بازدید هیئت رؤساء و اساتید دانشگاههای عراق از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
نشست تخصصی با محوریت همکاریهای علمی ایران و عراق در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
این نشست با حضور دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، دکتر خالد النعمانی نایب رییس جمعیت دروس تخصصی بین حوزه و دانشگاه، هیئت ۲۰ نفره رؤساء و اساتید دانشگاههای عراق و جمعی از مدیران و معاونان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران روز سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد.
دکتر علی اسدی رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ضمن گرامیداشت دهه فجر و خوشامدگویی به میهمانان گفت: اشتراکات فراوان فرهنگی، سیاسی و مذهبی، زمینه همکاری میان دو ملت و دولت ایران و عراق را فراهم کرده است. در سالهای گذشته همکاریهای اقتصادی و فرهنگی کشورهای ایران و عراق از رونق خوبی برخوردار بوده است و امروز نیز خوشبختانه شاهد توسعه همکاریهای علمی و فناورانه هستیم.
دکتر اسدی با اشاره به دستاوردهای علمی و فناورانه جمهوری اسلامی ایران، خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در زمینههای علمی و آموزشی در سطح منطقه از نظر رتبه بندی در وضعیت خوبی قرار دارد و از نظر فناوری و نوآوری نیز پیشرفتهای بسیاری داشته است؛ و ما آمادگی داریم تا تجربیات خود را در زمینه فناوری و نوآوری در اختیار همتایان خود در دانشگاههای عراق قرار دهیم.
رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در ادامه افزود: در جمهوری اسلامی ایران ۵۵ پارک علم و فناوری در حال فعالیت هستند که از این تعداد، ۱۷ پارک علم و فناوری دانشگاهی داریم. پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، بزرگترین، قدیمیترین و اولین پارک علم و فناوری دانشگاهی کشور ایران محسوب میشود.
دکتر اسدی از نشستهای مشترک گذشته با کشور عراق در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران صحبت کرد و افزود: تاکنون رؤساء دانشگاههای بغداد، بصره، موصل، الزهرا و الوارث از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بازدید کرده و با برنامهها، فعالیتها و دستاوردهای فناورانه پارک علم و فناوری آشنا شدند.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری هفته علم و فناوری ایران و عراق، بیان کرد: در سال گذشته، اولین هفته علم و فناوری ایران و عراق در مشهد مقدس برگزار شد و امسال نیز در ماه گذشته دومین هفته علم و فناوری ایران و عراق در شهر مقدس کربلا برگزار شد که افتتاحیه این مراسم با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران و وزیر علوم و آموزش عالی کشور عراق و جمعی از رؤساء دانشگاههای ایران و عراق بود.
دکتر اسدی در پایان افزود: در دومین هفته علم و فناوری ایران و عراق جلسات تخصصی با همتایان عراقی داشتیم و میان دانشگاههای ایران و عراق تفاهمنامههای بسیاری امضا شد.
دکتر خالد النعمانی نایب رییس جمعیت دروس تخصصی بین حوزه و دانشگاه، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در ایران گفت: علم، بی حد و مرز و بسیار گسترده است و برای توسعه و پیشرفت علم، فراهم آوردن شرایط ویژه و حمایتهای متنوع ضروری است.
دکتر خالد النعمانی با بیان اینکه انقلاب اسلامی در ایران، شرایط مناسبی را برای رشد علم و فناوری ایجاد کرده است، توضیح داد: ایدهها در همه جا وجود دارند ولی برای رشد و بالندگی به یک بستر مناسب نیاز دارند.
وی با اشاره به ضرورت و اهمیت ایجاد ارتباط میان جوامع انسانی در طول تاریخ، اظهار داشت: انسان با تکیه به پیامبران و علوم الهی توانسته گامهای خوبی بردارد و در راستای تبدیل ایدهها از یک وضعیت تئوری به عمل تلاش کند، و در آینده نیز با ظهور حضرت ولیعصر (عج) علم، پیشرفتهای بسیاری را شاهد خواهد بود.
دکتر النعمانی در پایان افزود: در جمهوری اسلامی ایران شاهد توسعه پارکهای علم و فناوری و پیشرفتهای چشمگیر در عرصههای علمی و فناورانه هستیم و توانستیم محصولات دانش بنیان بسیاری را از نزدیک ببینیم و امروز نیز استادان دانشگاههای عراق آمده اند تا با پیشرفتهای علمی ایران آشنا شوند.
در بخش دیگر این نشست معرفی کاملی از برنامههای کلان و اجرایی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ارائه شد و هیات رییسه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به پرسشهای هیات عراقی در خصوص فرایندهای پارک علم و فناوری، نحوه پذیرش و حمایت از هستهها، شرکتها و دستاوردهای جدید پارک پاسخ دادند.
در پایان نیز هیئت اساتید دانشگاههای عراق از شرکتهای پیشروان فناوری زیست گونه، سازه پایدار الهیه و هیرونگار پارس مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بازدید به عمل آوردند.