فوت و فن اصول و مقررات صادرات و واردات

جلسه دوم دوره آموزشی توانمندسازی اصول و مقررات صادرات و واردات از دوره‌‌های تخصصی دومین نشست اکسپورتک (ExporTech) در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و با همکاری منطقه آزاد ارس ،توسط مهندس مظفر ناصری در روز سه شنبه ۴ شهریور ۹۹ برگزار شد.

در ابتدای جلسه؛ مهندس ناصری با اشاره به تسهیلات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به مقایسه مزیت‌های قانونی منطقه ویژه اقتصادی، منطقه آزاد تجاری – صنعتی و بنادر عادی پرداخت. این مزیت‌ها شامل امکان ورود کالا بدون پرداخت عوارض حقوق گمرکی و سود بازرگانی به منطقه، برخورداری از معافیت گمرکی برای ورود کالاهای ساخته شده در منطقه به داخل کشور به میزان افزوده، آزادی کامل ورود و خروج سرمایه، امکان ترانزیت و صدور مجدد کالا، فروش و اجاره زمین، مقررات کار در بیمه های اجتماعی در استخدام ابتاع خارجی، تعیین تعرفه خدمات منطقه و… می‌باشد که مورد مقایسه قرار گرفتند.
ایشان در ادامه به شرح و توضیح استراتژی‌های صادراتی پرداختند. صادرات سنتی، صادرات نیمه سنتی، استفاده از رویه‌های عمومی موقت، تعرفه‌های ترجیحی و تولید در کلاس جهانی از جمله استراتژی‌های صادراتی مورد بحث بودند.
ناصری گفته‌های خود را با بیان بایدها و نبایدهای صادراتی در ایران ادامه داد. وی در ذیل این موضوع به اهمیت کنوانسیون‌های صادراتی مانند کنوانسیون بین المللی مواد مخدر، کنوانسیون بازل، کنوانسیون روتردام، کنواسیون میناماتا، کنواسیون کارنه‌اتا پرداخت.
مهندس ناصری ضمن تاکید و شرح مبحث چگونگی رعایت حقوق مکتسب صادرکنندگان گفت: صدور کالاهای واجد شرایط مقرر در این آیین نامه در صورت تغییر مقررات و شرایط صدور آنها به هر نحو جزء در موارد زیر مشمول شرایط و مقررات قبل از تغییر می باشد:
• گشایش اعتبار برای کالاها به نفع صادرکننده با سررسید حداکثر یکسال کالاهای مصرفی و دو سال برای کالاهای سرمایه‌ای که برای آن از سوی بانک تاییدیه صادر شده باشد.
• وجود کالا و اظهار آن در گمرک و اختصاص ثبت شماره (کوتاژ)
• وجود قرارداد معتبر بنا به تشخیص وزارت صمت و متکی به یکی از روش‌های ناظر بر معاملات طبق UCP و و نیز وجود بیمه صادراتی یا بیمه تضمینی
بخش دوم این وبینار، بخش عملی این دوره بود و ایشان به بررسی سامانه جامع تجارت ایران، سایت بهین یاب، سامانه trade map و… پرداخت.