رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران؛ تئوریهای فناورانه در فعالیتهای دانشبنیانها دیده میشود
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، جمعی از دانشجویان مقطع ارشد و دکتری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران روز یکشنبه ۲۴ فروردین ماه از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بازدید کردند.
در این بازدید دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران هدف این برنامه را آشنایی دانشجویان با زیست بوم فناوری و نوآوری کشور دانست و گفت: بازدیدهای دانشجویان از پارک علم و فناوری، مباحث تئوری ارائه شده در کلاسهای درس با محوریت فناوری، به صورت عینی در شرکتهای فناور و دانش بنیان مشاهده و درک میشود.
دکتر حسین شعبانعلی فمی عضو هیات علمی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به مدیریت فناوری بیان داشت: در مدیریت فناوری، زنجیرهای وجود دارد که شامل شکلگیری ایده، ورود فناوری به بازار، بلوغ فناوری و در نهایت کنار گذاشتن فناوری و یا بهبود توسط فناوری جدید است و این را چرخه حیات فناوری مینامیم.
دکتر فمی در ادامه افزود: پارکهای علم و فناوری عمدتا در ابتدای این زنجیره ارزش قرار میگیرند و از ایدههای نوآورانه تا دستیابی به محصول و یا خدمت فناورانه حمایت میکنند و به همین منظور مجموعهای از سازوکارها، برنامهها و فرایندهایی در پارکهای علم و فناوری برای ارائه حمایت تعریف شده است.
وی در خصوص حمایت از ایدههای فناورانه توضیح داد: صاحبان ایدههای نوآورانه که هنوز در قالب شخص حقوقی تعریف نشدهاند، مخاطب مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری محسوب میشوند؛ در واقع مراکز نوآوری نقطه اتصالی با دانشگاه به شمار میروند و خروجی برخی از مطالعات و تحقیقات دانشگاهی که میتواند به کسب وکار تبدیل شود و ارزش افزودهای برای اقتصاد ایجاد کند، در مسیر مراکز نوآوری قرار گرفته تا ایده پرورش یابد و پس از آن کسب وکاری ایجاد شود.
در ادامه فاطمه صداقت فرد معاون مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در معرفی این سازمان گفت: پارکهای علم و فناوری، مراکزی هستند که دولت ها جهت حمایت از کسب و کارهای کوچک و خرد برای توسعه اقتصادی و تکمیل زنجیره تامین ایجاد میکنند.
صداقت فرد در ادامه مزایای پارکهای علم و فناوری را برشمرد که از جمله آن میتوان به ارائه تسهیلات مانند وام یا ارائه دفاتر با هزینه رهن و اجاره کمتر و کمک به استقرار کسب وکارها، ارائه امکانات تخصصی مانند آزمایشگاههای تخصصی و…، متمرکز کردن کسب و کارها و فراهم آوردن امکان تبادل خدمت بین شرکتها و جایگاهیابی نیروی انسانی در کلونی شرکتها و… اشاره کرد.
معاون مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به زنجیره ارزش فعالیتهای سازمان توضیح داد: این زنجیره ارزش دارای مراحل مسئلهیابی، ایدهیابی، پرورش ایده، ایجاد کسب وکار و توسعه کسب وکار است و مرکز نوآوری و کارآفرینی، مرکز رشد و مرکز ترویج و توسعه با همکاری واحدهای ستادی مانند امور مالی، روابط عمومی، بین المللیسازی، برنامهریزی و نظارت، ارزیابی و پذیرش، خدمات تجاریسازی و امور قراردادها و خدمات مدیریتی، این زنجیره را اجرایی میکنند.
در این بازدید، اهداف و برنامههای حمایتی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به طور کامل معرفی و نیز به سوالات شرکتکنندگان پاسخ داده شد. در ادامه نیز از شرکت هیرونگار پارس مستقر در پارک علم و فناوری بازدید به عمل آمد.
گفتنی است؛ این بازدید با حضور دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر حسین شعبانعلی فمی عضو هیات علمی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، فاطمه صداقت فرد معاون مرکز نوآوری و کارآفرینی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و جمعی از کارشناسان پارک برگزار شد.