جنبه های مختلفی از جمله معماری ابری یا سمت سرور را در بر بگیرد که به ما امکان نظارت ، مدیریت ، تعامل و پردازش داده های دستگاه های IoT را می دهد. وی، مدل شبکه برای برقراری ارتباط با دستگاه ها؛ عوامل و کد در خود دستگاه ها، و همچنین الزامات مربوط به چه نوع دستگاهی می توانند از این معماری مرجع پشتیبانی کنند را تشریح کرد.
دکتر شاه منصوری ادامه داد: بخاطر نیاز به هوشیاری در این حوزه، بحث پردازش به شکلی جدی توسط توسعه دهندگان پیگیری میشود. سپس انواع مدل های “پردازش” در این حوزه را که به سه مدل Cloud computing, Fog computing و Edge computing را توضیح داد. در ادامه با توضیحات پیرامون مدل پردازش Edge ادامه یافت.
در ادامه این کافه، خانم مهندس امیریان، مشاور عالی ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در حوزه بین الملل به معرفی مرکز نوآوری اینترنت اشیاء ایران و چین پرداخت. مهندس امیریان ادامه داد: در حاشیه کنگره جهانی اینترنت اشیاء در پکن در تاریخ ۳ آذر ۱۳۹۸، طی مراسمی با حضور رئیس گروه الکترونیک و رباتیک مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، رایزن فناوری سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن و آقای وانگجنگوی دبیرکل اتحادیهی اینترنت اشیاءِ زِد پارک پکن (Z park) از مرکز نوآوری اینترنت اشیاء ایران و چین رونمایی شد. در راستای توافق صورت گرفته، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با تفاهم نامه همکاری با مرکز اینترنت اشیاء کشور چین (Z Park)، پل ارتباط بین شرکتهای ایرانی و شرکتهای چینی را ایجاد کرده است. شایان ذکر است این تفاهمنامه منجر به دسترسی آسانتر شرکتهای داخلی به بازارهای بینالملی نیز خواهد شد. سپس در ادامه به تشریح اهداف کلی مرکز نوآوری اینترنت اشیاء ایران و چین پرداخت. استقرار شرکتهای ایرانی در پارکهای علم و فناوری کشور چین، جذب سرمایه گذاری متقابل چینی برای محصولات و خدمات شرکتهای ایرانی، توسعه بازار برای محصولات شرکتهای ایرانی و شرکت در رویدادها و نمایشگاههای تخصصی در کشور چین از جمله اهدافی است که بیان شد. ایشان در ادامه بیان کردند: طراحی وب سایت به آدرس ciiic.utstpark.ir بصورت کامل انجام شده است و محتوای سایت به دو زبان انگلیسی و چینی نیز ترجمه شده است. در پایان نیز شرکت کنندگان سوال های خود ار مطرح کرده و حول سوالات صحبت و گفتگو صورت گرفت.